Az Oscar-díjas színésznő a Harper’s Bazaar magazin kedvéért felmászott egy manhattani felhőkarcoló tetejére, és necc harisnyában, valamint fekete bugyiban pózolt az ijesztő magasságban. Bár a természetes szépség hívei között nemrég ő lett a kedvenc, egy interjúból kiderült, hogy diákként túlsúlyosnak gondolta magát, és állítólag sokan csúfolták alakja miatt. Egyúttal azt is kifejtette, hogy családjával nagyon szerény körülmények között éltek, ami egyes források szerint azért nem teljesen igaz.

A természetes szépségek körében az első helyen végzett színésznő nemrég egy New York-i felhőkarcoló tetején pózolt a Harper’s Bazaar című magazin kedvéért. Az Oscar-díjas színésznő magas sarkú cipőben, fekete ruhában és fehérneműben állt kamera elé egy manhattani ház tetején, hogy a saját módján reprodukálja azt az 1932-es fényképet, amin építőmunkások fogyasztják el ebédjüket egy levegőben lógó acélgerendán. Bár a képeken Winslet megpróbált minél elegánsabbnak tűnni, nem volt egyszerű feladat elfoglalni a megfelelő helyet.

Neccharisnyában a tetőn

A kétgyermekes híresség cipőjétől megszabadulva, egy harisnyában mászott fel egy létrán, miközben egy asszisztens vitte a kezében a lábbelit. Ráadásul a fotózás alatt többször is át kellett öltöznie, és nem feltétlenül a helynek megfelelő ruhadarabokat kellett magára öltenie, vegyük csak az óriási fekete bugyit melltartóval, valamint a neccharisnyát. Úgy tűnik, ez a fotózás mindezek ellenére minden különösebb gond nélkül zajlott le, de nem minden hasonló munka volt ilyen problémamentes. Tavaly a Vanity Fairnek elnézést kellett kérnie, ugyanis valódi szőrmébe bújtatták az állatvédő színésznőt. 2003-ban pedig abból kerekedett botrány, hogy a GQ feltűnően soványabbra retusálta a hírességet.

Sanyarú sors

A színésznőt már nem zavarja, hogy alakja nem a legtökéletesebb, de gyermekkorában sokan csúfolták plusz kilói miatt, és ez megkeserítette a napjait. Állítólag az is előfordult, hogy rosszakarói bezárták a szekrénybe. Winslet a Marie Claire című magazin legújabb számában azt is kifejti, az emberek nem hiszik el, hogy munkáscsaládból származik, mert olyan szépen beszél. A színésznő természetesen azt is vázolta, hogy milyen körülmények között élt testvérével. Elmondása szerint olyan használt autókkal furikázta őket édesapja, amik folyton lerobbantak, a vakációt Cornwall megyében töltötték, és 11 éves koráig csak 10 penny-t kapott zsebpénzként. A Daily Mail szerint azonban korántsem volt ennyire szörnyű a helyzet. Igaz, hogy a család egy kicsi házban lakott, a testvéreknek nem volt saját szobájuk, és a színészként is szerencsét próbáló édesapjuk minden munkát elvállalt, hogy eltartsa családját, de a szülőknek mégis volt pénzük arra, a színésznőt és testvérét beírassák egy színiiskolába.

Nem zárták szekrénybe?

Ami a piszkálódó osztálytársakat illeti, a lap úgy tudja, hogy Winslet igen népszerű volt a Redroofs diákjai között. Az iskola igazgatónője, June Rose szerint senki nem zárta be őt egy szekrénybe, legalábbis az ő intézményében nem történt ilyen eset. „Sokat olvastam arról, hogy túlsúlyos volt gyerekként, de ez nem igaz. Ha megkérdezel egy tinédzsert a súlyáról, akkor biztos, azt válaszolja, hogy kövér. De Kate egy teljesen normális, egészséges lány volt. Lehet, hogy volt rajta egy-két felesleges kiló, de nem volt túlsúlyos. A gyerekek néha különböző gúnyneveket aggatnak egymásra” – tette hozzá Rose, aki azt is megemlítette, hogy Winslet családja soha nem volt szegény.

Keményen dolgozott

Pedig a színésznő több interjúban is elmondta, hogy Readingben nekik lett utoljára videólejátszójuk, hogy segélyből éltek, valamint azt is, hogy osztálytársai Barbadosra mentek nyaralni, ő pedig azt sem tudta, hogy hol van ez a hely. Mivel ennek ellenére mégis mindent sikerült időben befizetniük, a lap szerint a nagyszülők bizonyára besegítettek. June Rose diákjának karrierjére is kitért. „Tudta, hogy mit akar, és keményen megdolgozott érte. Eleinte reklámokban tűnt fel, majd a BBC egyes műsoraiban szerepelt, ezután pedig megkapott egy színházi szerepet.” Winslet édesapja a Sunday Mirror munkatárásának elmondta, minden igaz, amit a lánya állít, csupán azt felejtette el megemlíteni, hogy milyen boldog volt. „Akárcsak minden más családban, velünk is történtek rossz dolgok. Egy hajóbalesetben megsérült a lábam, és utána nem tudtam annyit színészkedni, ezért minden munkát elvállaltam” – tette hozzá a férfi, aki szerint számára csak az volt a fontos, hogy valahogy el tudja tartani a családját.

Kegyetlen gyerekek

Visszatérve a túlsúlyra, Winslet az iskolában meg volt győződve arról, hogy jó pár szerepet azért nem kapott meg, mert molett volt. Ezután részt vett egy fogyókúrás programban. Majd miután végzett, csak almát és feketekávét fogyasztott, amelynek következtében ugyan fogyott valamennyit, de folyton fáradtnak érezte magát. Végül felhagyott a diétázással. Egy másik volt diák, Clare Wilkie elmondta, ő soha nem küldené a gyermekét színiiskolába, ugyanis ott meglehetősen kegyetlenek a diákok. A csúfolódók természetesen főként a külsejük és a testsúlyuk miatt bántották a többieket. Wilkie állítása szerint vele is gyakran élcelődtek, és 15 évesen egy ideig nem evett emiatt.

Ezt egy másik egykori tanuló, bizonyos Rovena Bodey is megerősítette. "Volt egy pár lány, akiket megpróbáltunk elkerülni, ugyanis mindig vadásztak valakire, akibe beleköthettek. A vezetőjük – egy csúnya lány – nyilvánvalóan féltékeny volt mindenkire, aki szerinte szebb volt nála" – mesélte Bodey, aki szerint neház volt beilleszkedni az idősebb diákok közé. Hozzátette, nagyon sokan lettek anorexiásak. Carolyn Keston tánctanár szerint a színésznőnek ugyan nem volt táncos alkata, a súlya mindig ingadozott, picit vaskos volt, de kövérnek ő sem nevezte volna.

Édes bosszú

A színésznőnek egyik ellenségén mindenesetre sikerült bosszút állnia. Amikor egyszer az édesanyjával ellátogatott egy áruházba, az egyik pult mögött felfedezte egykori diáktársát, aki a csúfolódó lányok csoportjának vezetője volt. A lány modell szeretett volna lenni, az igazi áttörés azonban akkor még nem történt meg – derült ki a beszélgetésükből. „Amikor megkérdezte, hogy velem minden rendben van-e, megköszöntem neki, hogy olyan szemét volt velem, hiszen így sokkal erősebb lettem” – idézte fel a bosszú édes pillanatát a színésznő.