Átnevezhetik még tizennyolcszor, a Széll Kálmán tér akkor is Moszkva tér marad, amíg fel nem újítják, legalábbis az, ami most ott fogadja az átutazót, maga a kőkemény nyolcvanas évek. A helyzet pedig nem túl rózsás, az Ittlakunk szerint most jelentették be, hogy megint csúszik a hatalmas projekt, ezúttal 2016-ra lőtték be a befejezést, ezt maga Vitézy Dávid BKK-vezér mondta egy előadáson.

2011-ben kezdtek el komolyan beszélni az akkori Moszkva tér átépítéséről, a következő évben pedig ki is hirdették: az Építész Stúdió Kft. és a Lépték-Terv Kft. tervpályázata alapján újulhat meg a csomópont. A történet folytatása már a szokásos: a kivitelezést 5,3 milliárd forintért a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.–WIS Holding Zrt. konzorcium nyerte, a vesztesek megtámadták a döntést, de a Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította az óvást, és ez is csomó csúszást okozott a projektben.

Márpedig Buda talán legfontosabb csomópontját ideje lenne átépíteni, ezrek használják naponta, átszeli a 2-es metró, itt van a 4-6-os villamos végállomása, több más villamos-, busz- és elővárosi buszvonal szeli át, plusz ez a Budai Vár egyik kapuja. Szerencsétlen turista meg lejön ide a szép Várból, és hirtelen azt hiszi, nemhogy Moszkvában, hanem valahol Arhangelszkben kötött ki.