Nagy újdonságot nem közlünk azzal a hírrel, ha elmondjuk, hogy itt a nyár, a jó idő, szóval eljött a szabadidős programok ideje. Körbenéztünk a felhozatalt illetően, és úgy éreztük, mindenképp meg kell osztanunk önnel, milyen szórakozási lehetőségek adódnak a héten, amelyeket alighanem megbánna, ha kihagyna. Vagy nem. De azért hátha, szóval menjen, nézze meg!  

Június 22., szerda 

Vagyis ma. Semmi kétségünk nincs afelől, hogy a város nagy része a mai napot valamelyik belvárosi kivetítő előtt tölti, és tiszta erőből drukkol majd a magyaroknak a Portugália-Magyarország meccsen. Ha azonban valaki a mérkőzés után érez magában még energiát, mondjuk arra, hogy

fáklyával a kezében futkározzon,

akkor itt a remek lehetőség. Ma este rendezik ugyanis a 2024 méteres Fáklyás Futást az esti fényekben pompázó pesti Duna-parton. 

Miért? - Mert ma van az Olimpia Napja.

Mikor kezdődik? - Este fél 10-kor.

Hol? - A Margit híd pesti hídfőjétől indul és az útvonal a Parlamentet is érinti. 

Június 23., Csütörtök

Június 20-án kezdődött, de 26-áig még tart a Gold Beer Fest nevezetű fesztivál a Hungexpon, amely igen sokrétű programsorozatot kínál a résztvevőknek. A Facebook-ra folyamatosan kerülnek fel a programok, de íme néhány csak úgy kedvcsinálónak:

  • sok sör
  • street food
  • extrém játékok (D-karika, bungee-jumping, dodgem, gokart, quad, eurojumping)
  • karaoke
  • tehetségkutató
  • kalandpark gyerekeknek

Június 24. Péntek

Június 23-tól 26-áig a Millenáris Park teremt lehetőséget arra, hogy a Hamburger Days-en a hamburgert is hamburgerrel egyék a résztvevők, nagyjából addig, amíg ki nem pukkadnak. Ahogy az utóbbi három évben, idén is versenyre bocsátják a burgereket, továbbá evőversenyre is számíthatnak a jelenlévők. 

Június 25., Szombat

Szombaton lesz a Múzeumok Éjszakája, amely már 13 éve rendszeres, visszatérő programja Budapestnek, sőt, az egész országnak. Érdemes idén is ellátogatni valamelyik múzeumba, a pontos helyszínek, és minden elengedhetetlen tudnivaló a honlapon elérhető. 

Június 26., Vasárnap

Tudjuk, hogy ez a hétvége utolsó napja, de nem kell, hogy már reggel a kardjába dőljön ezért. Inkább keljen fel korán, és menjen ki a PECSA Bolhapiacra, ahol érdekes relikviákat, régiségeket lehet találni és vásárolni, de látványosságnak sem utolsó. A belépő 150 forint. 

Ha délutánra egyébként még érez magában erőt, és amúgy is a foci körül forog minden gondolata az utóbbi időben, ajánljuk, hogy látogasson el a Millenáris területére a is, ahol a labdarúgás történetének legátfogóbb bemutatását tekintheti meg a kezdetektől napjainkig. 

Június 27., Hétfő

Látványos, vizes attrakciót tekinthet meg, ha a Ludwig Múzeum felé jár. A Dunapest programsorozat részeként jött létre a Bit.Fall néven működő installáció, amely egy vízcseppekből szavakat megjelenítő vízfüggöny. Londonban már volt ilyen, nagyjából erre számíthat nálunk is, csak vélhetően magyarul lesznek kiírva a dolgok, június 16-tól július 31-ig.

Június 26., Kedd

Noha minden kedden és csütörtökön van ilyen, nem biztos, hogy tudott róla eddig. Biztos ismeri a K-pop stílust, és az ahhoz tartozó jellegzetes táncokat. Ha nem, erről biztos be fog ugrani: 

Szóval minden héten két napon  K-pop táncórákat tartanak a Koreai Kulturális Központban, alkalmanként 500 forintért. 

Bővebb információt itt talál

Este 9 órára pedig ellátogathat az AnKert-be, hogy letesztelje, mennyit tud az LMBTQI jogokról. Ehhez egy 90 perces kocsmakvízen kell részt venni, minimum 3 fős csapatokban. 28 kérdésre kell válaszolni az LMBTQI jogok múltjával és jelenével kapcsolatban. A nyertes csapat italkupont kap. Az eseményre június 27-ig lehet jelentkezni, itt pedig a Facebook-oldaluk található.   

Június 29., Szerda

Ha már úgyis belejött a Múzeumok éjjel-nappali látogatásába, ne hanyagolja el őket továbbra sem, és nézze meg elsőként a 29-én nyíló Modigliani életmű-kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában. Több mint nyolcvan alkotást (szobrokat, portrékat, festményeket) vonultat fel a kiállítás, amelyeket a világ egyéb nagy múzeumai kölcsönöztek a Galéria számára. 

A programajánlónak a Schweppes támogatta, önnek pedig segítenek összemixelni egy Vodka Sunrise koktélt: