Kapucnis, arcát eltakaró fiatalembernek írják le az áldozatok azt a férfit, aki társaival autósokat fosztogat Újbudán, a Savoya Parknál. Az Ittlakunk két részben három szemtanú írását is leközölte. Az első tanú szerint a Hunyadi János útnál (ez a 6-os főút bevezetője) érte őket a baj, amikor a hátsó úton, azaz valószínűleg a Kőtár úton mentek az Auchan felé.

Megfogott minket a piros lámpa és eközben erősen bambultuk az előttünk kanyarodó buszra. Ez idő alatt egy kapucnis, arcát eltakaró fiatal „ember" feltépte a kocsi ajtaját és félig beülve magával ragadta a táskámat.

Nekik szerencséjük volt, a nő mosnivaló ruhája volt csak a táskában, azt hozzájukvágta a rabló, amikor erre rájött. Egy nagy zöld autóban voltak hárman a szemtanú szerint, aki amúgy mindig bezárja belül a kocsiját, most valamiért nem tette.

A sötétzöld kocsi visszatér a következő elbeszélésben is, itt már az is kiderül, hogy egy BMW-ről van szó. A történet hasonló: mellállt a BMW, gyorsan kirántották a táskát a nő mellől, majd elhajtottak. Így figyelmeztetett a második áldozat:

Leginkább Nőket rabolnak,voltak olyan esetek is akiket tettlegesen is bántalmaztak! Kell a pénz bármi áron is nekik!

A harmadik beszámoló valaki édesanyját emlegeti, aki az Auchan parkolójában pakolászta a megvett cuccot, amikor észrevette, hogy az első ülésről szép lassan megindult a táskája. Fölegyenesedve vette észre, hogy a túloldalon egy 20-25 év körüli, szürke kapucnis melegítőt viselő férfi, aki résnyire kinyitotta a kocsiajtót, és úgy húzta ki lassan a táskát. Azaz húzta volna, a nő ugyanis rákiáltott, mire a férfi eliszkolt.

Megkerestük a rendőrséget is, egy Police.hu-s közleményt ajánlottak figyelmünkbe. Ott egy negyedik esetet említenek: a szomszédos XXII. kerületben, a Méhész utcában parkoló kocsiból loptak el egy táskát, majd "egy sötétzöld színű, sötétített, fóliázott üvegű BMW"-val menekültek el. Annyit tudni, hogy a kocsi rendszáma a JZG betűkkel kezdődik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a keresett gépjárművel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja 06-1-229-26-52-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs:8-16, p:8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Az Aldinál taxis fosztogat?

Egyik olvasónk a szintén a Savoya Parkban lévő Aldi környéki lopásokat emlegette cikkünk megjelenése után érkezett levelében.

„A Savoya Parknál van egy Aldi is. Annak a parkolójában rendszeresek az autófeltörések. Az elmúlt pár hétben 8 is volt. Az alkalmazottaktól tudom. Mindig ugyanaz a forgatókönyv: este 8 után kifigyelik, milyen érték, táska maradt az autóban vagy tették a csomagtartóba, majd amíg az ember vásárol, feltörik az autót, általában betörik az üveget és viszik a laptopot, táskát. A rendőrök kijönnek, helyszínelnek, de ezután nem történik semmi. Kamera nincs, megfigyelés nincs, pedig mindig sötétedés után történik. Állítólag egy taxis csinálja valakivel, majd azzal menekülnek. Többször láttunk már gyanús taxit a parkolóban, a mellette lévő OBI-nál is."

(A cím körüli fotó és a címlapkép illusztráció.)