horoszkóp

BP ma

A Velvet vízfejblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Kézművesség kimaxolva: kézműves útburkolati jel!

2014. szeptember 17., 15:33 Módosítva: 2016.01.15 07:37
10

A fenti képet a Városligetben készítettük az állatkert és a cirkusz előtti részen. Igazán egyedi megoldás sprével felfújni, hogy hol szabad megállni és hol nem. Egyébként könnyen lehet, hogy nem azért fújta oda valaki a feliratot angolul, hogy így foglaljon le magának egy helyet, hanem a jó szándék vezérelte, mert az adott helyen tényleg tilos parkolni, ugyanis egy zebra közvetlen közelében van.

1937-ben sokan ugrottak a Dunába Budapesten

vlc
2014. szeptember 17., 15:29 Módosítva: 2016.01.15 07:37
5

Az internet csodájának hála rábukkantunk egy olyan 1937-es Sunday Times cikkre, ami úgy emlékezik meg Budapestről, mint az öngyilkosságok városáról, amiből hamarosan a mosoly központja lesz, méghozzá egy mosoly klub segítségével.

Bár a szerző elismerte, hogy egy csomó turista jön a városba, de mégiscsak arról vagyunk híresek, hogy a budapestiek előszeretettel ugranak a Dunába. A cikk szerint sokakat a Szomorú vasárnap című dal késztette arra, hogy véget vessenek az életüknek. A helyzet megoldására még hajókat is állítottak a hidak lábaihoz, hogy minél gyorsabban kimenthessék az öngyilkosjelölteket a vízből. 

Szerencsére a magyar kreativitás kezébe vette a kilátástalan emberek sorsát és alapítottak egy mosoly klubot, ahol többek között Mona Lisa mosolyát is oktatták, hogyan kell vidámnak maradni a legsötétebb pillanatokban is. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy   06 80 820 111   telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Oldszkúl néni a buszon

2014. szeptember 17., 13:09 Módosítva: 2016.01.15 07:37
7

Lassú, kígyózó sorok, várakozás a buszmegállóban, unalmas zötyögés a hazaútig? A megoldás: Tetris.  A hölgy kezében látható oldschool verzió sokakban nosztalgiát ébreszthet. Remélhetőleg a highscore előtti pillanatot nem szakítja félbe egy vészjósló „Jegyeket, bérleteket!" mondat.

10708300 863523593665446 601620662 n
Fotó: Varga Dóra / Olvasónk
 • Kész katasztrófa MOL Bubival közlekedni

  2014. szeptember 17., 09:16 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  649

  Most hogy ellepték a várost a MOL Bubi bringák, egészen nyilvánvaló lett, hogy ezeket a bringákat nem járókeretes nagymamák tekerik, és azért halad velük mindenki baromi lassan, hanem egész egyszerűen alkalmatlanok arra, hogy akár a biciklis közlekedés tempóját felvegyék, nemhogy az autókét.

  Baromi népszerű a bérbringa rendszer, az indulás utáni két napban már közel 6000 kölcsönzés történt, és tényleg van egy pár olyan szinten nyugat-európai dolog a szolgáltatásban, hogy az ember el sem hiszi, hogy ez Magyarország, csak azok a fránya biciklik ne lennének, amik a szolgáltatás gerincét adják. Miután reggel kis híján átgázoltam egy MOL Bubi biciklivel közlekedőn sima biciklivel pusztán a kettőnk között lévő sebességkülönbség miatt (igen, az én hibám, elmértem azt, hogy mennyivel közelítek hozzá, valószínűleg nem akartam elhinni, hogy valami ennyire lassú lehet, végül egy erős fékezés a részemről elhárította a közvetlen balesetveszélyt), úgy döntöttem, hogy amennyire lehet, tudományos alapossággal tesztelem, hogy mennyire alkalmas egy MOL Bubi kerékpár a városi közlekedésre.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Budapest: a város, amit mindenkinek látnia kell?

  2014. szeptember 16., 19:03 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  3

  A Lifehack oldalán összegyűjtötték azt a 60 várost, amit mindenkinek érdemes meglátogatnia életében. Nem találják ki, melyik város szerepel az ötödik helyen! Igen, a fővárosunk, amit a gyűjtés szerint építészete mellett a történelme és a fürdők miatt érdemes felkeresni. És mit csinálhat az egyszeri turista, ha megérkezett? Feltétlenül nézze meg a Lánchidat, fizessen be egy hajós városnézésre és persze keresse fel a híres fürdőket. Nem túl formabontó javaslat, de azért reméljük, így lesz, aki pont emiatt választja Budapestet út icélnak. Az egész listáért kattintson ide

  Hagyja otthon az autót, elkezdődött az Európai Mobilitási Hét

  2014. szeptember 16., 14:55 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Idén szeptember tizenhatodikától huszonkettedikéig tart az  Európai Mobilitási Hét elnevezésű rendezvény, amelynek az a célja, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járókat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe, hiszen ezzel sokat lehetne javítani a városlakók egészségén és életmindőségén. Az egyhetes esemény legutolsó napján, azaz 22-én lesz az Autómentes Nap, ami idén inkább hétvége lesz. Bővebben itt olvashat a kezdeményezésről, a programokról és a csatlakozó településekről.

  10361985 849105481780554 1833682040235261443 n

  Nemcsak a Vidámparkot, egy utcát is bekebelez az Állatkert

  2014. szeptember 16., 14:30 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  A Városligetben a Cirkusz és a Vidámpark között volt egy kicsi, kanyargós utca, ami a Vidámpark mögött futott végig, az árnyas, még napközben is elég barátságtalan, gazos, szűk utcácskában igazán szürreális volt közlekedni. Be lehetett látni a Vidámparkba az utcából, tökéletesen lehetett hallani minden gépet, gyereksikolyt, aztán az utca úgy kanyargott, hogy egy idő után a közeli cirkuszi és állatkerti állatok szagát is érezni lehetett.

  Aki lemaradt eddig erről az élményről, már örökre lemaradt, mert a Varannó utcát az Állatkert bővítése idejére lezárták, és a bővítés után sem nyitják meg újra, legalábbis a szűk, gyalogos, kerékpáros részét.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Bréking: A Váci utcában már karácsony van

  2014. szeptember 16., 13:52 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  61

  Azt eddig is tudtuk, hogy a különböző üzletekben jó előre, általában már október elején, elkezdik karácsonyi dekoráció kipakolását. Azt azonban ritkán láttuk eddig, hogy már szeptember elején karácsonyoznának valahol. Olvasónk, Kriszta ma reggel készítette ezt a fotót egy Váci utcai üzlet kirakatáról, ahol nem is aprózták el az ünnepi hangulatot. Tökéletesen feldíszített fa, mikulás, díszek, rénszarvasszán és műhó. Minden van itt, ami egy igazi karácsonymániásnak csak kellhet. 

  karácsony
  Fotó: Facebook

  Egyébként a kép egy virág és enteriőr boltnál készült, ahol a hirdetés szerint akár nyáron is karácsony van. Mindenesetre ezt szeptember elején is furcsa látni, nem csak nyáron. De nem leszünk ünneprontóak, éljen a karácsony!

  Ilyen egy jó zuhany a villamosmegállóban

  vlc
  2014. szeptember 16., 13:46 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  3

  Az ittlakunk.hu osztott meg egy csodás olvasói videót a XIV. kerületi Nagy Lajos király úti villamosmegállóról, ahol egy kisebb folyó alakult ki a megálló tövében. A padka, eső és forgalmas út triásza pedig csak egyet jelenthet: egy óriási ruhás zuhanyt. A körülményeket kissé enyhíti, hogy a felvétel pillanatában tök üres volt a megálló, így senki se kapott a nyakába egy vödörnyi vizet, de ettől még el tudjuk képzelni a helyzetet, ha mi állnánk gyanútlanul a 3-as villamosra várva és egy száguldó autó hirtelen megöntözne minket. 

  Egy reménytelenül szomorú hely Budapesten

  2014. szeptember 16., 11:55 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  42

  Ha szoktak a budai, rakparti kerékpárúton közlekedni a Margit hídnál, talán már találkoztak azzal a vágánnyal, amely párhuzamosan halad a szentendrei hév sínpárjaival, de nem megy le a föld alá, hanem az alagút bejárata mellett fut. Egy darabig. A vágány mellett fut a kerékpárút, amellett pedig Budapest egyik legszomorúbb helyét tekinthetik meg az arra járók. 

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Eladják a budai elit törzshelyét

  2014. szeptember 16., 09:33 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  250

  Eladó a budai élet egy legmeghatározóbb szórakozóhelye, a Miniatűr. „A hely nagyon régi, még edésanyámék is odajártak. Akkoriban egy nő vitte, klasszik zongorista hely volt, nagyjából 40-50 fő fért be” – tudtuk meg Tamástól, aki a Miniatűrbe járt bulizni.

  Évekkel később, 2002-ben nyitott meg a Miniatűr, amit az odajárók leegyszerűsítve csak „mininek” neveztek. Az akkor már jól menő, Oscar american bar tulajdonosai nyitották - és mivel az Oscar és a Mini nagyon közel voltak egymáshoz, - a tulajdonosok jó bizniszt láttak abban, hogy a minis bulik előtt az Oscarban rúgjon be a nagyérdemű. Az első év után Járvás Péter vette át a hely vezetését és ő volt az, aki igazán meghatározó szerephez juttatta a kis budai helyet.

  11038 1024
  Fotó: kozelben.hu

  „Egy jobb időszakban, simán előfordult, hogy az aznapi forgalom elérte a 1,5 millió forintot is, amely egy 80-120 fős hely esetében nagyon kirívó volt. Egy hétvégi estén átlagban 300-400 ember is megfordult a helyen. Jó alternatívát jelentett a Mammutban lévő szórakozóhelyek és Mininatűr közti ingázására, ugyanis ebben az időben a budai szórakozóhely központja a Mammut és a Mini volt. Akkoriban ment a Cuba Libre, Jam, Dokk Café, ezek szintén nagy tömegeket mozgattak meg” - tudtuk meg egy bennfentestől.

  A Miniben a zene olyan volt, mint a régi Fortunában, talán ezért is bírta annyira a budai közönség. Egyetlen DJ volt, aki minden vezetőnél és mindegyik csapatnál dolgozott: DJ Poly, sokan vele azonosítják a helyet zeneileg. Funky, R'n'B és táncolható bulizós zenére ment a pörgés.

  „Szerettem a Minibe járni, ismertem mindenkit, olyanok voltunk, mint egy nagyobb család. Nem volt drog, jó volt a hangulat és közel volt a lakásomhoz. Sosem voltak balhék és nagyon jó fej volt a személyzet is. Egy dolog zavart csak, rohadt meleg volt állandóan és nagyon kicsi volt a hely. Akkor még lehetett bent cigizni, na, attól konkrétan behánytam, hogy beszorult a levegő arra az iszonyú pici helyre és heringként kellett táncolni a füstben. Mégis, ez volt az egyik legjobb budai hely régen, mert összehozta a csapatot” - mesélte egyik olvasónk.

  mini

  A jó bulik maradtak is egészen három éven keresztül, majd 2008-tól mélyrepülés következett be. Vergődtek még egy kicsit, aztán 2009 után feladták és visszaadták a hely bérleti jogát. 2011 októberében új brigád támasztotta fel a helyet, de az átalakítások és új környezet nem nyerte el a régi miniatűrösök tetszését, és ezzel párhuzamosan a szórakoztatóipar központja Pest lett. A vendégek eltűntek, a hely a csőd szélére jutott és tavaly végleg lehúzta a rolót. Nos, lesz olyan akinek sikerül újra benépesítenie az apró kis bárt?

  Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

  Kövessen minket a Facebookon is!
   
  Távolról sincs vége, olvasson még

  Sosem lehet tudni, milyen mély egy pocsolya

  2014. szeptember 15., 10:40 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Özönvíz zúdult a fővárosra a napokban, de ezt mi megmondtuk előre. Ilyen időben nem kimondottan jó sem tömegközlekedni, sem autóba ülni, dehát az ember lányának/fiának mégis dolgozni kell menni, ezért összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amit jobb ha megfogad – a szerkesztőség tagjainak hibáiból okulva: 

  1. Ha tömegközlekedik, inkább vegyen fel esőkabátot. Jobb, mintha kiszúrná utazótársai szemét, vagy épp ők az önét.
  2. Mielőtt beszáll a liftbe győződjön meg róla, hogy biztosan jól összecsukta-e az ernyőt, mert kellemetlen lehet, ha menet közben ugrik szét az esernyő a zárt, kollégákkal teli fülkében.
  3. A járdán húzódjon minél beljebb, bár így is esélyes, hogy egy tócsás úttest mellett nyakon fröcsköli egy autó, de talán kevesebb vizet kap az arcába. Mi a Váci út és Lőportár utca sarkán szívtuk meg, ahogy valószínűleg sok gyalogos és autós is. 
  4. Ne vacakoljon csinos cipellőkkel, húzzon simán gumicsizmát. Maximum, ha beér az irodába átveszi. 
  5. Legyen mindig résen: egy túl közeli üres parkolóhely közvetlenül a munkahelye előtt nem feltétlen jelenti azt, hogy szerencséje van. Előfordulhat, hogy hatalmas gödörbe fordul be, csak épp nem látszik a víztől. 
  6. És ha már gödrök, soha de soha nem tudhatja milyen mély egy pocsolya. Ha úgy látja egy kis vízen át rövidebb az út, vagy netán feltámad önben a gyermeki hajlam, hogy pocsolyába lépjen, egyszerűen ne tegye.
   Rossz esetben akár térdig is süllyedhet.

  +1: Ilyen időben, a fenti példák megerősítésképp egy váltózokni sosem árt. 

  Azért szerencsére szépet is találtunk ma időjárástól függetlenül, nézze meg Itt.

  Önnek is peches reggeli volt? Írja meg nekünk!

  Az esőnél is lehet rosszabb

  2014. szeptember 15., 09:11 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  9

  Mégpedig a tömegközlekedés számos esernyős emberrel, akik leszállásnál, felszállásnál, metró lépcsőn lefelé és felfelé is úgy gondolják, hogy:

  • itt az ideje kinyitni az esernyőt, anélkül, hogy szétnézne, kinek az arcát fogja kiszúrni,
  • itt az ideje a többi emberre rázni az esernyőt,
  • itt az ideje a másik arcába beletolni az esernyőt.

  Pedig az igencsak praktikus esőkabátot már bárhol lehet vásárolni, bármilyen színben és fazonban. Például itt, itt és itt is. 

  Stresszlabdákat osztogat a NAV a borfesztiválon

  2014. szeptember 14., 13:03 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  20

  Egyre több gasztro-, és egyéb rendezvényen futunk bele a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kihelyezett sátrába, fabodegájába, ami első ránézésre (és másodikra is) kicsit furcsa. De – mint megtudtuk –, ez egy jól megtervezett kommunikációs stratégia része.

  Ezúttal a Budavári Borfesztiválon akadtunk bele a fabodegába, ahol ugyan bort nem árultak, de például tollat, jegyzetfüzetet, és testhezálló módon stresszlabdát is osztogattak. Természetesen nekünk is kellett egy, odalépve pedig kérdés nélkül, kissé rámenősen már magyarázták is, hogy mi is kitelepedésük oka.

  A NAV-ot ugyanis – mint mondták –  valamiért nagyon negatívan ítélik meg az emberek, ezen pedig az sem segít, ha embereik például drogot vagy illegális cigarettát foglalnak le, és ezzel gyerekek ezreit mentik meg például a túladagolástól. Már épp igazat adtunk volna, ha nem kezdik el a médiát ekézni, merthogy ők (vagyis mi) szerintük csak arról számolnak be, hogy éppen milyen álöltözetben büntettek adóellenőrök, és pont ez az, amiért az emberek rosszul ítélik meg A hivatalt. Megkérdeztük, hogy éppen itt is dolgoznak-e, ezek után kicsit döcögve kaptunk választ, mondván ők nem azért vannak itt, de végül is a kollégáik igen. "De ez csak a minőséget garantálja". 

  "Ilyen fesztiválokon közelebb kerülhetünk az ügyfelekhez, és más stílusban, kötetlenebben tudunk velük beszélgetni" – magyarázta a hölgy. Egyébként még külön jó is lehet, hogy az ügyfelek néhány pohár bor kóstolása után érkeznek, mert bátrabban kérdeznek, sőt, állítólag még vicceskednek is. A leggyakrabban feltett kérdés például az, hogy vajon itt árulják-e a lefoglalt borokat, de a kihelyezett és illusztrációnak szánt miniprést is imádják az illuminált borfesztiválózók, aki csak mini adóprésként emlegetik a kelléket. Van aki tényleg információért érkezik, és megkérdezi, hogy egy-egy személyes ügyben mi a teendő. 

  Forgalmi változások, terelések a félmaraton miatt

  2014. szeptember 14., 08:52 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  2

  A fővárpsban ma sok helyen kell számítani forgalomváltozásra és terelésekre a Wizzair Budapest Félmaraton miatt. 

  A félmaraton rajtja vasárnap délelőtt 9-kor lesz, a ligetkör mezőnyét és a dm fuss! babakocsival futás résztvevőit 12.30-kor indítják el. 

  A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton miatt vasárnap 7 óra és 13:30 között a I., V., VI., VII., IX., XI., XIII., XIV. kerületekben kell forgalmi változásokra, terelésekre számítani.

  A forgalmi változásokról itt talál részletes információt.

  Túlél-e a luxus CBA az elátkozott helyen a Nyugatinál?

  2014. szeptember 13., 13:32 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  5

  Vannak a városnak olyan pontjai, hogy hiába tökéletes elviekben az adottságuk ahhoz, hogy ott valaki nagyon hosszú időn keresztül keressen nagyon sok pénzt valamilyen szolgáltatással, mégsem jön ez össze, hanem inkább néhány évente adják tovább a bebukott helyeket, hogy valaki más próbálkozzon. Ilyen hely a város egyik legforgalmasabb pontja a Nyugati pályaudvar mellett a Teréz körút - Podmaniczky utca sarka, ahol ilyen-olyan grill- és akármilyen éttermek után nemrég egy luxus CBA nyílt. Az ötlet nem rossz, ha az éttermek nem mentek, egy élelmiszer bolt simán lehet sikeres egy ilyen környéken, nem véletlenül van a CBA közvetlen közelében is legalább három másik.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Fáradt vagy?

  2014. szeptember 13., 11:33 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  6

  Helyszín: Nyugati téri felüljáró alatt.

  "Szabadulj egy perverz fotós lakásából!"

  2014. szeptember 13., 09:39 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  15

  A címben olvasható szlogennel hirdeti magát egy szabadulós játék a budapesti Dürer Kertben.

  És talán nem túl szerencsés ezzel a szöveggel reklámozni valamit az ELTE fonyódligeti gólyatáborában történtek után, ahol egy budapesti fotós megvert és megerőszakolt egy fiatal lányt.

  1 (2)
  Fotó: Velvet

  "Juss be egy perverz fotós lakásába! [...] Ha sikerül betörni, meg kell találnotok a kompromittáló DVD-t Christine-ről, a szomszéd lányról, a fotós exbarátnőjéről, akit az ablakon át figyel éjjelente emberünk!"

  Persze nagy valószínűséggel nem most találták ki ezt anagyon mókásfeladatot , de lehet, hogy jó ötlet lenne ezt a plakátot most nagyon gyorsan leszedni.

  Egyébként a Dürer Kert helyén évekkel ezelőtt sokáig az ELTE egyik campusa működött.

  Beszakadt a Munkás utca az özönvíz miatt

  2014. szeptember 12., 15:55 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  12

  „Pénteken hajnali három óra körül zárták le a Munkás utcát a Rottenbiller utca és a Huszár utca közötti szakaszon, mert beszakadt egy részen" – áll a VII. kerületi Ittlakunk oldalon. Egyik olvasónk is megerősítette a hírt, és hozzátette, hogy csütörtökön éjjel a Keleti környékén nem volt vízszolgáltatás. Nagyjából 25x10m-es szakasz hiányzik az utcából.

  1453364 10201951162739190 3314428159776238961 n

  Áll a víz a négyes metró körül

  2014. szeptember 12., 14:01 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  6

  Nem csak a Kálvin térnél vannak gondok az eső miatt, hanem Kelenföldnél is, bár ott inkább a felszínen: a frissen átadott területen egy kisabb kacsaúsztató keletkezett a ma lezúduló rengeteg víz miatt. A képet a Közteskód Tumblrről loptuk.

  Ennyi ernyővel már lehet örülni az esőnek

  2014. szeptember 12., 12:00 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  140

  Az ősz kétségkívül megérkezett hozzánk a maga megszokott módján, vagyis esik, esik és még egy kicsit ömlik is az eső. A városban esernyővel, gumicsizmában rohangáló emberek, autóban dugóban veszteglés a rengeteg baleset miatt, és zsúfolásig telt egymást esernyővel szurkáló utazók a villamosokon, buszokon és héveken, vagy épp működésképtelen tömegközlekedés. Nincs mit szépíteni, ilyen az ősz. 

  De szerencsére a városban sétálva üde színfoltra is leltünk a XII. kerületben: emlékeznek még a félmeztelen kockás hasú pasikra a Street Gymből? Na, úgy tűnik, nem csak jóidőben akad látnivaló a környéken. A Mom Sport üzemeltetőit valószínűleg megihlette a rengeteg eső és ötletesen próbálnak mosolyt csalni az arra járók arcára. Legalábbis a mienkre sikerült! 

  Ön is látott valami szépet, kedveset ebben az esős időben is? Küldje el nekünk!

  Ha nagyon szív a dugó miatt, használjon Waze-t

  2014. szeptember 12., 10:47 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  17

  Igazán nem akarunk reklámozni, de olvasói beszámolók alapján nagyon jól kikerülhetők a szörnyű dugók a Waze nevű telefonos alkalmazás segítségével, ami GPS alapján mutatja meg, melyik környékéket érdemes igazán kikerülni vezetés közben. Az minden platformra elérhető alkalmazással minden fontos problémáról értesülhet, aminek köszönhetően van esélye, hogy az esőzések miatt kialakuló óriásdugókat kikerülve esetleg eljusson oda, ahova akart.

  Autó is elakadt a tócsa miatt

  2014. szeptember 12., 10:19 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  4

  Ahogy látni a videón is, most aztán tényleg nagy esőzések vannak Budapesten. Ha valaki igazán megszívja, akkor például akkora tócsába kerül, hogy beleragad az autójából.

  Özönvíz: kezd lerohadni a főváros tömegközlekedése

  2014. szeptember 12., 10:16 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  3

  A lezúduló jelentős mennyiségű csapadék számos járatunk közlekedését befolyásolja, ezért több vonalon megnövekedett menetidőre kell számítani – olvasható a BKK facebook oldalán. A 28-as villamos helyett pótlóbusz viszi az utasokat, a Sörgyár és az Új köztemető (Kozma utca) megállók között, valamint a 70-es trolibusz helyett pótlóbusz közlekedik a Lövölde tér és az Erzsébet királyné útja, aluljáró között. A pótlóbuszok nem érintik az Olof Palme sétány és a Dvořák sétány megállókat. A forgalom helyreállásáig kérjük utasaink türelmét és megértését!

  Itt tudhat meg részleteket az új szolgáltatásról és nézheti végig élőben a fővárosi tömegközlekedés lelassulását.

  Itt nézheti élőben, hol vannak éppen a BKK járművei

  2014. szeptember 12., 10:00 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Újabb állomásához érkezett a BKK régóta húzódó FUTÁR-projektje: már nemcsak a megállókban lévő kijelzőkön értesülhettek róla, hány perc múlva érkezik a busz, vagy éppen a HÉV, hanem a futar.bkk.hu oldalon is böngészhetővé vált egy pár másodpercenként frissülő térkép – olvasható a szeretlekmagyarorszag.hu-n.

  Az egyes villamos füvére hajtott az autó

  2014. szeptember 12., 09:49 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  5

  Nehéz még megszokni ezt a füvesített villamos sínt, sötétben, zuhogó esőben meg biztos nem látszik jól a dizájnelem, lehet, hogy ez ezért is hajtott rá ma hajnalban egy álmos sofőr.

  Hatalmas dugó a BAH-csomópontnál

  2014. szeptember 12., 09:37 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Nem csak a tömegközlekedést élvezők élete nehéz ma reggel, hanem az autósoké is: a BAH-csomópontnál akkora dugó van jelenleg, hogy még az autópályára is csak évezredek alatt lehet felérni. Az okot még nem tudjuk, de azt már kijelenthető, hogy nem ezen a reggelen a legjobb Budapesten élni.

  Beázik a négyes metró a Kálvin téren

  2014. szeptember 12., 08:36 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  491

  Úgy tűnik, elmúltak azok az idők, amikor a négyes metró a csillogásról és a tökéletességről szólt, mostanra a szomorú eső maradt, és a tény, hogy a Budapesten már tegnap óta állandóan zuhogó eső miatt például rondán beázott a Kálvin téri állomás. Ahogy a képeken is látható, a peron egy részét le is zárták, ott vannak az elmaradhatatlan felmosó vödrök is, a beszámolók szerint az egész olyan, mint egy Tarkovszkij-filmben.

  Vigyázzon a nedves utakon, mert ön is így járhat

  2014. szeptember 11., 15:54 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  2

  Esőben és nedves utakon nem könnyű közlekedni, ezt bizonyítja annak a sofőrnek az esete, aki csütörtök délután megcsúszott a Flórián téri felüljárónál. A szemtanúk beszámolója szerint némi manőverezés után sikerült ismét egyenesbe állítania fehér furgonját, és folytatta útját.

  unnamed
  Fotó: Olvasói fotó

  Tényleg ősz van Budapesten

  2014. szeptember 11., 12:35 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  5

  Itt van az ősz, itt van újra...folytatnám szívesen, de aki verekedte már magát végig az 1-es villamoson munkába menet egy ilyen „gyönyörű" őszi napon, az jól tudja, hogy ez nem lenne túl őszinte. Mindenesetre mi szóltunk. Ha olyan szerencsés, hogy ma nem kell kimozdulnia a lakásból, nézze meg képeinken, hogy nagyjából mi lehet odakint, és kárörvendjen egy keveset, ha pedig ön is ázott kutyaként ért be ma a munkahelyére, nyugtassa magát azzal, hogy nem volt egyedül.