Mivel Középső-Ferencvárosban lakom, gyakran megfordulok a Tompa utcán. Néha szó szerint, ugyanis az egyirányú utca majdnem minden kereszteződésnél irányt vált. Ez autósként valószínűleg bosszantóbb: kerékpárosként ugyanis csak leszállok és azon a rövid szakaszon a járdán tolom a bringát. Úgy látszik, ezentúl erre sincs szükség: a napokban ugyanis felfestették a mindkét irányban tekerést engedélyező jeleket. Az öröm még korai: egy valami ugyanis még hiányzik.

Bár a Tompa utcát eddig is sok kerékpáros - a táblákat és a KRESZ-t figyelmen kívül hagyva - mindkét irányban használta, igazából szakaszonként egyirányú volt. Méghozzá így:

Pár nappal ezelőtt viszont észrevettem, hogy az utcára új felfestések kerültek: méghozzá azok, amik az autósokat figyelmezteti arra, hogy ne lepődjenek meg, ha szembe teker velük egy bringás - ugyanis szabályosan teszi. Egyelőre azonban még nem: megkerestem ugyanis a Magyar Kerékpárosklubot, tőlük pedig megtudtam, hogy

egészen addig nem használhatják mindkét irányban az utcát a kerékpárosok, amíg azt nem engedélyezik táblák.

A kedd délelőtt készült (és a lenti galériában megtekinthető) fotók tanúsága szerint táblák viszont még nincsenek - reméljük, csak napok kérdése és addigra kikerülnek azok is.