06-jegbufe-150923-IMG 4787

Az 1952-ben nyitott Jégbüféaugusztus végén zárt be, és mivel fél Budapest temette a helyet, ezért viszonylag kis hangsúlyt kapott az az állítás a hely üzemeltetői részéről, hogy nem tervezik véglegesre a bezárást. A Jégbüfé most úgy néz ki, hamarabb újranyit, mint azt bárki gondolta volna. A Magyar Idők azt írja, hogy már rendezik is be az új helyet a Petőfi Sándor utca elején, a BÁV Zálogház egykori üzletében.

Vagyis az eredetitől mintegy kb. 20 méterre találtak maguknak új helyet. Ebben az a legjobb, hogy a bezárásról igazából csak az újságok írtak, nem jelent meg például a Jégbüfé egyik Facebook-oldalán sem, ahogy a cukrászda hivatalos honlapján sincs róla hír.

Ráadásul azzal, hogy az eredeti helyétől alig pár lépésnyire nyitnak újra, a honlapjukon található térképet nagyjából frissíteni sem kell, mehet minden tovább, mint eddig. A Jégbüfé bezárása pár év múlva már csak egy bizonytalan emléknek, fura városi mendemondának tűnik majd. Úgyhogy a historizáló cukrászat kedvelői és gyűlölői továbbra is megtalálják majd a számításaikat a Jégbüfében.