Zoliék 250 kilométert utaztak Békés megyéből Rihannáért. Már délelőtt letáboroztak a Nagyszínpad előtt, összesen 10 órát, három koncertet és egy tapsrúd partyt ültek végig csak azért, hogy élőben láthassák a barbadosi énekesnőt. De megérte? Az eddigi beszámolók és házi szavazásunk alapján Rihanna egyáltalán nem hozta a legjobb formáját, sőt, felháborítóan gyenge koncertet adott. A többség viszont nem elkötelezett rajongó, és nem is az első sorból bulizta át azt a szűk egy órát. Zoli és két barátja abszolút nem bánta meg, hogy majdnem egy fél napot szobroztak Rihanna kedvéért. 

Gerendai Rihannáról

Gerendai a HVG-nek beszélt a koncertet megelőző fennakadásról a bejáratnál. A sima látogatói jegyeknél nem volt gond, de a szakmai/VIP sorban több órát kellett sorban állni Rihanna előtt pár órával. Gerendai elmondta, hogy jegyek 49 százalékát váltották be ezen a napon, ez okozta az óriási sort, és erre ők sem számítottak.

Arról nem beszélhetett, hogy pontosan mennyit kapott az igazi A-kategóriás fellépő, Rihanna, de annyit elárult, hogy a sajtóban megjelent 1 millió dolláros összeg nem áll messze a valóságtól. Üzletileg viszont megéri az ekkora gázsi, a jegyeladások fedezték a fellépő kiadásait. 

Gerendai személyesen nem látta Rihanna koncertjét, de hallotta a véleményeket. Elszomorítja, hogy az jut vissza hozzá, hogy elkeserítő volt. 

Azt is bevallotta, hogy egyre kevésbé tud azonosulni a line upokkal, de az idei felhozatal sokszínű, tele aktuális sztárokkal. A szombati Muse-ra is lassan elkelnek a napijegyek. 

Megérte, megérte és megérte. Ha holnap újra lenne, ott lenne a helyem.

Csak a közönséget pörgették volna fel egy kicsit jobban, a háromfős társaság szerint ennek is betudható a koncert minősége, nem mozdultunk meg eléggé. Zoliék először Szigeteltek, kicsit zavarta őket a kosz, a sár, és a hűvösebb idő sem rövidítette le azt a 10 órát. Ráadásul egyáltalán nem voltak oda a délutáni fellépőktől. 

Punnany Massif borzalmasan unalmas volt. Egyhangúak voltak, a hangosítás rossz volt, nem sokat értettünk a szövegükből. [...] Jake Bugg eléggé unottan nyomta végig. A tapsparty jó volt, élveztük. [...] Parov Stelar nagyon beindította a hangulatot, bár elég hosszú volt ahhoz, hogy a végére unalmas legyen.

Rihanna félórás késéssel indított, így csak 60 perce maradt a koncertből, ő döntött így, tudta, hogy 11-kor be kell fejeznie a show-t. Zoliékat a csúszás akasztotta ki a legkevésbé. Ha már ennyit vártak, az a fél óra tök mindegy. Az viszont nem, hogy a több tízezres tömeg az első soroknál már elviselhetetlen lehetett. Zoli azt mondta a Velvetnek, hogy többen rosszul lettek a közelükben. 

A hátul, a VIP Nagyszínpadtól távolabb eső bejáratának vonalában is éreztük, hogy a közönség háromnegyed 10 fele kezdett igazán türelmetlen lenni, fütyültek rendesen. Azt már nem hallottuk, hogy az első sorokban Beyoncé nevét skandálja a nép. Zoliékat azért nem kell félteni, megígérte, hogy túlüvöltötték a károgókat. Ahogy Beyoncé sem jutott el a hozzánk, úgy az sem, hogy Stay c. szám után a zenekar a Sex With Me-t kezdte el, de Rihanna hamar szólt, hogy ő bizony nem erre gondolt, lekeverték. A hangulat elől állítólag hamar beindult. 

Mi azt láttuk, hogy jól elvan és élvezi (Rihanna), sőt a közönséggel is remekül felvette a kontaktot, aki mást mond, az nem volt ott az első sorban.

Azt elismerték Zoliék, hogy az énekesnő jó pár számot kihagyott a setlistjéből, nem a megszokott minőséget hozta.

Pici csalódás a dalok mennyisége volt, illetve az, hogy egy rövid köszönés után levonult a színpadról a végén. De ez akár betudható annak is, hogy a közönség nagyon nem volt aktív.

De ezt leszámítva szuperül érezték magukat. Még jó, legalább az a 10 óra nem ment kárba. Amíg a csütörtöki Szigetelők nagy része csalódottan ment haza, legalább akadtak olyanok, akik maximálisan elégedettek voltak Rihannával. 

Órákat állni a hidegben, elviselni a hisztiző, nyomorgó tömeget, kibírni a fél óra késést, mind mind eltörpült amellett az érzés mellett, amit a látványa és a kisugárzása nyújtott, nem megfeletkezve a zenéjéről sem.