Megverte a legismertebb meleg bloggert, Perez Hiltont a Black Eyed Peas turnémenedzsere, miután a blogger hosszas szóváltást követően lebuzizta az együttes frontemberét, Will.i.am-et. A blogger a tasli után – bár a 911-et is hívta - a Twitteren kiabált rendőri segítségért, amit nem sokkal később meg is kapott. A kibukott Hiltonra azóta a meleg jogvédők is rámásztak, mondván, nem illik csak úgy buzizni, főleg nem neki.

A homoszexualitását nyíltan vállaló pletykablogger Perez Hiltonnak állítólag két-három nagy pofont is lekevert a Black Eyed Peas turnémenedzsere, Polo Molina hétfőn hajnalban a torontói Cobra klub előtt. Az összeütközésre a vasárnapi MuchMusic Video Awardsot követő buli után került sor, a blogger a verést követően a rendőrséghez fordult, most pedig azt tervezi, feljelentést tesz. A rendőrség nyomozást indított, veréssel vádolt Molina első meghallgatására augusztus ötödikén kerül sor.

Először csak Fergie-vel veszett össze

Perez Hilton és a Black Eyed Peas konfrontációja még szombaton, a díjkiosztó előtti ruhapróbán kezdődött, amikor az együttes énekesnője, Fergie megjegyezte Hiltonnak, nem tetszik neki a blogger legutóbbi kritikája, amelyet a Black Eyed Peas legfrissebb, The E.N.D. című albumáról írt – értesült a Los Angeles Times. A díjkiosztót követő vasárnapi bulin, amelyet a torontói Cobra klubban rendeztek, Hilton már Will.i.am-mel, az együttes frontemberével is összetűzésbe keveredett, sőt, a blogger szerint Will.i.am meg is fenyegette őt azzal, hogy az arcába mászva üvöltözött vele. A celebblogger a veszekedés után távozásra adta a fejét, illetve csak adta volna, mert a klub előtt még összetalálkozott a frontemberrel és menedzserével, Polo Molinával.

Will.i.am nem tiszteletreméló, de legalább buzi

A helyszínen a TMZ is készített egy elég rossz minőségű felvételt, amin Hilton magából kikelve kiabálja Will.i.am-nek, hogy „Nem, nem egy kibaszott művész vagy, csak egy kibaszott buzi". Hilton ellentmondásos kirohanása után a beszólás követte tömeges felhördülés hallható, majd a Will.a.am szájából elhangzó „Na tessék, ez az igazi Perez Hilton"- kiabálás. Innentől kezdve szinte kivehetetlen, hogy mi történik, de Perez Hilton emlékezete szerencsére nagyon is élénken rögzítette az eseményeket. Akárcsak a Twitter-oldala, ahová a rendőrvárástól kezdve a „köszönöm, hogy vagytok nekem" – könnyfacsaró vallomásig mindent bejegyzett.

Hilton állítja, amint kilépett a klubból, ott termett Will.i.am és a menedzsere, Polo Molina, aki hátulról meragadta őt és behúzott neki. A celebblogger a verés után egyből a rendőrséget hívta, akik azonban sürgős riasztások miatt csak később értek a helyszínre. „A Black Eyed Peas frontembere, Will. i.am és biztonsági emberei megvertek. Vérzek, értesítenem kell a rendőrséget. Nem viccelek" – jegyezte be Twitter-oldalára segélykérő üzenetét Hilton, aki órákkal később már egy videóüzenetben mutogatta monokliját, és zokogásban tört ki (ezt a videót azóta sajna eltávolította).

Najó, nem Will.i.am ütött

Perez Hilton Twitter-hisztériájára, miszerint a Black Eyed Peas frontembere és biztonsági emberei verték meg, Will.i. am órákkal később egy videóüzenetben reagált, pontosabban cáfolt. „Épp le akartam feküdni, amikor kaptam egy sms-t az egyik barátomtól, hogy azt olvasta a Twitteren, megütöttem Perez Hiltont. Perez Hilton hazudik. Megütöttelek, Perez? Na, gyerünk, mondd csak. Nem ütöttelek meg. Csak utálom, hogy nem tisztelsz bennünket. Láttam, hogy vérzel, ott álltam melletted, de te ahelyett, hogy a rendőrséget hívtad volna, inkább kitwittelted. A bejegyzésed csak figyelemfelkeltés volt, semmi több. Minden hazugság, amit írtál, szégyelld magad" – idézte a Daily Mail Will.i.am Dipdive-ra feltöltött videóüzenetét, amiben a Black Eyed Peas frontembere azt is kifejti, mindvégig tisztelettel közelített Hiltonhoz, aki ehhez képest nem, hogy nem tisztelte, de még le is buzizta. Will.i.am egy későbbi videóban elmagyarázta, úgy érezte, Hilton nemcsak vele, de Fergie-vel is tiszteletlenül beszélt. Miután az eredetileg Mario Armando Lavandeira névre keresztelt Hilton elhagyta a klubot, a frontember bevallása szerint utána ment, hogy tisztázza vele a helyzetet, de a bloggernek eldurrant az agya, és kiabálni kezdett.

Hagyományos értelemben vett párbeszéd nem, ám videóüzenet-háború annál inkább kialakult Will.i.am és Hilton között, a celebblogger ugyanis a frontember videóját követően újabb dühödt videóban kelt ki az általános erőszak, persze főleg az őt ért támadás ellen. Hilton sértetten kéri ki magának, márpedig ő nem hazudik, és eposzi részletességgel adja elő, hogy emlékezete szerint hogyan is történtek a dolgok. A Twitter-bejegyzéseknél terjengősebb videóban azt azért legalább tisztázza, nem Will.i.am ütötte meg, hanem a banda turnémenedzsere.

„Az erőszak soha nem lehet megoldás! Ami velem történt, az senkivel nem lett volna szabad, hogy megtörténjen!!" - háborog sértetten a kamerának. "[Will.i.am] egyenesen az arcomba üvöltötte: 'Miért nem tanúsítasz irántam némi tiszteletet?!'. Nyilvánvaló volt, hogy meg akar félemlíteni. Közöltem vele, hogy nem kell tiszteljem, és egyáltalán nem is tisztelem" – rinyál és hergeli magát ismét a sírásig Hilton Will.i.am videójára válaszul készített terjengős újabb videóüzenetében.

Közben pedig mindennek elmondja a zenészt. „Nem egy bedühödött rajongó ütött meg. [Will.i.am, ] te egy kibaszott hazudozó vagy. Undorító és gyáva. Gyalázatos, ami történt" – zokogja videójában Hilton, aki azt állítja, öt éve működő, közismert és olvasott blogjának nincs szüksége arra, hogy ő műbalhékkal próbáljon hírverést csinálni neki.

Nem szép dolog buzizni

A bloggert azóta a melegek jogait védő Gay & Lesbian Alliance Against Defarmation nevű szervezet is megtalálta. A GLAAD nyílt levélben kéri az egyébként maga is nyíltan meleg Hiltont, kérjen bocsánatot a buzizásért, mivel „az a legveszélyesebb, ha ezt egy olyan ember mondja, aki közénk tartozik. Ezzel ugyanis legitimálja a 'buzi' szó használatát, pedig ez egy erőszakos, gyakran ellenünk irányuló, nagyon negatív kifejezés" – idézte a nyilatkozatot a TMZ.