Az internet csodájának hála rábukkantunk egy olyan 1937-es Sunday Times cikkre, ami úgy emlékezik meg Budapestről, mint az öngyilkosságok városáról, amiből hamarosan a mosoly központja lesz, méghozzá egy mosoly klub segítségével.

Bár a szerző elismerte, hogy egy csomó turista jön a városba, de mégiscsak arról vagyunk híresek, hogy a budapestiek előszeretettel ugranak a Dunába. A cikk szerint sokakat a Szomorú vasárnap című dal késztette arra, hogy véget vessenek az életüknek. A helyzet megoldására még hajókat is állítottak a hidak lábaihoz, hogy minél gyorsabban kimenthessék az öngyilkosjelölteket a vízből. 

Szerencsére a magyar kreativitás kezébe vette a kilátástalan emberek sorsát és alapítottak egy mosoly klubot, ahol többek között Mona Lisa mosolyát is oktatták, hogyan kell vidámnak maradni a legsötétebb pillanatokban is. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy   06 80 820 111   telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.