nyolcker lampak

Már csak pár napot kell kibírni a II. János Pál pápa téri lámpákkal

2016.07.07. 08:52

A II. János Pál pápa téren bizonyára sokan tapasztalták, hogy a forgalmi jelzőlámpák egy ideje nem megfelelően működnek. Mondhatni nem működnek. Ráadásul mindezt egy elég forgalmas helyen, hiszen autók, gyalogosok, busz és villamos is közlekedik arra, így jelenleg rendkívül kaotikus a helyzet. Nem mintha a környék nem lenne már éppen elég balesetveszélyes.

A VIII. kerületi Járókelő már május 4-én közzétette, hogy a forgalmi jelzőlámpák nem működnek, a lap akkor azt a választ kapta a BKK-tól, hogy április 25-e óta felújítást végeznek, ami miatt szükséges az utca egy szakaszának lezárása. A lezárás miatt a forgalom torlódott, így a lámpákat sárgára kapcsolták, hogy biztosítsák a járművek haladását. Május elején a BKK azt ígérte, hogy egy hónap, és vége a felújításnak. 

A kérdéssel, hogy miért működésképtelenek azóta is a jelzőlámpák, és mikor tervezik azokat megjavítani, megkerestük a Budapest Közút Zrt-t – a BKK-tól hozzájuk irányítottak, mint hivatalos üzemeltető szervhez. 

„A Népszínház utca – II. János Pál pápa tér – Nagyfuvaros utca kereszteződésében – a Népszínház utca Teleki téri szakaszán folyó út- és villamosvágány felújítási munkákhoz kapcsolódóan – tervezetten sárga villogó üzemmódban üzemelnek a jelzőlámpák.

Ebben az üzemmódban való működtetést a felújítási munkák okozta forgalmi viszonyok átrendeződése indokolta.

A kereszteződésben a járművek és a gyalogosok közötti elsőbbségi viszonyokat egyértelműen jelzik a közúti jelzőtáblák és burkolati jelek.

Az említett felújítási munkálatok várhatóan a napokban befejeződnek, és akkor a csomópont visszakapcsolásra kerül.

A jelzőlámpák az üzemeltető cég szerint sárgáról napokon belül zöldre és piros váltanak, remélhetőleg az arra járók figyelmesen és balesetmentesen közlekednek addig.