Korábban önmaga bemutatására készített animációkat a budapesti Semmelweis Egyetem, de a múlt héten publikáltak egy jópofa ismeretterjesztő rajzfilmet, amiben nem az intézmény felépítéséről-működéséről van szó, hanem a vírusokról és a védőoltásokról. Az alábbi kisfilm minden fontosat tartalmaz arról, hogyan hozzák működésbe az oltóanyagok az ember immunrendszerét, és természetesen

videó tartalmát a Semmelweis Egyetem szakértői lektorálták.

Nézzük!

Az ilyen vicces, de komoly ismeretterjesztő rajzfilmeknek nagy hagyománya van a YouTube-on, és szinte kétség sem fér hozzá, hogy a legsikeresebb ilyen csatorna a német Kurzgesagt, aminek a videói természetesen angolul a legnézettebbek, de bizonyos részek a 444 jóvoltából magyarul is elérhetőek. Ennek, a Semmelweis Egyetem rajzfilmesei által minden bizonnyal példaképnek tekintett csatornának a koronavírusról szóló része már egy éves, de minden bizonnyal tartalmaz egy-két olyan ismeretet, amit ön még nem tud, szóval érdemes belenézni mindenkinek, aki nem látta még.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Jópofa rajzfilmet adott ki a Semmelweis Egyetem az oltásokról és a vakcinákról

A vicces animáció tartalmát természetesen a budapesti egyetem szakértői lektorálták, szóval íme minden, amit tudni kell, emészthető formában!

66 · Mar 29, 2021 09:06am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments