Csütörtökön kezdődött az Art Market kortárs képzőművészeti vásár, ahol akár két kézzel szórhatja a fölös millióit. Galériák, művészek alkotásait járhatjuk be vasárnapig a Millenárison, amit már a fityiszt mutató óriástörpék messziről jeleznek. Talán lassan eljut mindenkihez, hogy az Ikeán túl is van élet, ha a lakás dekorációjáról van szó és miért olyan fontos a kortárs művészet támogatása. Nyilván sokat gyorsítana a folyamaton, ha mindenki százezreket hagyhatna ott egy-egy képért, de kezdetnek az se rossz, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az Art Markethez hasonló események iránt.

Vasárnapig rengeteg program és előadás várja a látogatókat. Aki egy kicsit is fogékony a művészetre, simán eltölthet pár órát a vásáron és közben jókat elmélkedhet, hogy miket venne meg, ha akadna a fiók mélyén mondjuk 10 milliója. Merthogy, akár ilyen összegű tárgyakra bukkanhatunk Millenárison. Taubert László bronz szobrait is ennyiért kaphatjuk a hónunk alá.

Persze találni egy csomó eszement, teljesen fölösleges alkotást, de túlnyomó többségben a kreativitás és a fogyaszthatóság a jellemző, ami akár előbbre is mozdíthatja a kortárs művészet fellendülését és népszerűségét. Az „ilyet a kétéves lányom is tud csinálni”, és a „de, hát ez nem is művészet” kezdetű mondatok a felhozatalt végignézve kitörlődhetnek a közönség agyából. 

Október 12-ig még mindenki beadhatja a zaciba a családi ezüstöt (hogy egy másikat vigyen haza), aki pedig éppen nem lóbál a kezében húszezreseket, annak is izgalmas a kiállítás-vásár. Ülhet fülön, nézhet spermás arcú palit, szőrös nőket. Nem érti? Kattintson!