Az a Youtube-ra feltöltött videó, amin biztonsági őrök gyepálnak egy utast, még a hétvégén futott nagyot az interneten. A 4-es 6-os villamos Mechwart-ligeti megállójában január 11-én hajnalban fajult a szóváltás pofozkodásig, de a képsorokon kívül nem nagyon lehetett többet tudni az esetről, ezért megkérdeztük a BKK-t, hogy mi történt. Válaszukban azt írták, hogy

a videón látható konfliktus előzménye, hogy az ittas férfi – aki a BKK utazási feltételi alapján már bódult állapota miatt is kizárható lett volna az utazásból – érvényes jegy, illetve bérlet nélkül szállt fel a villamosra. A helyszínen sem volt hajlandó jegyet vásárolni, majd az utazásból való kizárásnak is ellenszegült agresszívan, tettlegesen fellépve a biztonsági őrökkel szemben.

A biztonsági őrök a rendőröktől kértek segítséget, de mire a járőrök a megállóhoz értek, az utas lelépett, később viszont elfogták és előállították.

A BKK szerint a biztonsági őrök csak a munkájukat végezték,

hiszen feladatuk egyrészt a személy- és vagyonvédelem garantálása, valamint az, hogy a villamos többi utasa számára biztosítsák a nyugodt utazás feltételei. 

A jegyellenőrök és a biztonsági őrök egyébként az őket ért fizikai támadás ellenében arányos önvédelmet alkalmazhatnak. A támadást a jegyellenőrök elháríthatják, és a támadó személyt – mivel közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot követett el – visszatarthatják a hatóság kiérkezéséig.