horoszkóp

BP ma

A Velvet vízfejblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Nincs szomorúbb ennél a kígyózó sornál

2014. szeptember 11., 10:11 Módosítva: 2016.01.15 07:37
84

Szerda este brutális nagy tömeggel találtunk szembe magunkat a Wesselényi és a Nagy Diófa utca sarkán. A sarkon túl is kígyózó sor miatt arra gondoltunk, hogy talán ingyen osztogatnak ételt, aranyat, vagy cuki kiskutyákat, esetleg Budapesten itt lehet először kézbe venni az új Apple-termékeket, de az igazság ennél sokkal szomorúbb volt.

unnamed
Fotó: Velvet

Egy ruhaboltban volt Night Shopping, és 50%-os kedvezménnyel lehetett megvenni pár cuccot.

Igen, jól látja, emberek képesek egy teljesen hétköznapi ruhabolt előtt órákig ácsorogni este nyolc után, hogy kicsit olcsóbban jussanak hozzá egy pólóhoz.

Szüri még soha nem járt utcán

2014. szeptember 11., 09:58 Módosítva: 2016.01.15 07:37
5


Kiesett az erkélyről egy macska még kedden a XXI. kerületben, de nem lett semmi baja, viszont gazdája erősen keresi. Az aggodalmakat fokozza, hogy Szüri még soha nem járt utcán. A felhívást és a macska fotóját itt tekintheti meg.

Alámosta a patak a 41-es villamos pályáját

2014. szeptember 11., 09:43 Módosítva: 2016.01.15 07:37
1

2014. szeptember 11-étől, csütörtöktől várhatóan 14-éig, vasárnapig változik a 41-es villamos forgalma, ugyanis a Hosszúréti-patak alámosta a villamospálya alatti töltést. A helyzet orvoslásáig – azaz a töltés helyreállításáig – a villamosközlekedés a patakhoz közelebb eső vágányon nem, csak az attól távolabb esőn tartható fenn biztonságosan. Csütörtökön és pénteken a 41-es villamos teljes vonalon közlekedik, a Kőérberek megállóhelyen azonban mindkét irányban másik villamosra kell átszállni az ellentétes irányú peron mellett. Szombaton és vasárnap – amikor a BKV szakemberei a Repülőtér és a Kamaraerdei Ifjúsági Park közötti egyvágányú villamosközlekedést lehetővé tevő ideiglenes váltót építenek be a pályán – újra változik majd a járat közlekedése, amellyel várhatóan szeptember 15-étől, hétfőtől lehet majd újra átszállás nélkül, teljes vonalon közlekedni. További részletek itt.

 • Özönvíz zúdul ma Budapestre

  2014. szeptember 11., 08:44 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  32

  Megérkezett a vasárnapig tartó rekord esőzés. Reggel már Budapesten is rákezdett az eső. Egyelőre csak elvétve találni olyan területet az országban, ahol nem esik.

  Kilenc megyében és a fővárosban másod-, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt.

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön kora reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben másodfokú figyelmeztetés, mivel ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat.

  Beázott aluljárót, hatalmas sártengert, balesetet lát Budapesten? Írja meg nekünk!

  Koalák költöznek a lovak helyére az Állatkertben

  2014. szeptember 10., 16:47 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  327

  Úgy látszik, nagyon jó a viszony a Fővárosi Állatkert és az ausztrál hivatalnokok között, mert azután, hogy néhány éve sikerült vombatokat hozni Budapestre, ezzel igazán egyedivé téve az állatkertet, az MTI most arról tudósít, hogy az állatkert igazgatója, Persányi Miklós ma egy vidrabemutatón elárulta, decemberben koalák érkeznek Budapestre.

  Ez igazán nagy hír, a koalák különösen nehezen tartható állatok, az állatkert szakemberei viszont vannak annyira felkészültek, hogy az ausztrál hatóságok az áldásukat adták arra, hogy az európai szaporítóprogram néhány állata Budapestre költözzön.

  Már csak az kell, hogy elkészüljön az új helyük, ami nem máshol lesz, mint a parasztudvarban az istálló helyén. Így valószínűleg tavaszra erősen átalakul az állatsimogató és környéke.

  Már kora délután megy a veretés a Corvinuson

  2014. szeptember 10., 14:20 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  84

  A Budapesti Corvinus Egyetemen már szerda délután megy a veretés, miközben piros ruhás hoszteszek kólát osztogatnak az alagsorban. Egyébként meglepően senkit sem zavar a szépemlékű Hajógyárit is megszégyenítő hangossággal szóló prosztó zene, ami valószínűleg egy promó a közelgő gólyabálnak. Táncolni valószínűleg azért nem táncol senki, mert még a kijutáshoz is sorba kell állni az egyetem be- és kijáratánál, de ha már ilyen korán belindult az élet, ki tudja, mi lesz később.

  Két önérzetes szemetes, ha találkozik

  2014. szeptember 10., 10:41 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  6

  Az óbudai Flórián üzletközpont előtt két igazán önérzetes szemetest is kiraktak. Egyet a dohányosoknak, egyet pedig a nem dohányosoknak, a két szemetest gondos propagandamunkával egymás ellen hangolták, most pedig ott állnak egymásnak hátat fordítva, duzzogva, egymástól alig egy méterre, mi pedig csak értetlenkedünk, hogy oké, hogy a jobb oldali nem dohányzóhely, de ha tőle egy lépéssel balra meg az van, akkor hogy nem megy át a füst?

  Hulló vakolat miatt reggelig lezárták a Dob utca sarkát

  2014. szeptember 9., 19:25 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  2

  A 7. kerületi Holló és Dob utca sarkát lezárták, mert az egyik házról hullik a vakolat. A helyszínen a tűzoltóparancsnok kollégánknak azt mondta, holnap reggelig biztos, hogy marad a lezárás.

  A környéken egyébként több utca is le van zárva, vagyis autóval közlekedni és parkolni képtelenség.

  Kerülje el a Dob utcát és a környékét.

  Kisebb árok van a 4-6-os villamos sínei mellett

  2014. szeptember 9., 19:17 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  6
  üres

  A fenti fotót a villamosról fotózta kollégánk a nagykörúton, a Nyugati tér és a Jászai Mari tér közt. És ahogy látható a fotón is, ez a sín nem tűnik túl professzionálisnak. Legalábbis máshol nem láttunk még ilyen klassz kis árkokat a sínek mellett.

  Kerestük a BKK-t, hogy mióta van a sínek mellett ez a kis folytonossági hiány, és meddig tervezik ott tartani, de egyelőre nem kaptunk választ.

   
   

  Tényleg ennyit szarnak a kutyák Budapesten?

  2014. szeptember 9., 17:42 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  20

  Bár a múltkor még az volt a bajunk, hogy nincs egyetlen egy kuka sem a budapesti hidakon, most mégis arról írunk, hogy túlzásba estek a kukákkal Budapesten. Azon belül is az Asbóth utcában, azon belül is a kutyakakigyűjtő-kukákkal. Mert a cirka 120 méter hosszúságú utcában összesen 7, azaz HÉT darab kukát helyeztek el.

  1.

  2.

  3.

  4.

  tumblr nbn1p6bt2B1qayic3o4 500

  5.

  tumblr nbn1p6bt2B1qayic3o3 250

  6.

  7.

  Persze nincs azzal probléma, hogy egy utcán belóül többször is lehetősége van az embernek megszabadulni a zacskóval felszedett kutyaszartól. De lehet, hogy az se lett volna rossz ötlet, ha a környező utcákba is jut egy pár kuka.

  A képeket köszönjük annflower-nek.

  A szétkapott, magányos bringánál szomorúbb már nem lesz ma

  2014. szeptember 9., 13:24 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  4

  Szomorú kép fogadta hétfőn az óbudai Harrer Pál utcában sétálókat: az egyik lámpaoszlop tövében egy piros, kerekeitől megfosztott, sanyarú sorsú bicikli hevert kikötve, magányosan. A rozsdás, kopott váz és lámpa hányattatott időkről tanúskodik, könnyen lehet, hogy már akkor sem volt jó állapotban, amikor otthagyták. Azt nem tudjuk, mióta hever kerekek nélkül, a földön, de New Yorkban például 240 nap alatt szedtek darabokra és tüntettek el egy biciklit.

  A játszóterek csatája: Vuk vs. Pom Pom

  2014. szeptember 9., 09:53 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Két játszóteret is avattak szeptember elején a főváros I. kerületében. Elmentünk, és összevetettük, mit tudnak, tisztaságban, szórakoztató-értékben, és úgy összességében, melyik a bajnok az I. kerületben.

  Vuk Játékpark

  Budapest, I. kerület, a Bérc és a Szirtes utca sarkán

  Megközelíthetőség

  Egész jó, könnyen megtalálható, autóval és busszal is elérhető. A szülők számára is élmény lehet ide jönni, hiszen a Gellért-hegyről nagyon szép kilátás nyílik a városra.

  Tisztaság

  Nem gondoltuk volna, hogy a tisztasággal bármi probléma lehet egy játszótéren, amíg csak a Vukot láttuk. Itt minden rendben volt, ahogy ez egy gyerekektől nyüzsgő helyen elvárható.  A feketeleves a Pom Pomnál jött (erről majd később).

  Méret

  Mivel most bővítették, igencsak méretes, egy óvoda simán elférne benne.

  Játékok

  A klasszikus csúszda-hinta-homokozó alapfelszerelések mellett óriás-sakk, kalandpark részleg (mini kötélcsúszdával!!) és beépített társasjátékos (például malom) asztalok is vannak, és bár csak két elemnyi, de valamiféle mini kondiparkot is felfedezni véltünk.

  Extrák

  Toi Toi a játszótéren, bolt a közelben. Mást nem is kérhetnénk.

  Pom Pom játszótér

  Budapest, I. került, Naphegy tér 1

  Megközelíthetőség

  Szintén elég könnyen megtalálható, autóval és busszal is könnyen oda lehet jutni. Sőt, a hatalmas kiírásaiknak hála igazából el sem tudjuk képzelni, hogy valaki nem találja meg. 

  Tisztaság

  Ajaj. Bár elképzelhető, hogy mi érkeztünk nagyon rossz pillanatban, de a kukák csordultig tele voltak, mikor ott jártunk, és nem kevés szemét a földre is jutott. Összegezve csak ismételni tudjuk magunkat. Ajaj. (Kép a galériában)

  Méret

  Igazából nem éreztük kicsinek, sőt, nagyon szellős. Viszont abban nem voltunk biztosak, hogy ez pluszpont a játszótér méretének, vagy mínusz a benne található játékoknak.

  Játékok

  Egészen más stílusú, de nem egyértelműen rosszabb, mint a Vuk. Az izgis, pörgős játékok helyett itt egész sor kis házikó, palota, vonat és hajó van, amelyekben bújócskázni meg szaladgálni lehet. Persze homokozó, hinta, és csúszda itt is megtalálható, de egyértelműen ezek a házacskák uralják a terepet.

  Extrák

  Toi Toi itt is van a játszótér területén, és egy bolt is akad a közelben. Ezen kívül, igazából az „extra" és a „játék" pont alá is beférhetne, hogy itt színes krétával összerajzolható a föld, ami aranyos, barátságos és biztosan jó móka.

  Utolsóként meg kell emlékeznünk róla, hogy bár mindkét játszótér abszolút biztonságos, a gyerekek nem juthatnak ki egy a kapu tetejére rácsukható kis retesz segítségével, a Pom Pom esetében igazi szuperbiztonságról beszélhetünk. Legalább négy be- és kijárata van a játszótérnek, ebből hármon felnőtt fejjel sem sikerült kijutnunk, ami a gyerekek szempontjából pozitív, viszont mi pont az egyébként nem kis játszótér másik oldalán jutottunk ki, mint ahol akartunk. 

  Jaj, hagyjál már, nem kell profi fóliás, kivágom öntapadósból, jó lesz az úgy!

  2014. szeptember 8., 14:54 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Nem gondoljuk azt, hogy egy terméket a csomagolásával kell eladni, a minőség nem ezen múlik, de általában annyi azért elmondható, hogy ha valaki igényes a munkájában, akkor az élet más területein is az, de ha ez nem igaz, akkor legalább a munkája reklámozásában legyen igényes. Nem tudjuk, hogy dolgozik a fenti szaki, akinek Óbudán kaptuk el az autóját, nagyon reméljük, hogy a villanyvezetékekkel jobban bánik, mint az öntapadós ragasztószalaggal.

  Berepült egy denevér a szobába, mit csináljak?

  2014. szeptember 8., 11:08 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  246

  A nyár végétől télig tart a denevérek életében az igazán aktív időszak, már a denevér-ember találkozások szempontjából igazán aktív időszak. Több magyarázatot is találtak már arra, hogy miért, de ilyenkor a denevérek előszeretettel húzódnak a városokba, különösen panelházakba, azok közelébe. Egyrészt ideális kialakítás számukra egy katonás elrendezésű lakótelep, könnyen tájékozódnak itt az echolokációval (ultrahanggal) tájékozódó állatok, az utcai lámpák körül tobzódó rovarok terített asztalt jelentenek nekik, ráadásul ideális párzóhelyet is biztosítanak a panelépületek, minderről részletesen itt (PDF).

  denever
  Fotó: Shutterstock

  Jó, jó, ez mind nagyon cuki, de mit csináljak, ha egy denevér a nappalimban képzeli el a terített asztalt, és magát a hajamba fészkelve szeretne tévét nézni?

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Itt lehet „laza” cigit szívni Óbudán

  2014. szeptember 8., 11:07 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  36

  Az Index szerkesztőségétől nincs messze a fenti vendéglátóipari egység: a miniparkkal frissen ellátott Flórián térnek a Flórián üzletközponttal átlósan szemben levő részében áll és a nap huszonnégy órájában várja a vendégeket. Hogy pontosan kiket és mire, azzal kapcsolatban kicsit talányos az alábbi, a bejárat mellett félig tuja mögé rejtett felirat: „Nálunk szívhat! Egy „laza” cigit a teraszon”. Az invitáló szöveg nyilván szándékosan kétértelmű, de hiába az alig burkolt utalás meg az idézőjelezés, a marihuána fogyasztása még mindig nem legális Magyarországon. Azért jófejség egy ilyen felirat? Mondja meg ön, a poszt legalján várjuk a szavazatokat!

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Segítsen csokievéssel!

  2014. szeptember 8., 10:26 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  633

  Autista fiatalokat foglakoztató csokoládé manufaktúra nyílt Budapesten szeptember 5-én. Mi is elmentünk, hogy megnézzük, tényleg olyan jó e ez a kezdeményezés, mint amilyennek első hallásra tűnik, és örömmel jelentjük: az. 

   A csokoládé manufaktúrában komplex foglalkoztatási programot valósítanak meg, ami azt jelenti, hogy egyszerre csak 1-3 fő dolgozik náluk, viszont nekik az önálló életvitelre felkészítő tanfolyamokat is tartanak, valamint a csoki-manufaktúrában munkatapasztalat szerzési lehetőséget nyújtanak, és tartós foglalkoztatásban vehetnek részt. A cél a nyílt munkaerőpiacon történő munkavállalásra való felkészülés. A Kockacsoki Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dénes Ákos maga is autista gyermeket nevelő szülő, így személyes érintettsége révén is különösen fontosnak tartja az autizmussal élők számára a munkahelyteremtést.

  A fogyatékkal élők segítése mellett még egy rokonszenves eleme van a Kockacsoki-nak, ez pedig pedig maga a termék. Igazi Gombóc Artúri menyország, a kerek, szögletes, krémes, fűszeres, töltött, gyümölcsös bonbonok tömkelegét készítik, amiket nem csak hogy megkóstolhattunk, de az elkészítés belga csokoládémesterektől eltanult fortélyaiba is beleshettünk. 

  A szervezők hozzáállásával pedig csak egyetérteni tudunk: nem kérik, hogy megvegyünk egy kevésbé finom csokoládét, egy finomabb helyett. De ha két azonos közül választunk, akkor válasszuk azt, amivel segítünk. 

  Így tolják a srácok a Street Gymben

  2014. szeptember 8., 10:06 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  99

  Elég jó a látvány a XII. kerületben, ahol egy rakás jó pasi edzett a nemrég átadott Street Gymben, vagyis utcai kondiparkban.

  Úgy hallottuk,még ilyen utónyári őszi időben is gyakorta nekivetkőznek az edzeni járó srácok, szóval ha valaki kellemes esztétikai élményt szeretne szerezni magának, sétálgasson a MOM Sport környékén, és üljön le egy kicsit pihenni, használja ki a jó időt, feküdjön ki a napra, és élvezze a látványt!

  Egy kicsit utánaböngészve egy egészen látványos kisfilmre is bukkantunk, amin pont itt edzenek ismert Street Workout-os srácok is. Nézzék csak: 

  A kondiparkokról egyébként már többször írtunk, például összeállítottunk egy igen terjedelmes listát itt arról, hogy hol edzhet ingyenesen a szabadban

  Kit érdekel a Sziget, ha ez van Budapesten?

  2014. szeptember 7., 15:46 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  6

  Igazán nem akarunk beállni sokadiknak a programajánlók írói közé, de az van, hogy a jövő héten Budapesten olyan sok jó koncert lesz, hogy ha valakinek mindre van pénze, lazán több érdekes vagy szórakoztató dolgot láthat, mint egy átlagos Szigeten. Négy napra leosztva összesen öt olyan buli lesz, amire tényleg érdemes elmenni.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Forradalmian csalogatják a vásárlókat a dohányboltba

  2014. szeptember 7., 14:52 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  A Kolosy téren található számtalan dohánybolt közül az egyik nem csak azzal próbál kitűnni a többi közül, hogy 0-24 nyitva tart, hanem egy egészen különleges reklámszöveggel is: ahogy a képen is látható, egy csúnyán nyomtatott lapra ráírtak három olyan dolgot is, amit egy alatta lévő papírlap szerint egyáltalán nem lehet kapni. Mi lehet az üzenet? Mindenki csak cigizzen, szarja le a BKV-t, a mobilt és a lottót? Ne legyenek túlzott elvárásaink a felhozatallal kapcsolatban? A válasz valószínűleg örökre várat magára, de a megvalósításért szerintem már keresik a felelősöket a környéken amúgyis elszaporodott kreatívok.

  Ilyen egy falunap Budapesten

  2014. szeptember 7., 11:58 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Míg Budán mindenki a Közmédia Napján bulizott, addig idén hatodik alkalommal megrendezték a Pozsonyi pikniket Budapest 13. kerületében, Újlipótváros főutcájában, a Pozsonyi úton. Aminek célja egyébként előadások, összejövetelek, kulturális, és oktatási rendezvények szervezése Újlipótvárosban.

  Nagyon örültünk volna, ha látjuk, ahogy Raj Ráchel puszit dob Mautner Zsófinak, miközben Horn Gábor viccet mesél a régi idők emlékére Pető Ivánnak, és ez az egész nagyon tetszik Hernádi Juditnak, de ezekről sajnos lemaradtunk.

  Viszont a budapesti falunapon legalább volt egy halom édesség, meg egy csomó kutya és kisgyerek. Mint mindig. És ezt galériánkban meg is nézheti.

  Egyen 4320 forintért hideg, löncshúsos burgert!

  2014. szeptember 7., 10:40 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  144

  Bár a VIP mozi Budapesten nem újdonság, mi csak most jutottunk el odáig, hogy kipróbálhassuk. Nem vártunk különösen sokat tőle, de már az első öt perc után egyszerre mondtuk azt, hogy ha ezért tényleg ki kellett volna fizetnünk fejenként azt a 4320 forintot, akkor baromira fel lennénk háborodva.

  Mert 4320 forintért cserébe a következőt kapja az ember:

  • fél órával a film kezdete előtt be lehet menni a VIP mozi várótermébe, ahol vannak otromba, de talán igazi bőrhuzatú fotelek.
  • ebben a fél órában korlátlan üdítő- és sörfogyasztás van.
  • na meg korlátlan kajafogyasztás.

  És hogy milyen kajákat lehet korlátlanul fogyasztani?

  • gépsonkás miniszendvicseket
  • olcsó kolbászos miniszendvicseket
  • minisalátát, öntettel(!)
  • minisalátát, egy másfélszer másfél centis fetakockával
  • sajtos pogácsát
  • miniburritót, ami leginkább lecsós rétesre emlékeztetett, és a tetejébe nagyon hideg volt
  • minihamburgert, ami szintén hideg volt, a benne lévő hús pedig pont olyan volt, mintha a legolcsóbb löncshúst egészben kicsúsztatták volna a konzervből, hogy aztán felkarikázzák, és betegyék a majonéz, a paradicsom és a minisalátalevél közé, majd a szikkadt, de legalább szintén mini és szintén hideg buci közepébe.

  Persze volt desszert is:

  • mirelit csokis tekercs
  • vaníliás karika
  • pilótakeksz
  • pilóta piskótatallér

  Mert egy jó pilótakeksznél nincs is víájpíbb érzés.

  A terembe csak a film kezdetéig lehet bevinni ételt és italt, na meg nachost és popcornt, ami amúgy szintén hideg volt. Meg kissé szikkadt. Annyira, hogy elkezdtünk arra gyanakodni, hogy a VIP-ben igazából a sima mozi popcorn-maradékát osztogatják.

  És akkor még nem is mondtuk, hogy az egyik szék elektronikája elromlott, vagyis egyikünk nem tudta a lábát kényelmesen feltenni, hogy igazán VIP-nek érezze magát.

  Mégegyszer mondjuk, ezért 4320 forintot kell fizetni. Egy sima 3D-s moziért ugyanitt pedig 2070 forintot.

  De ott legalább meleg a popcorn. Általában.

  Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

  Kövessen minket a Facebookon is!
   

  Zene szólt és 36 féle pörkölt főtt a Népligetben

  2014. szeptember 7., 09:30 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  A hosszú múltra visszatekintő és töretlen sikerű SzeptEmber Feszt már tizennégy éve nyújt hétvégi kikapcsolódást minden évben szeptember mindenkori első hétvégéjén például azoknak, akik nagyon szeretik a pörköltet. A fesztivál alapítói ugyanis eredetileg a pörköltre mint jelenségre építették fel a rendezvény arculatát, de az a pörköltfőzési rekordok megdöntési kísérletei mellett évről évre új árusokkal, új kulturális programokkal és színpadokkal. gazdagodott. Szerintünk az egész olyan, mintha valaki keresztezte volna a Vörösmarty téri vásárt és egy falunapot, ami egyáltalán nem rossz dolog, mert a gyerekek, felnőttek, idősek mellett még mi is megtaláltuk saját szórakozásunkat. A szokásos kézműves árusok tömkelege mellett megfértek a ballonos vízadagolót promózó standok is, a kolbászszagú, hústól roskadozó pultok rajongói pedig együtt rázhatták a hajukat a metálszínpad előtt a vegán sajtburgert majszolókkal. Nyilván nem csak kajálni lehetett, a gyerekes családok falmászással vagy részegszemüveges akadálypályán kötötték le magukat, de lehetett aerobicozni, rókát simogatni, nyakcsengős juhászkutyát nézni, pónin lovagolni, dodzsemezni, íjászkodni, cukorkát és tombolát venni, és persze a különféle színpadokon a falunaposabbnál majálisosabb zenei előadókra jobbra-balra lépegetni mindenkinek, akinek sikerült eltalánia a metrópótló busszal a Népligetig.

  Vicces, színes, és igazán pörköltszagú volt, de beszéljenek tovább helyettünk a képek, szóval kattintson galériánkra egy kis mulatságért! 

  Már el is esett a Széll Kálmán tér

  2014. szeptember 6., 12:41 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  5

  Ahogy azt már megírtuk, a Közmédia Napjának köszönhetően akkora buli van a Széll Kálmán tér környékén feltorlódó autók miatt, hogy azt a legnagyobb szervezők is megirigyelhetnék. Azóta már kiderült, hogy nem áll meg pár egyszerű torlódásnál a helyzet: a Fillér utcán már szinte egyáltalán nem lehet autóval haladni, de az egész tér teljesen bedugult, az emberk pedig a rendőröktől kérdezik, hogy lehet kijutni a környékről. Ha valaki nagyon arra akarna menni, akkor biciklivel vagy gyalog. tegye inkább.

  Köszönje a dugót a közmédiának!

  2014. szeptember 6., 10:30 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  13

  Tudta ön, hogy ma van a Közmédia Napja? Végülis mindegy, a lényeg, hogy ha Budapesten jár a Széll Kálmán tér környékén, akkor majd megtudja, ugyanis egy tegnap este kihelyezett tábla értelmében lezárták a Kisrókus utca és a Lövőház utca közti részét a Fény utcának, aminek köszönhetően már most bődületes dugó van: a Fillér utcán a hegyről lefelé már áll is a sor, a Széll Kálmán térről pedig épp lehetetlen a Fény utca felé kanyarodni. Persze biztosan megéri ezt így túlzott előzetes bejelentés nélkül csinálni, hiszen a programok szerint már csak másfél óra, és el is kezdődik a buli pár családi rendezvénnyel, de este még Kállay-Saunders András fellépését is végigélvezheti az, aki gyalog megy.

  Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

  Kövessen minket a Facebookon is!
   

  Hétfőn TÉNYLEG indul a BUBI

  2014. szeptember 5., 19:30 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Ilyenekkel nem szép dolog viccelődni, de most komolyan, tényleg, valóban, igazából, esküszünk, hogy elindul a budapesti bérbringarendszer hétfőn. Legalábbis ezt írja a BKK a honlapján. A 900 milliós projekt tesztidőszaka különböző szoftveres problémák miatt extrém hosszúra nyúlt, mi is kipróbáltuk közben tesztelőként, milyen tekerni (nehézkes), és most végre a nagyközönség is nyeregbe ülhet. A nagy érdeklődés miatt a BKK azt írja, aki akar regisztráljon előzetesen a molbubi.bkk.hu oldalon! Most még egy rakat kedvezmény kapcsolódik a BUBI-hoz, érdemes ezeket kihasználni.

  Az egész BUBI-bérletszerzés és működés elég bonyolult, itt nem is írjuk le, az meghaladná a terjedelmi korlátainkat, de ebben a cikkben mindent összefoglaltak, olvassa, élvezze, használja!

  Ha másnak nem, parkolónak jó a biciklisáv a Pozsonyi úton

  2014. szeptember 5., 16:19 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  6

  A XIII. kerületi Pozsonyi út elején kialakított biciklis halálkanyar egy dologra már biztosan jó volt: a lezárt biciklisávon kényelmesen parkolhatnak az autósok. A képek kollégánk készítette szerda délután, és helyzet máskor is hasonló szokott lenni. Az is látszik, hogy a lezárás miatt a félig a járdán, félig az úttesten parkoló autók is kényelmesebben tudják megoldani a parkolást, mert rá tudnak lógni a lezárt sávra.

  A szervizúton tekerhetnek az Andrássy úti bringások

  2014. szeptember 5., 15:14 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Új forgalmi rendet léptetett életbe szeptember 5-től a BKK az Andrássy út Oktogon és Kodály körönd közötti szakaszán – közölte a közlekedési holding. Megjegyzik, kezdetben, 1996-ban még jó ötlet volt az Oktogonnál megszűnő kerékpársáv után a járdára terelni a kerékpárosokat, de úgy megnőtt időközben a bringaforgalom, hogy veszélyessé vált a közös gyalog- és kerékpárút. Aki akart, az eddig is tudott a sokkal szellősebb szervizúton tekerni, de mostmár hivatalosan is csak itt lehet a Kodály köröndig. Az új rendre az autósoknak is figyelni kell, nem kanyarodhatnak majd jobbra a Vörösmarty és az Izabella utcába. Hosszabb zöld lámpák lesznek a szervizutakon, felfestenek kerékpáros jelzést, és 30 kilométer per órás sebességkorlátozást léptetnek életbe. A Kodály köröndön leégett ház miatt továbbra is le van zárva a szervizút, itt szabad ezért a járdán tekerni.


  Nagyobb térképre váltás

  Péntek reggeli túlélőtúra: 100 méteres étolajfolt a Nagymező utcában

  2014. szeptember 5., 10:20 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  10

  A VI. kerületi Nagymező utcában péntek reggel a kerületi lomtalanításon túl az tölthette el izgalommal az erre közlekedőket, hogy egy nehezített szakaszon, egy kb. 100 méter hosszú olajfolton kellett végighaladni az utcában. A folt valamikor az éjszaka folyamán terült el az utcában, reggelre először csak homokot szórtak rá, majd valamikor nem sokkal reggel fél 9 után az FKF Zrt gépei megkezdték az út gépi takarítását is. Az úttest baromi csúszós volt, biciklivel klasszikus életveszély, gyalogosan átkelve részeg vagyok, nem tudom, hova lépek érzés volt a szakaszon közlekedni. Az autósok életét annyira nem akasztotta meg, de ők is jóval lassabban haladtak a szakaszon, mint egyébként szoktak. „Az FKF Nonprofit Zrt-hez reggel 7:10-kor érkezett egy telefonos bejelentés az olajfolyásról, a munkatársak kivonultak a helyszínre, ahol homokkal felszórták a területet, megvárták, míg a homok beszívta az anyagot, ezután a járda mellé söpörték. A forgalom legkisebb mértékű akadályozása érdekében az éjszaka folyamán egy önfelszedős, seprős célgép fogja végleg eltakarítani a homokot” – mondták a Budapesti Városüzemeltetési Központ részéről. „Az, hogy mi okozta az olajfolyást, azt mi sem tudjuk, csupán annyit, hogy étolaj került az útburkolatra” – tették hozzá.

  10/10: Ennyi biciklista szabálytalan a Margit hídon

  2014. szeptember 4., 16:12 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  49

  Csütörtök reggelre a Margit híd két hídfőjénél nagyjából 20-30 méteres szakaszon lezárták a bicikliutat, mert felújították. A lezárás miatt csak az egyébként sem túl széles járda maradt, ezért kerékpárút vége táblákat raktak ki az érintett szakaszokra. Az eredmény várható volt: tudományos alapú mérésünk alapján senki sem száll le. Nem addig álltunk a hídon, amíg összejött tíz szabálytalankodó, hanem az első tíz bringás alapján néztünk átlagot. Senki sem szállt le egyik hídfőnél sem. Ez mondjuk különösen elegáns a budai hídfőnél, ahol elég szűk a hídra vezető lépcső, a bicikliút körúti lehajtója és a hídon átfutó járd találkozásánál a kis folyosó, gyalog sem kényelmes két embernek szembennie itt, a bringás kontra bringás, gyalogos kontra bringás találkozók pedig kifejezetten veszélyesek. Gyakorló biciklistaként csak azt tudjuk tanácsolni az ilyen esetekre, hogy nem szabálytalankodni kell 20 méteren, hogy ne késsünk el, hanem kicsit jobban pörgetni a pedált a szokásosnál. Itt pedig a Magyar Kerékpárosklub iránymutatása a járdán való biciklizésről.

  Budapest helyett Plymouth szépségeiről beszél a belvárosi óriáskerék

  2014. szeptember 4., 15:48 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  48

  Budapest egyik legnépszerűbb látványossága jelenleg a Sziget Eye Belváros nevű 65 méter magas óriáskerék. Egy furcsasága van csak a látványosságnak, hogy az angol nyelvű audiokommentár a kabinokban Plymouth szépségeiről beszél – írja a Plymouth Herald több angol turistára hivatkozva. „Furcsamód a budapesti óriáskeréken Plymouthról szól az audiokommentár, nagyon szürreális!” – írta az egyikük. A Sziget Eye Budapest tripadvisoros oldalán is írtak arról még augusztusban is, hogy az angol kommentár Plymouhtról szólt. A budapesti óriáskerék egy mobil óriáskerék, ráadásul pontosan ugyanolyan, mint amilyet tavaly szereltek le Plymouthban, így könnyen elképzelhető, hogy konkrétan ugyanaz a kerék, és tényleg elfelejtették megváltoztatni a gépi szöveget. Kerestük az ügyben a Sziget Kft-t, amint kiderül valami, frissítjük a posztot.