A színésznő és milliárdos férje szombaton Velencében megismételte februári esküvőjét, ezúttal a nagy nyilvánosság, barátaik és üzletfeleik előtt. Stella McCartney, Charlize Theron és Emir Kusturica is a meghívottak közt volt, de a volt francia elnök, Jacques Chirac is megjelent.

Hírességek szállták meg néhány napra Velencét, hogy részt vegyenek Salma Hayek és Francois-Henri Pinault újabb esküvőjén. A mexikói születésű színésznő és francia üzletember férje ugyan néhány hónappal ezelőtt, Valentin-napon már összeházasodott, ám a februári párizsi ceremónia titkos és roppant szűk körű volt. A hírességek ezért pár napja bejelentették, hogy szombaton - ezúttal barátaik körében - megismétlik a szertartást Velencében, első randevújuk színhelyén.

A La Fenice operában tartott szertartáson megjelent Penelope Cruz és Charlize Theron, meghívót kapott a U2 frontembere, Bono, de feltűnt Emir Kusturica filmrendező és Stella McCartney divattervező is. Az esküvőre azonban nem csak a sztárvilág képviselői mentek el: megjelent például a Pinault-család barátjának számító Jacques Chirac volt francia elnök is - írja a Független Hírügynökség.

A 42 éves színésznő és 46 éves férje 2007 márciusában jelentette be, hogy eljegyezték egymást, ám tavaly júliusban lemondták esküvőjüket. Közben született egy közös gyerekük, Valentina Paloma Pinault, aki már másfél éves. A pár legutóbb tavaly decemberben, a Dubai Filmfesztiválon mutatkozott szakításuk után újra együtt, ekkor már arról szóltak a pletykák, hogy ismét összejöttek.

Francois-Henri Pinault egyébként a PPR nevű francia luxuscég-csoport ügyvezető igazgatója, és Franciaország egyik leggazdagabb emberének, Francois Pinault-nak a fia; Hayekkel együtt jelenleg ők a leggazdagabb celebpár. Az üzletember nem Salma Hayekkel kötött először házasságot: korábbi frigyéből már van két gyermeke.