Az amerikaiaknak mindig nagy álom volt egy európai vakáció, de a Huffington Post cikke szerint végre meg is engedhetik maguknak ezt a luxust. Ők ugyanis nagyon jól jártak az Európa tökeit még mindig szorongató válsággal, mivel sok országban kis pénzből is kijön az amerikai turista. 

A TripAdvisor 2015-ös hotelárjelentése szerint 9 százalékot estek egy év alatt a szállásárak Európában: keleten, Oroszországot, Ukrajnát, Romániát és Bulgáriát, nyugaton Franciaországot, Svédországot és Norvégiát emelik ki, mint ahol sokat estek a szállásárak. Ráadásul a február a legolcsóbb hónap, szóval arra buzdítják a turistákat, hogy most utazzanak. Az Airbnb szállásközvetítő oldal továbbment, összeszedték a tíz legolcsóbb célpontot, ezen a listán lett a negyedik Budapest 54 dollár, azaz 14 500 forint/éjszakás átlagárral.

Budapestet a hét dollárral olcsóbb Varsó, a hattal olcsóbb Belgrád és a hárommal olcsóbb Zágráb verte meg. Mögöttünk végzett fél Spanyolország, meg pár másik város: Krakkó, Tenerife, Granada, Valencia, Alicante és Athén.