Özönvíz zúdult a fővárosra a napokban, de ezt mi megmondtuk előre. Ilyen időben nem kimondottan jó sem tömegközlekedni, sem autóba ülni, dehát az ember lányának/fiának mégis dolgozni kell menni, ezért összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amit jobb ha megfogad – a szerkesztőség tagjainak hibáiból okulva: 

  1. Ha tömegközlekedik, inkább vegyen fel esőkabátot. Jobb, mintha kiszúrná utazótársai szemét, vagy épp ők az önét.
  2. Mielőtt beszáll a liftbe győződjön meg róla, hogy biztosan jól összecsukta-e az ernyőt, mert kellemetlen lehet, ha menet közben ugrik szét az esernyő a zárt, kollégákkal teli fülkében.
  3. A járdán húzódjon minél beljebb, bár így is esélyes, hogy egy tócsás úttest mellett nyakon fröcsköli egy autó, de talán kevesebb vizet kap az arcába. Mi a Váci út és Lőportár utca sarkán szívtuk meg, ahogy valószínűleg sok gyalogos és autós is. 
  4. Ne vacakoljon csinos cipellőkkel, húzzon simán gumicsizmát. Maximum, ha beér az irodába átveszi. 
  5. Legyen mindig résen: egy túl közeli üres parkolóhely közvetlenül a munkahelye előtt nem feltétlen jelenti azt, hogy szerencséje van. Előfordulhat, hogy hatalmas gödörbe fordul be, csak épp nem látszik a víztől. 
  6. És ha már gödrök, soha de soha nem tudhatja milyen mély egy pocsolya. Ha úgy látja egy kis vízen át rövidebb az út, vagy netán feltámad önben a gyermeki hajlam, hogy pocsolyába lépjen, egyszerűen ne tegye.
    Rossz esetben akár térdig is süllyedhet.

+1: Ilyen időben, a fenti példák megerősítésképp egy váltózokni sosem árt. 

Azért szerencsére szépet is találtunk ma időjárástól függetlenül, nézze meg Itt.

Önnek is peches reggeli volt? Írja meg nekünk!