A Big 7 utazási oldal összegyűjtötte Európa 50 „leginstázhatóbb” helyszínét. A lista 50. helyén Valencia áll, a csúcsán pedig a horvátországi Dubrovnik. Budapest éppen, hogy lecsúszott a dobogóról: a 4. helyet szerezte meg. 

Big 7  listája három tényezőből állt össze: egyrészt megnézték, hány hashtages bejegyzést kaptak az egyes országok, beleértve a nagyobb városait, másrészt egy online kérdőív eredményeit vették alapul (amit 1,5 millióan töltöttek ki), harmadrészt pedig turisztikai szakértők véleményét kérték ki. 

Így jutott a 4. helyig Budapest, Dubrovnik, Izland és a harmadik helyet birtokló Skót-felföld után. 

Budapest 92,56%-os eredményt ért el, a minket megelőző Skót-felföld 93,11%-ától alig lemaradva. A Big 7 így így ír a városunkról:

Magyarország fővárosa, Budapest egy tündérmesébe illő város Kelet-Európában. A város két részét, a hegyes Budát és a sík Pestet a 19. században épített Lánchíd köti össze. A város a nevét erről a két városrészről kapta.

A szöveg kissé félrevezető lehet. Budapest legrégebbi hídját, a Lánchidat 1849-ben adták át, de ekkor még nem egyesült Buda és Pest. A két városrész (Óbudával kiegészülve) 1873-ban olvadt össze, ekkor született meg Budapest. 

Hogy bebizonyítsuk, mennyire instabarát Budapest, mutatunk néhányat a Budapest hashtaggel ellátott instaposztok közül. Volt miből válogatni, majdnem 11,5 millió képet töltöttek fel ezzel a címkével a közösségi oldalra, és ez természetesen messze nem a teljes budapesti termés, hiszen nem mindenki használja ezt a hashtaget, aki a magyar fővárosról posztol.

A teljes ötvenes listát itt tekintheti meg.