BP ma

A Velvet vízfejblogja

Sokkal kevesebb választotta el egymástól a magyar művész- és alvilágot, mint az gondolná

2019. november 24., 18:06 Módosítva: 2019.11.26 15:27
7

Nem létezik társadalom, sem olyan időszak, mely nélkülözte volna a bűnözőket. A rendszerváltás előtti Magyarországon sem volt ez másképp, ahol a bűnözők nem a külvárosok névtelen pincéibe húzták meg magukat, hanem egy nagyon is feltűnő helyen, a Várnegyedben szórakoztak.

Nem kisstílű tolvajok, hanem dörzsölt betörők, hamiskártyások, alvilági ügyleteket folytató alakok törzshelye volt az egykori Old Firenze bár, mely a Várnegyedben, a Táncsics Mihály utcában működött. A 80-as években annyira köztudott ténynek számított, hogy milyen vendégek látogatták a helyet, hogy ha valaki el akarta érni az egyik kétes alvilági figurát, az Old Firenzét hívta fel, hogy megkérdezze a pincérektől, nincs-e ott a keresett illető.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kirúgtak egy zaklatással vádolt munkatársat a Katona József Színházból

2019. november 19., 11:23 Módosítva: 2019.11.20 13:03
0

A Katona József Színház egy közleményben számolt be arról, hogy az egyik munkatárs többször is zaklatta a dolgozókat, ami a vezetőség tudomására jutott. Az illetékesek felmérték a helyzetet, beszéltek a zaklatott kollégákkal, majd eltávolították a színházból a problémás dolgozót.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha újraértelmezzük Trianont, akár még Leninből is lehet hittantanár

2019. november 16., 14:36 Módosítva: 2019.11.18 13:11
226

DrMáriás és Weiler Péter közös kiállításának megnyitóján jártunk, ahol vígan megfér egymás mellett egy pénisz és Sztálin arcképe.

Párbaj a kifutón – megvolt Budapest első vogue bálja

2019. november 10., 12:32 Módosítva: 2019.11.11 15:23
422

Valamivel kevesebb, mint egy éve volt, hogy megjelent ez az interjúm Móritz Dániellel, akit táncos körökben Daniel Milanként ismernek, és aki a fenti borítóképen középen áll. A téma a vogue nevű tánc, illetve az ezzel összefonódott úgynevezett ballroom culture (bálterem-kultúra) volt, és ha ön nem olvasta a tavalyi interjút, akkor valószínűleg nem tud többet a vogue-ról annál, hogy van erről a pózolós táncról Madonnának egy nagyon híres és nagyon régi száma. Nos, a voguing igazi otthonát a bálok jelentik, de eddig Budapesten csak egy táncstúdióban lehetett összejönni voguingolni. Daniel Milan azonban egy éve ezt mondta nekem:

Eddig Magyarországon kettő bál volt, mind a kettő Szegeden, mind a kettőt én szerveztem, külföldről hívtunk zsűrit hozzá. Szerintem egy év múlva Budapesten is lesz bál, mert szeretném, hogy odáig eljusson a dolog.

És tényleg lett bál: október utolsó hétvégéjén volt Black Is The Basic .part2 címmel egy Vogue Mini Ball Budapesten, amin ott voltam, amit nagyon élveztem, amit alig várok, hogy minél több embernek elmesélhessek, és amiről most kaptunk is néhány fényképet Auxner Péter fotós jóvoltából – az Instájáért érdemes ide kattinani. A bált a Master Dance tánciskola hozta össze, őnekik is van Instagramjuk természetesen, itt.

Távolról sincs vége, olvasson még

A napokban megéri konditerembe járni, mert akár Luke Evansszel is összefuthatunk

2019. október 17., 09:40 Módosítva: 2019.10.18 15:06
7

A színész Luis Fonsihoz hasonlóan kiélvezi a főváros adta a lehetőségeket, ha már Magyarországon akad dolga. Luke Evans a napokban a Szabadság hídnál fotózkodott, most pedig a Ráday utcába ugrott be edzeni, ahonnan szintén lőtt egy szelfit.

Távolról sincs vége, olvasson még

Berki Krisztián kétszeresen is irtó kínos helyzetbe hozta magát a választáson

2019. október 13., 13:31 Módosítva: 2019.10.15 13:30
69

A főpolgármesteri címért induló Berki Krisztián természetesen maga is leadta a mai napon a szavazatát - talán senki számára nem kérdés, hogy kire. Igen ám, csakhogy ahogy azt a hvg.hu kiszúrta, súlyos bakit vétett akkor, amikor lefotózta, majd közösségi oldalán meg is osztotta a szavazólapot. Ezt ugyanis a Kúria döntésének értelmében nem szabad megtenni. Szelfizni ugyan lehet a szavazófülkében, de a szavazólapot lefotózni tilos.

Most úgy tűnik, hogy valójában csak egy X-elős képet osztott meg, egyfajta önpromóként és valójában saját szavazatát később adta le. De akkor miért törölte a korábban az Instagramon megosztott fotót?

Egyébként a poszt törlése után egy kedves üzenetben be is szólt az őt kritizálóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Hajdú Péter Törökbálinton József Attilát szavalva buzdít szavazásra

2019. október 12., 08:46 Módosítva: 2019.10.14 13:10
0

Október 13-án tartják az önkormányzati választásokat, tudják, amibe Kelemen Anna is majdnem beszállt. Bár Hajdú Péternek eszébe se jutott, hogy induljon, azért most ő is beleállt a politikai hangulatkeltésbe, és egy olyan videót posztolt Instagram-oldalára, melyben arra buzdítja követőit, hogy szívükre hallgatva szavazzanak vasárnap.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kulka János a színház után már a vezetéshez is visszatért

2019. október 2., 17:41 Módosítva: 2019.11.13 12:45
0

A jelek szerint egyre jobban van az évekkel korábban súlyos agyvérzésen átesett színész. Egyre több darabban tűnik fel, alkalmanként interjúkat ad és most kiderült, már kocsit is vezet.

Távolról sincs vége, olvasson még

Gáspár Kata: „Magammal szemben eléggé kritikus vagyok”

2019. szeptember 30., 15:46 Módosítva: 2019.10.01 15:55
15

Ma startol a 200 első randi második évada. A sorozat korábban is nagy népszerűségnek örvendett, és a jelenlegi széria is ehhez hasonló sikerekre számít. A sorozat főszereplőjét alakító Gáspár Katával beszélgettünk, aki elmesélte, hogyan készül fel egy adott szerepre, illetve hogy milyen érzések kavarognak benne, amikor meglátja magát a tévében. Interjú.

Távolról sincs vége, olvasson még

Baukó Éva szerint kullancs módjára csüngenek Will Smithszen a hazai influencerek

2019. szeptember 25., 20:43 Módosítva: 2020.02.17 14:33
2

Az egykori műsorvezetőnő Facebook oldalán fogalmazta meg markáns véleményét a hazai hírességek Will Smithszel való fotózásáról. Meglátása szerint azok az influencerek és celebek, akik a hollywoodi sztárral készült fotóiktól remélik a likeokat, nem mások, mint kullancsok, sőt egyeseket egyszerűen "szarnak" titulált.

Távolról sincs vége, olvasson még

Figyeljen, hátha összefutnak - Will Smith ismét lazán járkál Budapesten

2019. szeptember 25., 10:04 Módosítva: 2019.10.18 12:56
9

Igen, jól olvasta. A zenészként is aktív Will Smith ugyanis DJ Jazzy-vel karöltve ma este ingyen és bérmentve szórakoztatja Budapest lakóit a bazilika előtti Szent István téren – írja a Blikk.

Távolról sincs vége, olvasson még

Baji Balázs térdműtétje pozitívumáról: „Végre nem folyamatos nemeket kellett mondanom”

2019. augusztus 31., 11:04 Módosítva: 2019.09.01 11:00
15

Baji Balázs idén először vesz részt a hétvégén megrendezett Budapest Urban Gamesen (BUG), ahol nem a futóversenyen indul, inkább falmászásban próbálja ki magát. A sportolóval a BUG sajtótájékoztatóján beszéltünk.

Valószínűleg a Budapest Urban Games-es szerepvállalásoddal sokakat motiválsz a sportolásra. Neked ki, vagy mi volt a legnagyobb motivációd?

Sosem kellett túlságosan motiválni, gyerekként is folyamatosan kerestem a módját, hogy sportolhassak. Az én gyerekkoromban még kevésbé voltak jelen azok a számítástechnikai és egyéb ingerek, amik a mai gyerekeket a négy fal között tartják. Mindig kerestem a helyem a sportvilágban, amit 13 évesen találtam meg, az atlétikában. A mai napig keresek és találok olyan helyzeteket, amikből fejlődni lehet, a BUG is ilyen.

Távolról sincs vége, olvasson még

A magyar Lady Gaga, aki saját dalokat szerez egy színdarabhoz – Indul a Sztárban Sztár leszek!

2019. augusztus 30., 10:28 Módosítva: 2019.08.31 09:52
397

Szeptember elsején startol a Sztárban Sztár (Leszek), a műsor azonban teljesen új formában várja a nézőket. Ebben a szériában ugyanis nem a celebek bújnak más hírességek bőrébe, hanem civilek mutatják meg, hogyan kell hazai vagy külföldi celebritásokat mímelni. De persze nem elég a hasonlóság, tehetség is kell ahhoz, hogy valaki tovább jusson. Czigány Juditban pedig minden megvan ehhez.

A lajosmizsei lány számára nem ismeretlen környezet a színpad. Éveken át játszott színházban egy társulat tagjaként, és énekesnőként is kipróbálta már magát. Most jött el számára az idő, hogy szóló karrierbe kezdjen. Interjú.

Távolról sincs vége, olvasson még

Gyurta Dániel: „Már akkor tudtam, hogy ez az élet véget fog érni, amikor aktívan versenyeztem”

2019. augusztus 27., 11:05 Módosítva: 2020.02.12 11:39
99

Hétvégén rendezik meg negyedjére a Budapest Urban Gamest, amikor a város köztereit elfoglalják a sportolni vágyók,hogy együtt mozoghassanak. Gyurta Dániel a program egyik arcaként vesz részt az eseményen. Az olimpikonnal a BUG sajtótájékoztatóján beszéltünk.

Melyik programban veszel részt a hétvégén?

Én fogom megnyitni a Duna-átúszást, ami egyrészt azért is remek, mert egy nagyszerű program, a Budapest Urban Games  keretében valósul meg, másrészt pedig azért örülök neki, mert még sosem úsztam át a folyót.

Távolról sincs vége, olvasson még

Az megvan, hogy 2012-ben a Rednex utcárahugyozós videót forgatott Pesten?

2019. augusztus 20., 20:07 Módosítva: 2019.08.21 12:31
20

Szóval ez a sztori ott kezdődik, hogy van egy Todd in the Shadows nevű Youtube-felhasználó, akinek nagyon érdekes és szórakoztató videó vannak mindenféle zenei témákról. Az egyik kedvencem tőle a One Hit Wonderland nevű videósorozat, amiben egyslágeres előadók karrierjét mutatja be. Véletlenül pont most néztem meg a Rednexről szóló részt, ami azzal a svéd együttessel foglalkozik, akik 1995-ben a Cotton Eye Joe című country-techno számmal lettek híresek. Todd in the Shadows a Rednexről szóló videója végén mutat részleteket későbbi számaikból is, és itt tűnt fel, hogy az egyik klipben a háttérben magyar nyelvű feliratok láthatók.

Persze rögtön kikerestem a klipet, íme.

Távolról sincs vége, olvasson még

Luis Fonsi Budapesten van

2019. augusztus 16., 15:22 Módosítva: 2019.10.18 12:56
22

A Despacito énekese másodszor jár Budapesten. Már két és fél hónapja turnézik, utolsó európai állomása pedig a magyar főváros, amit a világ legszebb városának tart.

Távolról sincs vége, olvasson még

Reklámszakembert kérdeztünk a Coca-Cola-kampány körüli botrányról

2019. augusztus 14., 15:58 Módosítva: 2019.08.16 08:32
38

Kovács Leventét, a White Rabbit Budapest kreatív igazgatóját, a Reklámtörténet alapítóját a Coca-Cola plakátbotrányáról kérdeztük, amiről korábban már Lakatos Márk is kifejtette a véleményét nekünk. 

Téged, mint szakembert meglepett, hogy ekkora botrány kerekedett a plakátokból?

A reklámozónak/reklámkészítőnek szent meggyőződése, hogy akkor tudja megszólítani a számára fontos vásárlóréteget, ha beemeli őket a reklámba. Az elmúlt évtizedben számos nemzetközi márka kommunikációjában egyre gyakrabban jelentek meg az azonos nemű párok. Hogy ezen célcsoport szerepeltetése mögött mennyire a másság elfogadásának gondolata, a téma társadalmi érzékenyítése, netán az eladásösztönzés, a profitorientált szemlélet húzódott meg, azt mindenki saját maga döntse el.

Ami biztos: a melegpárokat szerepeltető reklámok a világ minden táján, mindmáig felkavarják a port. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Szabó Erika fürdőruhában, Cinthya Dictator autóban promózza a budapesti városi sportot

2019. augusztus 14., 11:29 Módosítva: 2019.09.03 15:35
63

A BUG rövidítés a Budapest Urban Games nevű eseménysorozatot takarja, aminek a következő programjai augusztus 31-én és szeptember 1-én lesznek. Ezen kívül szeptember 13-15 között egy World Urban Games Budapest nevű eseménysorozat is lesz a fővárosban, mind a kettőhöz van kampányanyag hírességekkel, mutatjuk is mind a kettőt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Diadalívszerűség torlaszolja el a Marek József utcát: filmet fognak forgatni

2019. augusztus 14., 07:37 Módosítva: 2020.03.20 13:32
20

Erzsébetvárosnak a Városliget felőli végében a hosszú hétvége után lesz a forgatás, de már most áll egy igen látványos díszlet. Megkérdeztük, mit forgatnak, de titok.

„Sosem veszítettem, így hát most sem fogok" - Berki Krisztián akar Budapest új főpolgármestere lenni

2019. július 19., 14:52 Módosítva: 2019.07.21 10:58
696

Meglepő videót töltött fel Berki Krisztián Facebook-oldalára. Az üzletember egy medencéből sétál ki a felvételen, miközben bejelenti, hogy indul a főpolgármester-választáson. 

Igen, indulok. Októberben én leszek Budapest következő főpolgármestere

- mondja a videóban. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Dakota Fanning Budapesten van – Tatár Csilla össze is futott vele

2019. július 8., 15:54 Módosítva: 2019.12.05 14:20
22

A műsorvezető Instagram-posztban számolt be nem mindennapi élményéről. Éppen egy budapesti étteremben vacsorázott, majd kiszaladt a mosdóba, és amikor visszaért azt látta, amint maga Dakota Fanning mosolyog a kisfiára.

Távolról sincs vége, olvasson még

Rékasi Károly indul az önkormányzati választásokon

2019. július 3., 16:25 Módosítva: 2019.07.05 09:07
1

A következő poszt jelent meg tegnap Rékasi Károly Facebookján.

Távolról sincs vége, olvasson még

Köllő Babett és Kulcsár Edináék is felpróbálták az új pride-kollekciót

2019. július 3., 14:49 Módosítva: 2019.07.05 10:52
61

Szombaton lesz a Budapest Pride felvonulás, és nem sokkal az esemény előtt saját pólókollekcióval jelentkezett Pusztai Olivér, a Mr. Gay World harmadik helyezettje, amint azt a múlt héten az Instagramján is bejelentette. Hozzátette egyrészt azt, hogy a legjobb az lenne, ha ezeket a pólókat nem csak a július 6-i felvonuláson hordanák minél többen, hanem egész évben, másrészt azt is, hogy a pólókból származó bevételt a Háttér Társaság segélyvonalának támogatására ajánlotta fel.

A kollekció azóta szépen kezd terjedni, nemrégiben Köllő Babett, a Feleségek luxuskivitelben sztárja posztolt egy képet, amin az egyik Pride-pólót viseli. Amint azt az alábbi képösszeállításban mutatjuk, Kulcsár Edina és Csuti szintén fényképezkedett egy-egy olyan pólóban, ami a Pride-kollekcióból való, amelynek bevételét Pusztai Olivér teljes egészében a Háttér Társaság javára ajánlotta fel. A pólókkal elindított jótékonysági kampányt támogatja továbbá Emci is, aki egy szépséggel foglalkozó influenszer, az Instagramjába itt lehet belenézni. További részletek és fontos linkek alább, a fotók alatt találhatók.

Távolról sincs vége, olvasson még

Eva Longoria Budapesten van

2019. július 2., 12:26 Módosítva: 2019.11.18 15:43
30

Jason Momoa, Scarlett Johansson és még sok más sztár után most Eva Longoria is a magyar fővárosba érkezett, már több Insta-sztorival is becsekkolt. 

A 24.hu szúrta ki, hogy a színésznő éppen a L'Orealnak forgat valamit, reméljük, több napot is nálunk tölt majd. 

Távolról sincs vége, olvasson még

A Fekete Özvegy forgatásán jártunk, Scarlett Johansson már Budapesten van

2019. június 27., 07:31 Módosítva: 2019.10.18 12:56
31

Nem, Scarlett Johanssont sajnos nem láttuk, sok minden mást viszont igen. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, elkezdődött az új Marvel-film, a Fekete Özvegy forgatása a városunkban. A főszereplő Scarlett Johansson már a hétvégén Budapesten volt, a Népszínház utcában forgatott. 

A 8. kerület Itt Lakunk oldal vette észre, hogy a Best of Widows nevű Twitter-oldal nemrég feltöltött képén Scarlett Johansson látható, amint Budapesten, a Népszínház utcában forgatja a Fekete Özvegy egyik jelenetét. 

A színésznőnek most éppen vörösesbarna színű a haja, amit befonva hordott, egy bomberdzsekit és egy fekete farmert viselt. A képeken látható jelenetet hétfőn vették fel, elvileg többször már nem forgatnak az utcában. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Már elkezdték az új Marvel-film forgatását Budapesten, amiben Scarlett Johansson is szerepel

2019. június 25., 08:25 Módosítva: 2019.06.26 16:15
42

A tervek szerint 2020-ban kerül a mozikba, de már most elkezdték a Fekete Özvegyről szóló, soron következő Marvel-film forgatását Budapesten, aminek a főszereplője természetesen Scarlett Johansson lesz. 

A Marvel Magyarország Rajongói Blog fedezte fel, hogy már nagyban folynak a Fekete Özvegy budapesti munkálatai. A film egy előzménytörténet lesz, amiből Scarlett Johansson karakterének,  aFekete Özvegy pályájának kezdetét ismerheti meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még

A Slayerrel fényképezkedve búcsúzott Jason Momoa Budapesttől

2019. június 12., 11:12 Módosítva: 2020.09.19 12:11
43

A Papp László Sportarénában tartott koncertet kedd este a Slayer együttes. A rockzenekar hivatalos Instagramján a következő fotót publikálták a hangversenyről.

Távolról sincs vége, olvasson még

Pont Mohamed Fatima száma ment a Fröccsteraszon, az énekesnő bement volna, de nem engedték be

2019. június 8., 10:48 Módosítva: 2019.06.11 10:25
63

Mohamed Fatima egy egyiptomi-magyar származású énekesnő, akit a legtöbben onnan ismernek, hogy ő volt a Fekete Vonat énekesnője, akiktől emlékezetes a Hol van az a lány című dal. A 2012-es The Voice-ban is részt vett énekesnő (innen a fenti borítófotó) csütörtök este éppen a Deák téren járt, amikor meghallotta, hogy az ő számát játsszák a Fröccsteraszon, örömében bement volna, de a biztonsági őr nem engedte be. A posztokból az derül ki, hogy az ok az énekesnő származása/bőrszíne lehetett. Az incidensről pénteken egy feldúlt hangvételű Facebook-posztban számolt be, amiről elsőként a HVG adott hírt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Josh Brolin edzett egy jót Budapesten, majd pózolt egyet az edzőkkel

2019. május 17., 08:52 Módosítva: 2019.05.19 09:28
118

A Dűne című film forgatása miatt Jason Momoa és Josh Brolin is Budapesten tartózkodik és lelkesen posztolnak a városunkból közösségi oldalaikon. 

Momoa volt már a Bazilikánál, a Parlamentnél, ment egy kört az óriáskerékkel és a New York Kávéházban is ivott egy kávét

Josh Brolin sem unatkozik a városban. Elsőkén egy fehérneműbolt kirakatában gyönyörködött, majd a Nyugati téren időzött egy picit, most pedig edzeni ment, szintén a Nyugati térre. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Jason Momoa most kávézott egyet Budapesten

2019. május 13., 10:46 Módosítva: 2019.05.14 16:42
391

"Fancy", mondta Jason Momoa, miközben végigsétált a New York Kávéházban. 

Miután kigyönyörködte magát a Bazilikában, a Parlamentben, és az Erzsébet téren álló óriáskereket is kipróbálta, most a körút felé vette az útját, ahol a New York Kávéházba tért be a színész, aki a Dűne című film forgatása miatt érkezett a városba, csakúgy, mint Josh Brolin.

Távolról sincs vége, olvasson még