Szerda van, ami számos egyéb dolog mellett azt is jelenti, hogy budapesti programokat ajánlunk önöknek a következő napokra. Ahogy elnézzük, minden adott ahhoz, hogy élete legjobb hétvégéje legyen a 30-i, de nézzük csak szépen, sorban!

Július 27-én – ez szerda – a Ligetvédők táborában rendeznek egy nyilvános beszélgetést arról, hogy mi történik mostanában a Városligetben, és hogy ez miért fontos. Ha mostanában nem volt ideje foglalkozni a kérdéssel, de érdekli, akkor biztosan hasznos lesz. Az esemény Facebook-oldalát itt találja. Bemelegítésnek itt egy videó, hogy megismerhesse a Ligetvédőket.

Ha ennél bővebben is szeretne felkészülni, itt találja a rendkívül informatív Facebook-oldalukat.

Hát aztán?

Egy nappal később, július 28-án kezdődik a Kopaszi-gátnál a Find Your Limits családi sportfesztivál, és egészen vasárnapig tart. A szervezők azt ígérik, hogy a versenyek mellett többek közt játszóház, koncertek és food truckok is lesznek, szóval ha a család kevéssé atletikus tagjai is el tudják majd foglalni magukat. Részletek itt olvashatók. Vagy éppen itt.

Július 29-án, pénteken, az Ötkertben rendeznek filmes bulit: az egész a Suicide Squad (Öngyilkos osztag) című film köré szerveződik, és állítólag óriási lesz. A képregények és a buli jó dolog, úgyhogy végül is mi baj lehet? Semmi. Nézze meg magának, és az sem baj, ha túl hosszan készülődik, mert a rendezvény csak este tizenegykor kezdődik. Addig lehet alapozni.

Vagy elmenni a Strandok éjszakájára, amit idén hetedszerre rendeznek, elég sokfelé. Az a legkevesebb, hogy egyes helyszíneken zene szól majd – víz alatti lézershow-ban és tűzzsonglőrökben is gondolkodjon. A résztvevő strandokról itt tájékozódhat.

Ekkora bulik után nem csodálnánk, ha csak vasárnap térne magához. Július 31-én vérmérsékletétől függően mehet festeni, vagy kedves emberek társaságában létezni.

Előbbire az Akvárium Klubban van lehetőség, ott közösségben lehet alkotni, délutáni gyógyfröccsözés közben, a FessNeki stábjával. Graham Gercken Naplemente c. festményét alkotják újra a résztvevők, de valószínűleg már azért is megéri elnézni, hogy megismerkedjen a csapattal.

T3 islands. #grahamgercken #thepaintinglounge #filter

Kim Gannon (@kimberleygannon) által közzétett fénykép,

Ha egy fokkal elvontabb élménnyel zárná a hetet, akkor irány a Városliget: az Egy jó szó akció lényege, hogy emberek összegyűlnek a fák között, sétálgatnak, és közben kedves dolgokat mondanak idegeneknek. Így jutnak el a Hősök teréig, ahol megbeszélik a tapasztalataikat. Ideális lazítás vasárnap estére, délután öttől. 

Programajánlónkat a Schweppes támogatja, akik most megtanítják Daylight tonicot készíteni.