Vilmos herceg és Kate Middleton 18 nap múlva tartandó esküvőjével kapcsolatban az a kérdés foglalkoztatja legjobban az érdeklődőket, hogy elcsattan-e majd az első nyilvános hitvesi csók a Buckingham palota erkélyén, vagy sem.

A Daily Telegraph értesülései szerint igen. A brit napilap udvari forrásai szerint az ifjú pár nem akarja megtörni a hagyományt, és Vilmos szüleihez - Károly herceghez és Diana hercegnőhöz - hasonlóan a Westminster székesegyházban tartandó szertartás után ők is kiállnak a királyi palota erkélyére, hogy az épületnél összegyűlt tömeg előtt csókolják meg egymást.

A lap szerint ez azért is vehető szinte biztosra, mert az "erkélycsók" mára hagyománnyá vált a brit királyi családban kötött esküvők során. A tradíciót Károly és Diana kezdte, amikor 1981-ben, szintén a Westminster székesegyházból érkezve, kiálltak a Buckingham erkélyére, és az összegyűltek előtt csókot váltottak. Az erről készült fénykép később az esküvői fotók legtöbbet idézett darabja lett a világsajtóban. A hagyományt öt évvel később követte András yorki herceg is, amikor 1986-ban feleségül vette Sarah Fergusont.

"Vilmos herceg és Catherine ismerik az elvárásokat és látták a fényképeket. Kétlem, hogy a násznép csalódni fog" - idézte a napilap a neve elhallgatását kérő udvari forrást, aki szerint az esküvő egyik fénypontja lesz, amikor az ifjú pár megjelenik majd a palota erkélyén. A Buckingham palota környékére a szervezők több százezer embert várnak, akik személyesen szeretnék jókívánságaikat kifejezni az ifjú párnak.