Az eddig a Közlekedési Múzeum előtt látható Krauss-Maffei gyártmányú, 130 éves gőzmozdonyt szerdára virradóra daruval emelték át egy trélerre, ami az új helyére, Gyál felső vasútállomásra vitte.

Az Indoház Online szerint a MÁV XIIh 6633 pályaszámú gőzöse először a Szerbiához tartozó Nagykikinda–Nagybecskereki Helyi Érdekű Vasúton, majd 1912-től a Cséry-féle budapesti szemétszállító vasúton közlekedett. A háborús évek már Csepelen: 1942-től a szigetszentmiklósi Dunai Repülőgépgyár, majd a Weiss Manfréd gyár iparvasútján találták. A vész elvonultával is maradt a környéken, 1945. december 8-áig a BHÉV bérelte a Szigetszentmiklós–Ráckeve forgalom számára, aztán újra ipari évek következtek előbb Csepelen, majd 1955-től a Hungária Műtrágya és Kénsavgyár vágányain. A kis gőzöst 1966. december 29-én selejtezték le. A Városligetben 1968-ban állították ki a múzeum előtt. 

A gépet egy 100 tonna teherbírású óriásdaru emelte a trélerre, mindössze két óra leforgása alatt. A mozdony csütörtökön (vagyis holnap) délután 5 óratól lesz látható Gyál felsőn, a felújított állomás mellett.