A nemzetközi helyzet fokozódik, dübörögnek a Széll Kálmán tér (azaz Moszkva) betonjában a légkalapácsok, és mostmár az utolsó érintetlen sziget is elesik, a 4-6-os villamosok végállomása – közölte kevésbé patetikusan a BKK. 

Péntekről szombatra (0-4 óra között) és vasárnapról hétfőre virradóra az egész vonalon pótlóbuszok járnak majd a villamosok helyett, szombaton és vasárnap pedig csak a Széna térig jár majd a 4-6-os. Hétfőtől áll helyre a menetrend, de ne lepődjünk meg, a villamosok a Vérmező utca alatti vágányokra fognak begördülni, itt lesz az új, ideiglenes végállomás. Ez viszont nem akadálymentesített, úgyhogy a mozgáskorlátozott utasokat kérik, már a Széna téren szálljanak le. Márciusig márpedig ez a rend marad érvényben.

Az óra és a gombák után újabb jelentős műtárgyat szanálnak: lebontják a Várfok utcából a 18-as villamos (volt) végállomásához vezető gyaloghidat és lépcsőt, így a Várfok csak a Csaba utcai lépcsőről lesz elérhető a tér felől. Ideiglenesen a hétvégén a Vérmező utcáról levezető lépcsőt is lezárják, illetve a metróépület alatti átjárót is, de ezt véglegesen.

A többi átmeneti forgalmi őrület viszont marad, ahogy van. A tér befejezésére még 2016 tavaszáig várni kell – zárja szomorúan a közlemény. A tér felújításáról az ennek szentelt honlapon talál folyamatosan frissülő információkat.