Bár a hőérzetet nézve körülbelül 10 fokkal van melegebb az elmúlt napoknál, mégis, péntek reggelre minden út lefagyott. A járdák, az utak, a buszmegálló, a HÉV-megálló, a villamosmegálló – tényleg mindenhol jég van. Éjjel ónos eső esett, a fagypont alatti hőmérséklet miatt jégpályává vált Budapest. A rendőrség közleményben int mindenkit óvatosságra. 

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek hajnali közlése szerint a főváros útjai balesetveszélyesek, ezért a rendőrség kéri az autósokat, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessenek."

A jeges utak mellett a városban több helyen is áll a közlekedés, kollégáink tapasztalata szerint a Bocskai úton leszakadt egy felsővezeték, és a Haller utcánál áll a forgalom.

Az MTI közleménye szerint három autó ütközött össze péntek reggel Budapesten a Gyáli út IX. kerületi szakaszán a városból kifelé vezető szakaszon. A balesetben egy ember megsérült. Egy másik személyautó ugyanott kidöntött egy tűzcsapot, amelyből folyt a víz, ezt a szakemberek már elzárták, de emiatt még csúszósabbá vált az út. A BKK Info oldalát érdemes követni, ha el akarja kerülni a baleseteket.