Szemezgettünk az elmúlt években újra feltalált musicalfilmekből, amelyekben már olyan színésznők is feltűnnek főszerepben, akiről soha nem hittük volna, hogy énekelni halljuk őket. Ráadásul többnyire neccharisnyában és flitteres aligruhákban parádéznak, bár van olyan történet, ahol meg kell elégedniük egy habos menyasszonyi ruhával, vagy egy romantikusnak szánt tengerparti háttérrel. Ön szerint kinek áll legjobban a musicalszínpad? Szavazzon!

Kinek áll legjobban a musical-szerep?

A Moulin Rouge című film elsöprő sikerének és számtalan besöpört díjának köszönhetően az utóbbi években újra óriási divat lett Hollywoodban musicaleket készíteni. A legújabb mű a Nine, melyben több híresség is szerepel: Sophia Loren, Nicole Kidman, Fergie, Kate Hudson és Penelope Cruz. Persze nem csak hagyományos musicalek készültek, a filmesek kitöltötték a piaci réseket, így létrejöhetett a High School Musical, rögtön három résszel, vagy A Bűbáj, ahol a Disney filmstúdió kiválóan prezentálta az utcán hirtelen dalra fakadás lényegét – igaz, ezt a kihívást a South Park című sorozat is könnyedén vette. Összegyűjtöttük az utóbbi évek legkiemelkedőbb alakításait a musicafilmlek világából, Ön pedig szavazza meg, kinek áll jobban az új szerepkör!

Penelope Cruz

Penelope Cruz a Nine című musical miatt kerülhetett fel a listára. A film egy rendezőről szól, akinek az őt körülvevő nőkért tanúsított szenvedélye miatt válságba kerül az élete. A hölgykoszorú egyik tagja Penelope Cruz, aki a film során Dita von Teese teljesítményét is lekörözve burleszk számokat ad elő. A filmre ugyan várni kell novemberig, de az előzetes alapján elég meggyőzőnek tűnik a felhozatal.

Kate Hudson

A Nine című musicalben látható Kate Hudson is, akinek - akárcsak Cruznak - ez az első próbálkozása a műfajban. A történetet nem kell bemutatni, a színésznő is a rendező ágyába bejutott nők egyike. Cruzzal ellentétben Hudson nem burleszkben utazik, de a neccharisnya - úgy tűnik -, számára is elengedhetetlen kellék.

Nicole Kidman

A műfaj felélesztője minden bizonnyal a Moulin Rouge volt, melyben Nicole Kidman és Ewan McGregor játszották a főszerepet. A színésznő - aki egyébként szintén szerepet kapott a Nine-ban - a történet szerint Satine-t, a környék legkedveltebb prostituáltját alakítja. A musicalt egyébként először 1952-ben filmesítették meg, akkor a még fiatalos Gábor Zsazsa volt a főszereplő.

Renee Zellweger

A Moulin Rouge után a Chicago volt a következő a sikeres musical projektek közül, ami szintén kapcsolódik a Nine-hoz, mivel mindkettőt Rob Marshall rendezte. A Chicago főszereplőjeként Renee Zellweger egy sikerről ábrándozó lányt alakít, aki még arra is hajlandó, hogy megcsalja férjét egy olyan férfival, akinek állítása szerint vannak kapcsolatai a showbizniszben. Persze a dolog rosszul végződik, Roxie Hart börtönbe kerül, ahol megismerkedik a többi rabbal és ügyvédjével, Richard Gere-rel. Valamint a musical másik főhősnőjével.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones a Chicago szexi barnáját, Velma Kelly-t alakítja, aki azért ül, mert kinyírta férjét és annak szeretőjét. A 2002-es film forgatásakor már gyereket váró színésznő a pletykák szerint nagyon komolyan vette táncjeleneteit, és nem okozott gondot számára lemenni spárgába. Ennek persze meg is lett az eredménye, Zellwegerrel ellentétben az ő alakítását Oscar-díjjal jutalmazták.

Meryl Streep

A Mamma Mia szintén egy viszonylag friss alkotás, melyben Meryl Streep viszi el a pálmát. A filmből ugyan hiányoznak a flitteres miniruhák és a combfixek, de helyette kaptunk ABBA slágereket, romantikus tengerparti jeleneteket és egy kusza esküvői szálat, melyben a menyasszonynak rögtön három apajelöltje is akadt.

Miley Cyrus - Hannah Montana

Miley Cyrus sorozatából is filmet csináltak, igaz, ez az alkotás nem egészen felel meg a musical kritériumainak, hiszen a javasoltnál lényegesen többet beszélnek benne. Azt mindenki döntse el, ez így volt-e jó, mi egyelőre még mindig azon tanakodunk, miért kéne elhinnünk, hogy egy szőke parókától már senki nem ismeri fel a civilben diáklánynak álcázott világsztárt, azaz Hannah Montanát.

Amy Adams

A színésznő egy olyan Disney-musical főszerepét vállalta el, melyben minden legendás hercegnős történetet egybegyúrtak. Megvolt Hamupipőke és az elveszett cipője, Hófehérke és az állatok takarítós jelenete, a mérgezett alma, a musicalekből ki nem hagyható utcán dalra fakadás, és az elengedhetetlen bál. Igaz Amy Adams báliruhája messze elmaradt a habos esküvői ruhájától, valószínűleg azért, hogy még jobban odafigyelhessünk Susan Sarandon ruhakölteményére.

Ashely Tishdale

Új megközelítés volt a High School Musical, amit nem a felnőtt közönségnek szántak. Korábban is voltak gyerekeknek szóló musicalek, például Mary Poppins, de ezúttal a tizenévesek megnyerése volt a cél. A cél érdekében bevetették a nyálas szépfiúnak titulált Zac Efront, aki azóta sem tudott kitörni ebből a szerepkörből, pedig egyszer már meg is fésülködött. A film szempontjából fontos még a szőke és gonosz intrika, Sharpay, akit Ashley Tishdale formál meg.