Michael Jackson halála körül még mindig rengeteg a találgatás, a bizonytalan pont, de egyre valószínűbb, hogy a naponta kapott fájdalomcsillapító-injekciója ölte meg az énekest, valószínűleg az orvosa adagolhatta túl. Az orvos Jackson halála után egy napra eltűnt, de a legújabb hírek szerint már Los Angeles-ben van, hogy kihallgathassák a rendőrök. Arról egyelőre nincsenek pontos hírek, hogy ki lesz a gyámja az énekes három gyerekének, az is elképzelhető, hogy két gyerekét magához veszi Debbie Row. A gyerekek egyelőre a nagymamánál vannak. Miközben a halál körülményeit próbálják tisztázni, a Jackson-kultusz máris elárasztotta az internetet és a köztereket.

A Michael Jackson halálának magát teljesen alárendelő TMZ legújabb információi szerint az énekes házába érkező mentősök csütörtökön újraélesztés egyértelmű jelét találták Jacksonon, ami erősiti azokat a feltételezéseket, amelyek szerint az énekes gyógyszertúladagolás következében halt meg. Az oldal azt a hívást is megszerezte, amit Jackson házából intéztek a 911-hez. A felvételen jól hallhatóan elhangzik, hogy van a ház személyzetével egy orvos, aki nem tud semmit sem tenni, az ágyon fekvő férfi nem reagál semmire. "Nem lélegzik. Próbáltuk pumpálni, de nem lélegzik" - mondja a 911-nek telefonáló alkalmazott.

Amikor a mentős megkérdezi, hogy tudják-e mi történt, a férfi azt feleli, a velük lévő orvos volt az egyetlen szemtanú. Az énekes orvosa, Dr Conrad Robert Murray eltűnt mire kiérkeztek a mentősök, de a legújabb hírek szerint már Los Angeles-ben van, és várja, hogy kihallgassák a rendőrök.

A mentősök Lidokain használatra utaló nyomokat találtak. A Lidokain segít szabályozni a szívritmust, elősegíti az újraélesztést. A TMZ szerint a mentősök ekkor már a halottkémet akarták hívni, hogy állapítsa meg a halál beálltát, de végül úgy döntöttek, hogy beszállítják Jacksont a UCLA kórházába.

A család szerint túladagolás történt

Michael Jacksont egy demerol nevű fájdalomcsillapítóval kezelték, amit minden nap injekció formájában kapott meg. A demerol egy, a morfiumhoz hasonló erős fájdalomcsillapító, annyiban különbözik a morfiumtól, hogy használata biztonságosabb, kevesebb kockázattal jár, kisebb az esély a rászokásra. Ennek ellenére nem javasolják, több országban szigorú feltételekhez kötötték a felhasználását. Az intravénás kezelést különösen kockázatosnak írják le a különféle orvosi oldalak, mert injekciózva könnyen hisztamin felszabadulásához vezethet, ami ugyan a szervezet védelme érdekében, de különféle rohamokat idézhet elő.

A TMZ a családtagokra hivatkozva azt írja, hogy Jackson a halála előtt nem sokkal, délelőtt 11:30-kor kapta meg az utolsó adag demerolját, és a zenész házában lakó orvost a Jacksonhoz kiérkező mentősök már nem találták otthon. Az orvos azóta sem került elő. Egy rendőrségi forrás megerősítette a TMZ-nek, hogy Jackson a halála előtt kapott egy injekciót.

Az énekes boncolását pénteken, magyar idő szerint koraeste kezdték meg. A Jackson-család néhány tagja már tegnap Los Angeles-be érkezett, de a többiek, köztük Janet Jackson csak péntek délutánra tudtak megjelenni, hogy csatlakozzanak a gyászolókhoz. A zenésznek három gyereke volt - Paris, Prince Michael és Prince Michael II -, akik jelenleg a nagymamájuknál vannak. Paris Jackson és Prince Michael mesterséges megtermékenyítés útján születtek Debbie Rowe-tól, akivel 2005-ben Jackson nagyot pereskedett a nevelési jogokról, és elképzelhető, hogy Rowe visszaköveteli magának a két gyereket. Az, hogy ki Prince Michael II anyja, sosem derült ki.

A kultusz elért mindent

Míg celebtársadalom egésze a Twitteren vagy különféle közleményekben búcsúzik a zenésztől, már megjelentek azok, akik a rajongókból szeretnének némi pénzhez jutni. Az eBay aukciós oldalt jelenleg elözönlik a Michael Jacksonhoz köthető tételek. Mindent lehet kapni, pólókat, egérpadot, bőrdzsekit, posztereket, cédéket.

Nagyjából percenként érkeznek az újabb és újabb tételek, és a dolog érdekessége, hogy a legtöbbre licit is jön, pedig ez nem szokott jellemző lenni. Külön felhívnánk a figyelmet azokra a pólókra, amiket a londoni visszatérő koncert alkalmából készítettek.

Az eBay mellett az Amazonon is átvette az irányítást a csütörtökön elhunyt énekes. A legtöbbet eladott CD és DVD kategóriáját is Michael Jackson vezeti, a lemezeknél az első 14 a zenei DVD-knél az első 7 helyen Michael Jacksont találjuk.

A való világban a Jackson-rajongók különféle helyeken különféle módokon emlékeznek meg az énekesről. Magyarországon a Kempinsky szálloda előtt gyülekeztek a rajongók este nyolctól. Itt szállt meg Jackson, amikor utoljára Magyarországon járt. Angliában tömeges moonwalkkal búcsúztak az énekestől, az Egyesült Államokban kordonnal kellett elkeríteni azt a kórházat, ahova Jacksont szállították, mert a rajongók már az első hírek hallatán tömegesen vonultak a kórházhoz leróni a tiszteletüket.