Április 3-án, pénteken egy tűfoknyival enyhül a budapesti közlekedési káosz, újra használhatják majd a vonatok a január 31-én lezárt Déli pályaudvart – írja az Mno.hu a MÁV-ra hivatkozva. A péntek hajnali vonatok lesznek az elsők, amik begördülnek a budai fejpályaudvarra, addigra a Kis-Gellért-hegy alatti alagút kijáratánál befejeződnek a rézsű stabilizálási munkálatai. A támfal és rézsű ideiglenes helyreállítását későbbre, hó közepére ígérték, így külön jóság, hogy már április elejére sikerült befejezni.

Külön örülhetnek a martonvásári és százhalombattai ingázók, a Déli lezárása miatt törölt vonatok is újra járnak, ismét a régi menetrend fog élni, megszűnnek a vonatpótló buszok is. A MÁV köszöni a türelmet és tájékoztatást nyújt a menetrendről a www.mavcsoport.hu honlapon, okostelefonon a Vonatinfó alkalmazás segítségével, illetve a Mávdirekt helyi tarifával hívható kék számán: +36-40/49-49-49.

Mindezek ellenére változatlanul van egy csomó spekuláció arról, hogy esetleg végleg bezárnák az állomást, és hogy mennyi mindent lehetne a helyére építeni. Mi így morfondíroztunk erről.