Csepelen bringáztunk szerdán (zárójelben megjegyeznénk, hogy a kerület északi felének bringaúthálózata budapesti viszonylatban pazar), és a kilométeres Szent István úton extrém színes buszmegállóba futottunk. A Királyerdei Művelődési Ház a kilencedik megálló Csepel központjától, és az itteni esőbeálló régi betonépítménye nemrég még ocsmány állapotban volt.


Nagyobb térképre váltás

De most, lásson csodát, egy csapat lefestette az egészet kívül-belül. Belül egy nappalit rendeztek be, festettek oda képet, kanapét, kalitkát madárral, ablakot és mindenféle színt. A művelődési ház gondnoka csak annyit tudott, hogy láthatósági mellényes fiatalok pingálták ki a megállót.

A BKK-t is megkrédeztük az ügyben, optimisták voltak: „Az érintett utasvárót a BKV üzemelteti, de örömmel vettük a kezdeményezést, hogy a csepeli iskolások szeretnének maradandó művészeti alkotásokat készíteni lakóhelyük és iskolájuk közelében." Egy ott várakozó idős hölgynek nagyon tetszett a látvány, ő azonban pesszimista volt: szerinte pont a közeli iskola diákjai fogják összefirkálni az egészet. Jó hír viszont, hogy a Csepel.info szerint az egész környéket rendbe teszi majd az önkormányzat.