horoszkóp

BP ma

A Velvet vízfejblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Zene szólt és 36 féle pörkölt főtt a Népligetben

2014. szeptember 7., 09:30 Módosítva: 2016.01.15 07:37
1

A hosszú múltra visszatekintő és töretlen sikerű SzeptEmber Feszt már tizennégy éve nyújt hétvégi kikapcsolódást minden évben szeptember mindenkori első hétvégéjén például azoknak, akik nagyon szeretik a pörköltet. A fesztivál alapítói ugyanis eredetileg a pörköltre mint jelenségre építették fel a rendezvény arculatát, de az a pörköltfőzési rekordok megdöntési kísérletei mellett évről évre új árusokkal, új kulturális programokkal és színpadokkal. gazdagodott. Szerintünk az egész olyan, mintha valaki keresztezte volna a Vörösmarty téri vásárt és egy falunapot, ami egyáltalán nem rossz dolog, mert a gyerekek, felnőttek, idősek mellett még mi is megtaláltuk saját szórakozásunkat. A szokásos kézműves árusok tömkelege mellett megfértek a ballonos vízadagolót promózó standok is, a kolbászszagú, hústól roskadozó pultok rajongói pedig együtt rázhatták a hajukat a metálszínpad előtt a vegán sajtburgert majszolókkal. Nyilván nem csak kajálni lehetett, a gyerekes családok falmászással vagy részegszemüveges akadálypályán kötötték le magukat, de lehetett aerobicozni, rókát simogatni, nyakcsengős juhászkutyát nézni, pónin lovagolni, dodzsemezni, íjászkodni, cukorkát és tombolát venni, és persze a különféle színpadokon a falunaposabbnál majálisosabb zenei előadókra jobbra-balra lépegetni mindenkinek, akinek sikerült eltalánia a metrópótló busszal a Népligetig.

Vicces, színes, és igazán pörköltszagú volt, de beszéljenek tovább helyettünk a képek, szóval kattintson galériánkra egy kis mulatságért! 

Már el is esett a Széll Kálmán tér

2014. szeptember 6., 12:41 Módosítva: 2016.01.15 07:37
5

Ahogy azt már megírtuk, a Közmédia Napjának köszönhetően akkora buli van a Széll Kálmán tér környékén feltorlódó autók miatt, hogy azt a legnagyobb szervezők is megirigyelhetnék. Azóta már kiderült, hogy nem áll meg pár egyszerű torlódásnál a helyzet: a Fillér utcán már szinte egyáltalán nem lehet autóval haladni, de az egész tér teljesen bedugult, az emberk pedig a rendőröktől kérdezik, hogy lehet kijutni a környékről. Ha valaki nagyon arra akarna menni, akkor biciklivel vagy gyalog. tegye inkább.

Köszönje a dugót a közmédiának!

2014. szeptember 6., 10:30 Módosítva: 2016.01.15 07:37
13

Tudta ön, hogy ma van a Közmédia Napja? Végülis mindegy, a lényeg, hogy ha Budapesten jár a Széll Kálmán tér környékén, akkor majd megtudja, ugyanis egy tegnap este kihelyezett tábla értelmében lezárták a Kisrókus utca és a Lövőház utca közti részét a Fény utcának, aminek köszönhetően már most bődületes dugó van: a Fillér utcán a hegyről lefelé már áll is a sor, a Széll Kálmán térről pedig épp lehetetlen a Fény utca felé kanyarodni. Persze biztosan megéri ezt így túlzott előzetes bejelentés nélkül csinálni, hiszen a programok szerint már csak másfél óra, és el is kezdődik a buli pár családi rendezvénnyel, de este még Kállay-Saunders András fellépését is végigélvezheti az, aki gyalog megy.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!
 
 • Hétfőn TÉNYLEG indul a BUBI

  2014. szeptember 5., 19:30 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Ilyenekkel nem szép dolog viccelődni, de most komolyan, tényleg, valóban, igazából, esküszünk, hogy elindul a budapesti bérbringarendszer hétfőn. Legalábbis ezt írja a BKK a honlapján. A 900 milliós projekt tesztidőszaka különböző szoftveres problémák miatt extrém hosszúra nyúlt, mi is kipróbáltuk közben tesztelőként, milyen tekerni (nehézkes), és most végre a nagyközönség is nyeregbe ülhet. A nagy érdeklődés miatt a BKK azt írja, aki akar regisztráljon előzetesen a molbubi.bkk.hu oldalon! Most még egy rakat kedvezmény kapcsolódik a BUBI-hoz, érdemes ezeket kihasználni.

  Az egész BUBI-bérletszerzés és működés elég bonyolult, itt nem is írjuk le, az meghaladná a terjedelmi korlátainkat, de ebben a cikkben mindent összefoglaltak, olvassa, élvezze, használja!

  Ha másnak nem, parkolónak jó a biciklisáv a Pozsonyi úton

  2014. szeptember 5., 16:19 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  6

  A XIII. kerületi Pozsonyi út elején kialakított biciklis halálkanyar egy dologra már biztosan jó volt: a lezárt biciklisávon kényelmesen parkolhatnak az autósok. A képek kollégánk készítette szerda délután, és helyzet máskor is hasonló szokott lenni. Az is látszik, hogy a lezárás miatt a félig a járdán, félig az úttesten parkoló autók is kényelmesebben tudják megoldani a parkolást, mert rá tudnak lógni a lezárt sávra.

  A szervizúton tekerhetnek az Andrássy úti bringások

  2014. szeptember 5., 15:14 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Új forgalmi rendet léptetett életbe szeptember 5-től a BKK az Andrássy út Oktogon és Kodály körönd közötti szakaszán – közölte a közlekedési holding. Megjegyzik, kezdetben, 1996-ban még jó ötlet volt az Oktogonnál megszűnő kerékpársáv után a járdára terelni a kerékpárosokat, de úgy megnőtt időközben a bringaforgalom, hogy veszélyessé vált a közös gyalog- és kerékpárút. Aki akart, az eddig is tudott a sokkal szellősebb szervizúton tekerni, de mostmár hivatalosan is csak itt lehet a Kodály köröndig. Az új rendre az autósoknak is figyelni kell, nem kanyarodhatnak majd jobbra a Vörösmarty és az Izabella utcába. Hosszabb zöld lámpák lesznek a szervizutakon, felfestenek kerékpáros jelzést, és 30 kilométer per órás sebességkorlátozást léptetnek életbe. A Kodály köröndön leégett ház miatt továbbra is le van zárva a szervizút, itt szabad ezért a járdán tekerni.


  Nagyobb térképre váltás

  Péntek reggeli túlélőtúra: 100 méteres étolajfolt a Nagymező utcában

  2014. szeptember 5., 10:20 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  10

  A VI. kerületi Nagymező utcában péntek reggel a kerületi lomtalanításon túl az tölthette el izgalommal az erre közlekedőket, hogy egy nehezített szakaszon, egy kb. 100 méter hosszú olajfolton kellett végighaladni az utcában. A folt valamikor az éjszaka folyamán terült el az utcában, reggelre először csak homokot szórtak rá, majd valamikor nem sokkal reggel fél 9 után az FKF Zrt gépei megkezdték az út gépi takarítását is. Az úttest baromi csúszós volt, biciklivel klasszikus életveszély, gyalogosan átkelve részeg vagyok, nem tudom, hova lépek érzés volt a szakaszon közlekedni. Az autósok életét annyira nem akasztotta meg, de ők is jóval lassabban haladtak a szakaszon, mint egyébként szoktak. „Az FKF Nonprofit Zrt-hez reggel 7:10-kor érkezett egy telefonos bejelentés az olajfolyásról, a munkatársak kivonultak a helyszínre, ahol homokkal felszórták a területet, megvárták, míg a homok beszívta az anyagot, ezután a járda mellé söpörték. A forgalom legkisebb mértékű akadályozása érdekében az éjszaka folyamán egy önfelszedős, seprős célgép fogja végleg eltakarítani a homokot” – mondták a Budapesti Városüzemeltetési Központ részéről. „Az, hogy mi okozta az olajfolyást, azt mi sem tudjuk, csupán annyit, hogy étolaj került az útburkolatra” – tették hozzá.

  10/10: Ennyi biciklista szabálytalan a Margit hídon

  2014. szeptember 4., 16:12 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  49

  Csütörtök reggelre a Margit híd két hídfőjénél nagyjából 20-30 méteres szakaszon lezárták a bicikliutat, mert felújították. A lezárás miatt csak az egyébként sem túl széles járda maradt, ezért kerékpárút vége táblákat raktak ki az érintett szakaszokra. Az eredmény várható volt: tudományos alapú mérésünk alapján senki sem száll le. Nem addig álltunk a hídon, amíg összejött tíz szabálytalankodó, hanem az első tíz bringás alapján néztünk átlagot. Senki sem szállt le egyik hídfőnél sem. Ez mondjuk különösen elegáns a budai hídfőnél, ahol elég szűk a hídra vezető lépcső, a bicikliút körúti lehajtója és a hídon átfutó járd találkozásánál a kis folyosó, gyalog sem kényelmes két embernek szembennie itt, a bringás kontra bringás, gyalogos kontra bringás találkozók pedig kifejezetten veszélyesek. Gyakorló biciklistaként csak azt tudjuk tanácsolni az ilyen esetekre, hogy nem szabálytalankodni kell 20 méteren, hogy ne késsünk el, hanem kicsit jobban pörgetni a pedált a szokásosnál. Itt pedig a Magyar Kerékpárosklub iránymutatása a járdán való biciklizésről.

  Budapest helyett Plymouth szépségeiről beszél a belvárosi óriáskerék

  2014. szeptember 4., 15:48 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  48

  Budapest egyik legnépszerűbb látványossága jelenleg a Sziget Eye Belváros nevű 65 méter magas óriáskerék. Egy furcsasága van csak a látványosságnak, hogy az angol nyelvű audiokommentár a kabinokban Plymouth szépségeiről beszél – írja a Plymouth Herald több angol turistára hivatkozva. „Furcsamód a budapesti óriáskeréken Plymouthról szól az audiokommentár, nagyon szürreális!” – írta az egyikük. A Sziget Eye Budapest tripadvisoros oldalán is írtak arról még augusztusban is, hogy az angol kommentár Plymouhtról szólt. A budapesti óriáskerék egy mobil óriáskerék, ráadásul pontosan ugyanolyan, mint amilyet tavaly szereltek le Plymouthban, így könnyen elképzelhető, hogy konkrétan ugyanaz a kerék, és tényleg elfelejtették megváltoztatni a gépi szöveget. Kerestük az ügyben a Sziget Kft-t, amint kiderül valami, frissítjük a posztot.

  Használja ki a jóidőt, feküdjön ki a napra!

  2014. szeptember 4., 14:01 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  1

  Bár már szeptember van, egészen jó idő van, annyira, hogy simán ki lehet feküdni a fűbe egy kicsit napozni és feltöltődni. Pont úgy, ahogy ez az úr is tette azt, egy budapesti parkban.

  üres
  Fotó: Velvet

  Keressen ön is egy kis zöldet, és hasaljon le! Jó lesz!

  Nyugalom, 20 perc alatt tuti átjut ezen a lámpán!

  2014. szeptember 4., 12:57 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  5
  DSC 0193
  Fotó: Molnár Zoltán / Velvet

  Nincs miért aggódni. Kényelmesen kiszámolta, mennyi idő kell, hogy a Népligettől átérjen melózni az Etele úti szoliba. Ül a buszon, olvassa okostelefonon a Velvetet, aztán egyszer csak feltűnik, a busz áll. Nem halad. Áll. Aztán előrébb araszol, és megint áll. Ja, hogy a Hengermalom úti káosz következik. Ezt megint elfelejtette, plusz húsz perc, megint el fog késni, a főnök megint leüvölti a fejét, oda a bónusz is.

  Nagyjából ilyen jelenetek játszódhatnak le sokak fejében az 1-es villamos építése miatt Kelenföldön, ahol az útépítők ideiglenes útjai nem voltak felkészülve az iskolakezdési csúcsra. Emiatt zsinórban 6-7 darab 103-as busz szorul be reggelente a Hengermalom úti dugóba (ráadásul ezek pótolják most az 1-es villamost is a Hungária körúton). Az ok a Fehérvári úti, áthangolt jelzőlámpa, aminek a zöldjén egyszerre egy csuklósbusz vagy három autó képes áthajtani. Az meg már csak hab a tortán, hogy a BKV-buszok mellett elvileg csak az építési forgalom hajthatna be ide.

  Létezik fagyi kenyérből?

  vlc
  2014. szeptember 4., 10:47 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  21

  Létezik. A következő kérdés pedig, hogy finom-e. Elég meglepő a válasz, de igen. Azt nem tudni, kinek pattant ki a fejéből, hogy kenyérből főzzön fagyit, de főzött és még jól is sikerült. Ha akarja, a Levendula fagyizókban kóstolhatja meg, mi az Urániánál lévő üzletükben akadtunk rá a kenyér ízű csodára. 

  kenyer
  Fotó: Velvet

  Most megnézheti a T-Rex sújtotta Budapestet

  2014. szeptember 3., 12:24 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  79

  Alternative Budapest néven nyílt kiállítás kedden a Corvin moziban. A megnyitó és a kiállítás sem volt éppen grandiózusnak mondható: a mozi átriumának tükrös mennyezetéről lógattak le 8 kartonlapot, amiknek mindkét oldalán, összesen 16 kép volt. A montázsokat KoPé csinálta, és a lényegük, hogy filmes (sci-fi és katasztrófafilm) jeleneteket montírozott a művész az általa készített budapesti városképekbe. Láthatóak ködben lépkedő tripodok, a Petőfi-szobor helyén pózoló Batman vagy a Szabadság híd kapuzatán kilépő Tyrannosaurus Rex. A plafonra függesztés nem volt a legjobb megoldás, a kicsi kiállítás elvész a térben, meg a nyakunkat kellett nyújtogatnunk, de legalább a megnyitó nem nyúlt hosszúra. Olyan mondatok azért elhangzottak, hogy ezek „lokális-aktuális mémmontázsok" és hogy „az a reakció jön az emberek részéről, hogy what da fuck". KoPé annyit mondott a Velvetnek, hogy több fővárosban járt már, de csak itt tudna élni, és hogy az Instagramon kezdődött az egész egy spontán montázzsal. Mondjuk az instás szűrők használata látszik is a képein.

  Ha szereti a sci-fit és Budapestet (és van szabad öt perce szeptember 14-ig), nézze meg a kiállítást! Ha nem arra jár, akkor meg itt KoPé Facebook-oldala a kiállításon nem is szereplő képekkel.

  Még el sem készült a Flórián téri minipark, már szétbarmolták

  2014. szeptember 3., 11:58 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  32

  A III. kerületben a Flórián térnél a Serfőző utca és a Pacsirtamező utca találkozásánál lévő kis, a Flórián téri aluljáróba vezető út mellett lévő kis miniparkot éppen felújítják, de még a munkálatokat be sem fejezték, máris szétbarmolta néhány biciklista a cukinak szánt parkot. Azt most hagyjuk, hogy a néhány éve menő, indusztriális, urbánus vonalon felpimpelt aluljáró színes, graffitis hangulatú falaival mennyire lesz összhangban a most készülő park márványlépcsős, díszköves, kovácsoltvasutánzatos dizájnja (semennyire), attól az mégsem járja, hogy már azelőtt szétcsesszék, hogy elkészül. Most füvesítették újra a területet, de két biciklista nem látta meg a területen az építkezést, csak egy fasza lejtőt, ami az aluljáróba vezet, úgyhogy jól átgázoltak a fellocsolt területen. Azt hagyjuk is, hogy ezt valószínűleg azért tették, mert a lépcsőn elég körülményes lemenni biciklivel, és hogy a rombolástól kb. 30 méterre van egy olyan lehajtó, ahol kényelmesen le lehet gurulni bringával is.

  Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

  Kövessen minket a Facebookon is!
   

  Ma a Zoskában reggeliztünk

  vlc
  2014. szeptember 3., 09:30 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  37

  Egy viszonylag új helyen ettük a reggeli tükörtojásunkat, méghozzá a Zoska reggeliző kávézóban. Az igazat megvallva boldogan, éhesen indultunk neki a reggelnek, tele reménnyel fordultunk be a Múzeum körútról a Ferenczy István utcába, de egy picit csalódottan távoztunk.

  A régi városfal tövében húzódik a kávézó, ahol reggel héttől, este hétig reggelizhet az ember. Az augusztusban nyílt kávézó gyönyörű, igényes, kicsit még steril, de olyan hely, ahova bárki örömmel ül be rántottázni. Egy menüért 1190 forintot kérnek, de úgy voltunk vele, ha kiadós, hát üsse kavics, befektetünk. Egy jó 10 percbe tellett felvenni a rendelést az egyébként nagyon kedves kiszolgálólányoknak, az első falatra pedig bő fél órát kellett várnunk. Tudjuk, hogy, csak ketten voltak és több asztal is foglalt volt és egy rántotta sem két perc (ja, de!), mindenesetre reggelezni általában munka előtt/közben ugrunk el és nincs idő egy órát üldögélni. Most viszont muszáj volt, hiszen eltökélt szándékunk volt jóllakni. 

  Egyikünk tükörtojást rendelt, másikunk pedig müzlit, mind a ketten egy-egy tejeskávéval kísértük a menüt. Kb. 20 perccel azután, hogy az egyik pincérlány kezében láttunk egy banánt, gondoltuk már célegyenesben van a müzli, de tévedtünk. Még a kávé se főtt le, a tojás se sült meg. Mire kiérkezett a rendelés, valószínűleg már a száraz kenyérnek és víznek is örültünk volna. Hátast nem dobtunk, se a tojástól se a joghurttól. A design viszont csillagos ötös, a reggelit porcelántányérokon kaptuk, amiért már megéri kitunkolni a menüt. Ha valaki arra jár, a mosdókat se hagyja ki (ha kell pisilni, ha nem). A WC-ben női és férfi szemű macskák irányítanak a megfelelő helyiségbe.

  Mindent összevetve sajnos nem történt gasztrocsoda, de hátha még változik a sebesség és kínálat is szárnyakra kap, ez esetben szívesen visszatérünk a Zoskába. Legyen így.

  Szeptemberben metrózna hétvégén? Ne a 3-ason tegye!

  2014. szeptember 2., 19:36 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  3

  Három szeptemberi hétvégén nem közlekednek a 3-as metró szerelvényei a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között, helyettük pótlóbuszok viszik az utasokat. A buszos pótlás 6-án és 7-én, 13-án és 14-én, valamint 20-án és 21-én lesz, minden esetben a szombati üzemkezdettől a vasárnapi üzemzárásig. A metrópótlás hétvégéire a 9-es busz Deák Ferenc tér megállóját mindkét irányban áthelyezik, és több kapcsolódó felszíni járat utolsó indulási időpontját is módosítják. A BKK 2014-ben és 2015-ben 42 kilométer sínszálat cserél ki a 3-as metró vonalán.

  Világjáró Macinak veszett nyoma Budapesten

  2014. szeptember 2., 14:52 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  2

  Eltűnt egy plüssmackó augusztus 19-én, a budapesti 950-es buszon, hajnalban. Komoly eszmei értékkel bír, ezért tulajdonosai kérik, aki bármit tud róla, segítsen megtalálni. 

  Szerető „barátai" aFacebook segítségével próbálnak ráakadni arra a plüssmackóra, ami augusztus 19-én, a budapesti éjszaka őrült forgatagában tűnt el. A kis szőrmók élete egy plüssállathoz képest igen kalandos, kirándult már keresztül-kasul Magyarországon, és Európa szerte is, mégis, talán az a bizonyos augusztusi éjjel Budapesten lehetett számára az utolsó nagy kaland.

  maci
  Fotó: Facebook / Facebbok

  Útitársai nagyon szeretnék, ha a Veszprémi Utcazene fesztiválon elkezdődött történet nem egy borgőzös budapesti túrával érne véget, ezért kérik, aki bármit tud az augusztus 19-én hajnal 3-4 körül a 950-es buszon eltűnt medvéről, az vegye fel velük a kapcsolatot. 

  Ukrán pókember mászta meg a Bazilikát

  2014. szeptember 2., 11:30 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  44

  Mustang Wanted az egyik legőrültebb urbánus mászó a világon, sok híres épületen pattogott már, most meg épp Budapestet vette be egy Vimeóra felpakolt videó szerint. Először még csak az látható, hogy a Szent Gellért szobor előtti párkányon ugrál, a háttérben pedig ott világít az Erzsébet híd. Ez sem véletlen, a férfi biztosítás nélkül mászott fel a hídkábeleken - a főtartókon és a függőlegeseken is. Persze a tűzoltók ki is mentek érte. Az már kisebb érdem, hogy felkocogott a Szabadság híd tetejére is, bár tény, hogy a híd kapuzatát díszítő tornyok tetejére, a turulmadarakhoz. A Bazilikán pedig a kereszt tövéig jutott fel, az összes műveletet drónnal (vagy kvadrokopterral) vették fel.

  Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

  Kövessen minket a Facebookon is!
   

  Elhagyott fogsor keresi gazdáját

  2014. szeptember 1., 16:44 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  19
  fogsor a metróban
  Fotó: Olvasói Fotó / Olvasói fotó

  „Ha valaki keresi ezt a fogsort, a Deák Ferenc téren, a metróban, a forgalmi ügyeleten leadtam. Az M3-as metró peronján találtam szeptember 1-jén (hétfőn) reggel" – ezt a felhívást  egy olvasónk tette közzé a Facebookon. A fogsor további sorsáról egyelőre nincs információnk, a BKK Talált tárgyak osztályától úgy tudjuk, a ma megtalált tárgyak a holnap reggeli szállítás során kerülnek be hozzájuk, úgyhogy holnap jelentkezünk a friss hírekkel.

  Ennyire közhelyes lenne Budapest?

  vlc
  2014. szeptember 1., 15:53 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  11

  A thenationalstudent.com-on akadtunk rá egy igencsak közhelyes beszámolóra Budapestről. Jó, úgy elég könnyű kritizálni, hogy oda meg vissza ismerjük a várost, vagy legalábbis azt hisszük. Mégis kiábrándító, hogy egy ide látogató diáknak Budapestről csak a Széchenyi Gyógyfürdő, a Hősök tere, a Budai vár és a Vörösmarty tér marad meg. 

  Egy Rowan Simpson nevű lány írta le nyári élményeit a városról. Két napot töltött Budapesten, európai körútja során keveredett ide, és megosztotta a nagyvilággal, szerinte mit érdemes megnézni ilyen rövid idő alatt. Elsőként a Széchenyi fürdőt ajánlgatta nagy erőkkel, hogy micsoda király dolog a városligeti termálban ázni. A fürdő elsőszámú turisztikai központ, hiszen egy átlag magyar nehezen is engedhetné meg magának a gyógyvizes medencéket, de ennek ellenére örülünk, hogy Simpson elégedett volt a szolgáltatásokkal. 

  Mint megannyi turista, a szerző is felpattant egy városnéző buszra, ami körbeszáguld Budapest látványosságain. Így egyszerű kikötni a Hősök terén, ami szintén benne van a top három látnivalóban. Egy picit mondjuk fáj, hogy az angol lány folyónak nézte a Városligeti-tavat, de igyekszünk továbblépni a tévedésen. Túl sok időt nem tölthetett a folyóparton, sietősen felbuszozott a várig, és ott olvadozott a látványtól. Végül pedig a Vörösmarty téren evett-ivott, helyi ételeket, amire mi inkább egy piacot javasolnánk. Azt mondjuk nem értjük, hogy a Szimpla kert hogy maradhatott ki a felsorolásból, de lehet, hogy csak azért nem írta le az angol diák, mert nem emlékszik az estére. Egy valamirevaló turistának ugyanis főben járó bűn kihagyni a Kazinczy utcai létesítményt, ahol magyar szót nemigen hallani. A külföldieknek tökéletes helyszín, hogy egymással ismerkedjenek. 

  Tisztában vagyunk azzal, hogyha valaki csak két napot tölt Budapesten, elég nehéz olyan helyekre eljutni, ami kimarad a hop on-hop off buszok útvonalából, de kicsit szomorúak lettünk, hogy csak ennyi marad meg egy külföldi diáknak Budapestből. 

  Ezt a kanyart vegye be, aki kitalálta!

  2014. szeptember 1., 12:58 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  27

  A XIII. kerületben a Pozsonyi út elején, a Jászai Mari térnél valamiféle munkálatokat végeznek, ezért a nemrég egyirányúsított, de biciklivel kétirányúsított szakaszon megtiltották a forgalommal szemben biciklizést, leragasztották az erre engedélyt adó útburkolati jeleket, valamint behajtani tilos táblákat raktak ki. Az egésznek csupán egy szépséghibája van, hogy a szabályosan érkező biciklisnek ezért a Budai Nagy Antal utcába kell fordulnia, ami nem is annyira egyszerű mutatvány, ha az ember lendülettel érkezik, mert a bicikliút úgy csatlakozik a Pozsonyi úthoz, hogy a Budai Nagy Antal utcába gyakorlatilag visszafele kell kanyarodni. Amíg ez a forgalmi helyzet van érvényben, addig menjenek a szokásosnál jóval lassabban, különben egészen nagy az esés veszélye. Vagy marad a szabálytalankodás. A lenti térképen is elég jól látszódik, hogy nyaktörő mutatvány a Pozsonyi út teljesen sétálós részéről megpróbálni ráfordulni a Budai Nagy Antal utcára.

  Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

  Kövessen minket a Facebookon is!
   

  Igen, jól hallotta: megnyílt a Várkert Bazár

  2014. szeptember 1., 11:50 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  23

  Augusztus 29-én átadták a Duna-parti Várkert Bazárt, másodjára. Pedig még mindig nem teljes az öröm, hiszen rengeteg a befejezetlen terület. De próbáljunk meg túllendülni azon, hogy nincs kész teljesen, minden hiányosság ellenére azért el lehet jutni a Bazárba. Ha pedig igazán stílusosan akar érkezni, és a lábát se akarja kitörni a hézagos macskakövön, menjen hajóval, a Lánchíd utca már a BKK hajójárataival is megközelíthető.

  A megközelítés a kulcsa a mostani nagy átadásnak is: az első ütemben még tavasszal magát az épületet avatták, most az előtte lemacskakövezett Ybl Miklós teret és a Lánchíd utcát. A macskaköves úttest meglepően sima lett (ez a bravúr a várbeli Dísz téren is sikerült), még tűsarkús asszonyok is eltipeghetnek rajta. A kétoldali kerékpársáv nagy és széles burkolólapokat kapott mart felülettel, ami esőben előny, a kerék nem csúszik ki. Persze ahogy az Index is jelezte, a bringasáv és a macskakő között még van veszélyes rés, és sok helyen kimaradt a fugázás is, emiatt több macskakő elmozdult, és kétszer is megbotlottunk ilyenben. A térség vesztett némi zöldfelületet, nagyon sok lett a leburkolt terület, és a Szarvas tér felé még bőven zajlik az építkezés. A fejlesztés így is pozitív, a Lánchíd utcai dugók helyét a sétálók és a teraszok fogják átvenni várhatóan.

  Ottjártunkkor a hétvégi tömeg szinte libasorban haladt az épület ösvényein, ami eléggé megnehezítette a sétát, de teljesen megértjük a tumultust, még ennyi emberrel együtt is lenyűgözött bennünket a látvány. Ybl Miklós, az egykori tervező biztos nem vette zokon, hogy neoreneszánsz épületét modern anyagokkal ötvözték, létrehozva egy olyan közösségi teret, ami talán nem kong majd az ürességtől, ha lecseng az újdonság varázsa. A belső terek, rendezvénytermek tényleg alkalmasak lehetnek arra, hogy tele legyen egy csomó kultúrára éhes látogatóval. Jó helyen van, egy menő Ybl-épületben, mi kell még? Aki pedig inkább csak lézengene a Vár aljában, azzal sincs semmi gond, a kilátást órákig el tudtuk volna bámulni, annak ellenére, hogy átnéztünk már párszor Budáról Pestre. Innen, a kicsiny, de nagyon élhetőre kialakított neoreneszánsz kertből mégis egészen más. És egyelőre még a fű is zöld, bár a piknikező családok már birtokba vették a gyepszőnyeget (a gyep fő funkciója a piknik, bírnia is kéne). Mi inkább padot ajánljuk hasonló célokra. Ha még nem volt, menjen el, nézzen körbe, hogyha el tud vonatkoztatni a kék konténerektől, a feltúrt földkupacoktól, oda meg vissza lesz a Várkert Bazártól!

  Frissítés: Kicsit túl lelkesek voltunk, meg is nyílt, meg nem is a Bazár. A VS.hu szerint ugyanis máris dolgoznak a légkalapácsok, a fent említett összecsapott burkolatú részeket felszedik és újra lefektetik, így talán senki sem fog orra bukni az összecsapott munka miatt.

  Megállni tilos táblát tettek a parkoló autó elé

  2014. szeptember 1., 11:46 Módosítva: 2016.01.15 07:37
  2

  A szó szoros értelmében dübörög a munka az 1-es villamos leendő új szakaszán, munkatársunk éppen a környéken lakik, így testközelből tapasztalhatja meg, mekkora káosz egy új villamosvonal építése. A fő gond az, hogy folyamatosan új meg új változtatások lépnek életbe, ahogy az egyik, majd másik útpályát marják fel, az egyik, majd másik (füvesítendő) villamospályát építik ki, és ahogy a Fehérvári úti vágánykapcsolaton és új peronokon dolgoznak. Az eredmény a környező utcák sűrű egy- vagy kétirányúsítása, zsákutcásítása, gyalogos átkelési lehetőségek beszűkülése, buszmegállók áthelyezése etc.

  Távolról sincs vége, olvasson még