Szombaton kezdi el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az újpesti Görgey Artúr utca teljes felújítását a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakaszon, amelynek keretében a 12-es és 14-es villamos pályája is megújul. A BKK honlapja szerint a Görgey utca burkolatának állapota már a közlekedés biztonságát veszélyezteti (ahogy ezt mi is megírtuk), ezért szükségessé vált a kockaköves burkolat és a nagypaneles villamospálya teljes cseréje. 

A felújítás három ütemben zajlik: először június közepéig a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz lesz lezárva, ez idő alatt a 14-es csak a Rózsa utcáig, a 12-es viszont egyáltalán nem közlekedik. A második ütemben az elsővel egy időben a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz déli oldala, a harmadikban pedig a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz északi oldala valamint az István út-Rózsa utca közötti szakasz újul meg. A BKK 3 kilométeren aszfaltozott kerékpársávot is kialakít.

A munkák során új, bazaltbeton burkolatú, csendes villamospálya épül, amin a személyautók is közlekedhetnek, a megállók akadálymentesek lesznek, összevonják a Corvin utcai és Deák Ferenc utcai megállót, az új állomás a Kiss Ernő utcánál lesz és megújul az áramellátási rendszer is.

A felújítás miatt a Szilágyi úton közlekedő járművek nem hajthatnak be és ki a Görgey Artúr utcába, az István út és a Károlyi utca kereszteződésében pedig az eddigi kettő helyett csak egy sávon lehet majd egyenesen haladni. A Görgey utca burkolatát a BKK tájékoztatása szerint utoljára 1957-ben cserélték, a villamospálya pedig 1975-ben épült.