A Városligetben a Cirkusz és a Vidámpark között volt egy kicsi, kanyargós utca, ami a Vidámpark mögött futott végig, az árnyas, még napközben is elég barátságtalan, gazos, szűk utcácskában igazán szürreális volt közlekedni. Be lehetett látni a Vidámparkba az utcából, tökéletesen lehetett hallani minden gépet, gyereksikolyt, aztán az utca úgy kanyargott, hogy egy idő után a közeli cirkuszi és állatkerti állatok szagát is érezni lehetett.

Aki lemaradt eddig erről az élményről, már örökre lemaradt, mert a Varannó utcát az Állatkert bővítése idejére lezárták, és a bővítés után sem nyitják meg újra, legalábbis a szűk, gyalogos, kerékpáros részét.

A lezárásra azért volt szükség, mert a kacskaringós utca elvágja egymástól az Állatkert két részét, amíg külön Állatkert és Vidámpark volt, addig ez nem okozott gondot, most viszont nem tudnának a látogatók akadálytalanul közlekedni. Ezért a főváros úgy döntött (PDF), hogy a Varannó utca kérdéses szakaszát megkaphatja az Állatkert.

Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője megerősítette, hogy az utca jelenleg azért van lezárva, mert elbontják az egyébként elég rossz állapotú burkolatát, később pedig azért nem lesz megnyitva, mert az utca az állatkert részét képezi majd. 

„A Varannó utca a két világháború között létesült, és a II. világháború után lett kialakítva a gyalogos része azért, hogy az állatkerttől el lehessen jutni a vasútig, mert akkor még a Hermina út nem arra haladt, mint most. Később lett felüljáró is, ami már alkalmas volt a gyalogos közlekedésre is, így a Varannó utca funkciója már egészen régen megszűnt” – mondta Hanga Zoltán a kis utca történetéről.

Tény, hogy mostanra annyira fölösleges lett az utca, hogy gyakorlatilag teljesen kihalt volt, Hanga is kiemelte, hogy emiatt még napközben sem volt igazán megfontolt döntés arra haladni közbiztonsági szempontból. Összességében pedig viszont fontos közérdek volt, hogy az Állatkert két része között zavartalan legyen az átjárás, ezért épül be az utca az Állatkertbe.