DSZZS20090818010

A szar Air Race-re mennék, de egy szar kólát sem kapok a szar vasárnapon

mm
2015.07.02. 13:26

A hétvégén tartják Budapest egyik legmegosztóbb köztéri eseményét, nem nem a Budapest Pride-ra gondolunk, mert amiatt egy héttel később áll majd a bál, hanem a Red Bull Air Race-re, ami valószínűleg úgy tartja fent évek óta az érdeklődést, hogy kvázi Stockholm-szindrómát okoz.

Az történik ugyanis a Red Bull Air Race esetében, hogy a vasárnapi verseny miatt lezárják a fél várost, szakaszosan, de legkésőbb csütörtöktől kezdve a belső kerületekben kvázi ellehetetlenül a közlekedés. Mivel a látványos verseny a Duna fölött zajlik, ezért

a folyó mindkét oldalán megölik az utóbbi hónapokban egyébként is igen gyenge lábakon álló belvárosi közlekedést.

Arról nem is beszélve, hogy Mancika, a macska és egyéb háziállatok, ja meg az emberek milyen idegállapotba kerülnek az állandó gépzajtól.

Részletes tájékoztatást ezen a linken talál arról, hogy pontosan milyen járatok, és mikor nem közlekednek majd csütörtök és vasárnap között, de sokkal jobban jár, ha átnézi a lenti áttekintő térképünket, amin kicsit elnagyoltan ugyan, de pirossal jelöltük az érintett területeket:

  arirrace.png

Akik ezen a környéken laknak, azok megszokhatták, hogy a városi rendezvények idején a szervezők felkészültségétől függően szorulnak be a környékükre amiatt, hogy elvágják őket a várostól a közlekedés szétbarmolásával. Az Air Race ilyen szempontból különösen szemét esemény, négy napon keresztül tartanak a fokozatos lezárások, képtelenség észben tartani, hogy pontosan mi, mikor és honnan nem megy.

Ezért jobb híján

egy választásunk van a menekülés mellett: a beletörődés.

Ha már változtatni nem lehet rajta, érdemes a legjobbat kihozni a lehetőségekből, és elmenni a gyűlölt eseményre.

Ráadásul a mostani hétvégén jó idő is lesz, de még milyen jó! Vasárnapra, a verseny főnapjára például simán 36-37 fokot jósoltak. Nem baj, szép az idő, kicsit izzadunk, de a szemünket kivakítva boldogan nézzük a Duna partján, ahogy a fejünk felett zümmögnek a repülők!

Egészen addig élvezzük a dolgot, amíg úgy másfél perccel az érkezésünk után teljesen nyilvánvalóvá nem válik, hogy addig fog rólunk szakadni a víz, ameddig itt állunk a tűző napon, és szép lassan kiszáradunk, aztán hirtelen meghalunk vagy attól, hogy beleájulunk a Dunába, vagy egész egyszerűen csak megfövünk az aszfalton. Ez mondjuk abból a szempontból nem egy rossz végkifejlet, hogy így nem kell olyan sokáig a nyakunkat meresztve nézni az egyre hangosabban zümmögő, vijjogó, hülye hangokat kiadó, idegesítő hároméves kisgyerek módján viselkedő gépeket.

A túlélésre játszva viszont érdemes venni vizet, vagy valami folyadékot. Úgyhogy a rakpartra menet mindenki ugorjon be valami boltba, hogy feltankoljon üdítővel!

Ja, hogy vasárnap lesz az a szar Air Race, ezért egy szar kólát sem tudok venni,

csak a helyszínen vagyonokért, a kitikkadásomat gátlástalanul kihasználó vadkapitalista árusoktól?

  SZT 8625

Oké, végülis egy-egy szerencsés, vasárnap is nyitva tartó dohányboltban vehetek üdítőt, kár, hogy a gyerek nem mehet be, ezért kint kell aszalódnia az aszfalton. Nem baj, mert úgyis visít, mint a fába szorult féreg, ha nem maga választhatja ki, hogy melyik ihatatlan létől akar éppen cukormérgezést kapni.

Ha minden jól megy, vasárnap este hétkor pezsgőt bonthatunk! Koccinthatunk a győztesre. Ja, nem, hanem arra, hogy akkor végre megint nyugi lesz egy évig!

Az egész rendezvényben egyébként az a legszürreálisabb, hogy minden istenverte jegy elfogyott rá. Vagyis Magyarországon vannak olyan emberek, akik képesek akár 960 eurót (300 ezer forint) fizetni azért, hogy fedett helyről végignézzék ahogy a pórnép megfő a saját levében, miközben próbál egy nyitva lévő boltban vizet venni.