A hírekkel ellentétben Steiner Kristófnak esze ágában sincsen Havas Henrik előtt szexelni - sem ő, sem pedig a párja nem vágyik ilyesmire. Az ex-műsorvezető tegnap megdöbbenve olvasta a Napi Ász címlapját, és most attól fél, hogy a cikk miatt előítéletekkel kell szembesülniük. A napilap újságírója szerint egyik munkatársuknak sem áll érdekében olyat állítani, ami egy adott ismert emberrel folytatott beszélgetésben nem hangzott el.

„Steiner Kristóf szerint van megoldás a fóbia ellen: Havasnak végig kellene néznie két férfi szeretkezését. Akár vállalná is, hogy a Tanár úr előtt szeretkezzen kedvesével" – olvashattuk tegnap a Napi Ászban.

Steiner megdöbbenve olvasta a cikket, és azért kereste fel a Velvetet, hogy tisztázhassa magát és izraeli barátját. „Természetesen nem mondtam ilyet és nagyon kínos ez nekünk - leginkább a páromra nézve, aki ugye orvostanhallgató, és jövő héten úgy kezd el vizsgázni, hogy ezen a címlapon szerepel" – magyarázta az ex-műsorvezető. „Valóban azt mondtam, hogy ha Henrik látna egy meleg szerelmes párt szeretkezni, és nem sztereoptípiákra épülő képek ugranának be neki a homoszexuális erotika kapcsán, akkor valószínűleg nem kívülállóként ítélné meg a dolgot, és mint újságírót közelebb hozná a témához." Hozzátette, hogy az újságíró kérdésére természetesen azt felelte, hogy ő és a párja nem vágynak erre, már csak azért sem, mert ő utolsó éves egyetemista, aki előtt komoly orvosi karrier áll, és nyilván nem tenne jót neki, ha efféle kontextusban kerülne elő a neve.

Az üggyel kapcsolatban természetesen megkerestük az ominózus napilapot is. A Napi Ász újságírója érdeklődésünkre elmondta, hogy tudomása szerint Steinernek nem a cikk tartalmával voltak problémái. „Ezidáig legalábbis kizárólag a címlapot sérelmezte – tette hozzá. – Sem a cikkben, sem pedig a címlapon nem állítjuk, hogy Kristóf kedvese ugyanúgy gondolkodna a kérdésről, mint ő maga. Sőt a cikkben maga Kristóf az, aki elmondja, mennyire nem így van ez. Lapunk egyik munkatársának sem áll érdekében olyat állítani, ami egy adott ismert emberrel folytatott beszélgetésben nem hangzott el. A dolog kényességére való tekintettel ez a mostani esetre különösen igaz."

Steiner jelenlegi álláspontja szerint ha a cikk nyomán előítéletekkel kell szembesülniük, a lapnak felelnie kell az okozott károkért.