Kate Middleton hivatalos megszólítása április 29-én délutántól az lesz, hogy Ő királyi felsége. Az még függőben van, hogy ezután Middleton neve jön-e vagy valamelyik hercegség neve, amit Vilmos herceg kap esetleg esküvőjére, de az biztos, hogy az egyszerű, polgári családból származó Middleton napokon belül felség lesz.

Vilmos herceg leendő felesége nagyjából fél évvel idősebb nála, Kate Middleton 1982. január 9-én született Readingben, Londontól körülbelül hatvan kilométerre.

Szülei a British Airwaysnél dolgoztak. Anyja, Carole Elizabeth Middleton stewardessként, apja, Michael Francis Middleton egy ideig stewardként, utána pedig légiirányítóként. Egészen 1987-ig dolgoztak a légi utasszállításban, aztán létrehozták rendezvényszervező cégüket, a Party Piecest. Kicsiben indultak, de húsz év alatt az Egyesült Királyság legnagyobb online partiszervező cégévé nőtték ki magukat. A családi cégben dolgozott Kate Middleton is, projektmenedzserként addig, amíg az esküvői készületek miatt nem kellett feladnia a munkáját .

A cég alkalmazottja volt húga, Pippa Middleton is, aki próbált már érvényesülni modellként, színésznőként, társasági szereplőként is. Pippa Middleton lesz egyébként az egyik tanú az esküvőn. A húgán kívül Kate Middletonnak egy öccse van még, James Middleton, akiről  viszont gyakorlatilag semmit sem tudni.

Kate Middleton mielőtt a Party Piecesnél kezdett volna dolgozni, a St Andrews egyetemre járt, ahol a bölcsészkaron szerzett diplomát, társadalomtudományi szakirányon. Itt ismerkedett meg Vilmos herceggel, mint ahogy azt már reméljük, mindenki fújja.

A leendő királynéről szinte alig találni anyagokat, ha lehet, még visszahúzódóbb, mint VIlmos herceg. Nem is készült vele sok interjú, ami viszonylag érthető azután, hogy Middleton többször panaszkodott arra, hogy teljesen összetöri az a nyomás, ami a média részéről ránehezedik, amióta Vilmossal jár. Ez néhány hónapra a pár szakításához is vezetett még 2007-ben.

Aztán 2007 nyarán újra összejöttek, Middleton azóta nem panaszkodik, megjelenik az eseményeken, nem nagyon nyilatkozik, de mindenki szívébe belopta magát. A lapoknak nyilatkozó ismerősei szerint nagyon jó természete van, tisztelettudó, szerény, de azért nem sótlan. Létező humorának a nyomát mi is megtaláltuk egy interjúban, amiben arról kérdezték, hogy a falán lóg-e Vilmos herceg portréja. “Csak szeretné. Egy Levi's reklámos fickó van a falamon. Nem Vilmos herceg. Sajnálom” - mondta Middleton.

Amellett, hogy rajonganak a személyiségéért, azt is sokszor és sok helyen méltatják, hogy Kate Middletonnak milyen jó a divatérzéke, mindig tökéletes a megjelenése, úgy viselkedik, mint egy vérbeli királyné.

A Telegraph már 2006-ban megválasztotta a legígéretesebb leendő stílusikonnak, a People magazinban kétszer is szerepelt a legjobban öltözött hírességek listáján, 2007-ben és 2010-ben is. 2008-ban pedig a Vanity Fair választotta a legjobban öltözöttek közé.

“Szerintem okosabb lesz mindannyiunknál. Megvan hozzá a teste, nagyon vékony, nagyon illik hozzá a stílusa. A kalapjai mondjuk azok a szörnyű Philip Treacy kalapok, amiknek a fele úgy néz ki, mint valami fogamzásgátló spirál. De tudja, hogy mit csinál, okos, van már élettapasztalata. Nem olyan, mint Diana hercegnő 19 évesen. Szerintem fantasztikusan néz ki” - nyilatkozta Middletonról Joan Rivers humorista.

“Kate-nek világosan kivehetően kialakult ízlése, kultúrája van, látványosan szuverén ember, semmi jelét sem mutatja annak, amit Diana mutatott a nyolcvanas években. Vilmos legfeljebb társa lesz, de nem ura, parancsolója. Az öltözködése abszolút kiforrott. Direkt ellensúlyozza a legkifinomultabb, legdrágább eleganciát sportossággal. Lapos sarkú bőrcsizma fölé legfinomabb szövetekből, selymekből készített elegáns kosztüm. Farmernadrághoz csodálatos magas sarkú cipők. Kétsoros gombolású Burberry trench-coat-ja, ballonkabátjai kultuszt teremtettek máris. Kate mindent jól csinál, jó, meggyőző a fellépése, és ezzel harmonizál az öltözködése. „Karakán harmóniának” nevezem azt, amire megjelenésével törekszik” - mondta Middleton öltözködéséről Elisabeth Emanuel , aki Diana hercegnő esküvői ruháját tervezte.

A királyi ház tehát egy visszahúzódó, de nagyon határozott nővel gazdagodik majd április végén Kate Middleton személyében.

Esküvő élőben

Április 29-én kövesse reggeltől élőben, percről-percre helyszíni tudósítóinkkal, ahogy összeházasodik a leendő királyi pár!