A Tesla idén június elején kezdett üzemelni az Elektrotechnikai Múzeum szomszédságába, egyelőre csak az udvaron. Viszont a belvárosi bulinegyed legújabb szórakozóhelyének üzemeltetői számára ez csak a kezdet.

Az Elektrotechnikai Múzeum trafóházából három szinten igazi szórakozó és kulturális központot alakítanak ki, ami a tervek szerint idén decemberben nyitja meg kapuit a nagyközönség számára. Az épület földszintjén egy 1000 fős klub lesz, a harmadik szinten pedig olyan kulturális teret alakítanak ki, amiben a kortárs művészet képviselőinek adnak lehetőséget a megjelenésre. Kamaraszínházként, kortárs tánc színhelyéül és kiállítótérként is funkcionálhat decembertől kezdve a harmadik emelet, és addig is, a szeptember 24-én kezdődő Crosstalk nemzetközi filmfesztivál egyes programjainak is helyt ad. A középső szint megnyitása egyelőre még várat magára, második hullámban ide egy bisztrót, hangulatában a kerthelyiséghez hasonlón inkább beszélgetős programokra használható bárt alakítanának ki, és még az is meglehet, hogy két kisebb konferenciaterem is bekerül a szintre.

Ha csak a buli részlegről beszélünk, Turza Tamás, a Tesla programigazgatója szerint a Teslában a buli sem csak egyszerűen buli.

Közvetlenül az épület elé kialakítottak egy speciális teraszt. A különlegessége a „tető”, ahol 800 kis hangszórót helyeztek el olyan speciális technikával, ami teraszon tartja a zene nagy részét. Így aki ott tartózkodik, táncolhat, bulizhat a zene teljes élvezetével, de ugyanez a zene nem süketíti meg a kerthelyiségben ülőket. Elsősorban kísérletező kedvű vendégeket várnak, hiszen rengeteg különleges alapanyagból készítenek koktélokat, de a „csak” sörözni, vagy viszkizni vágyó vendégeket sem szeretnék kirekeszteni, a populáris és a különleges fajták ezekből is megtalálhatók lesznek a Teslában.

Az épületet jelenleg egy 18X26 méteres vászon borítja, amire különböző fényeffekteket vetítenek. Úgy tervezik, a későbbiekben vizuál-urbán művészek terveznek majd installációkat a vászonra.

Ha már Tesla, egyeztetések zajlanak a műszaki egyetemistákkal is különböző bemutatókról és programokról.

A zenét illetően elsősorban elektronikus zenét fognak játszani, de a minőségi mainstreem is megjelenik majd a kínálatban. Továbbra is szoros együttműködést terveznek az Elektrotechnikai Múzeummal, a kertben láthat fényhirdetések például a múzeum kiállítási tárgyai.