Bérelt minibuszokkal érkezik Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i esküvőjére a királyi család nagy része - írta a Daily Mail. A brit lap szerint II. Erzsébet királynőt és férjét, Fülöp herceget, valamint Vilmos apját, Károly herceget és feleségét, Kamillát leszámítva a család valamennyi tagja busszal megy a Westminster székesegyházban tartandó szertartásra.

A lap információi szerint a buszozás elsődleges oka, hogy minimálisra lehessen csökkenteni védelemmel kapcsolatos intézkedéseket, és ezáltal a biztonságra fordított kiadásokat. Az eredeti tervek szerint Károly herceg és felesége is az egyik minibusszal utazott volna, ám Vilmos apja végül úgy döntött, hogy inkább a saját Rolls-Royce-ukat veszik igénybe.

A minibuszok ugyanakkor nem csak a brit királyi család tagjait - közte Anna hercegnőt, András herceget és Edward herceget - szállítják, hanem az esküvőre érkező külföldi királyi családok tagjait is. Így a dán királynőt, a bhutáni királyt, a brunei szultánt és a bahreini koronaherceget is buszra szállítja a Buckingham Palota.

Vilmos herceg és öccse, Harry - aki bátyja tanúja lesz az esküvőn - gépkocsival érkezik majd a székesegyházhoz, csakúgy mint a menyasszony, akit apja kísér a szertartásra. A ceremónia után a friss házasok azon a nyitott tetejű hintón hajtanak majd a Buckingham Palotába, amelyen Vilmos szülei, Károly és Diana is távozott a katedrálisból 1981-es esküvőjük után. A meghívottak természetesen visszaszállnak a buszokba, és úgy követik majd a fiatal párt.