A találgatások szerint az énekest a keddi, nyilvános szertartás után a hollywoodi Forest Lawn temetőben helyezik átmeneti nyugalomra egy 25000 dollárt érő aranykoporsóban. Azért csak átmenetire, mert később a család mégiscsak Neverlandre szállíttatná a holttestet, de ahhoz még engedélyek kellenek. Nem csak a temetésről szóló hírek zavarosak, a keddi nyilvános szertartásról sem derült ki sok minden. Annyi tiszta, hogy már több mint félmillióan regisztráltak az online felületen, az 17500 jegyet párosával fogják kisorsolni vasárnap.

A több mint egy héttel ezelőtt elhunyt Michael Jackson temetéséről még mindig csak bizonytalan információk vannak, a család – illetve a hozzátartozók által megbízott AEG Live – gőzerővel szervezi a keddi nyilvános megemlékezést, bár állítólag azt sem akarták, csak már késő volt lefújni. A rajongók ugyanis már Amerikába utaztak a világ különböző pontjairól – írja a Daily Mail. Annak ellenére, hogy a Los Angeles-i Staples Centerbe, az LA Lakers kosárcsapat arénájába tervezett gyászszertartás részleteit péntekre ígérték, még mindig nem derült ki róla semmi, azon kívül, hogy hatalmas show lesz, elefántokkal meg tigrisekkel.

Tigrisek, elefántok, zenészek

A hírek szerint a szertartást egy cirkuszi show-val nyitják majd, amelyet a Ringling Bros Barnum and Bailey Circus szervez, akik mellesleg épp mostanában vonultatták volna fel állataikat a megemlékezés helyszínén, ám a szertartás miatt el kellett halasztaniuk a bemutatót. A cirkusz sajtósa szerint a szertartás soha nem látott méretek fog ölteni, ahogy állítólag Jackson is akarta. „A temetésem a legnagyobb show lesz a Földön. Ez az, amit szeretnék. Tűzijátékkal meg minden ilyesmivel" – nyilatkozta az énekes 2002-ben, amikor temetéséről faggatták egy interjú során. A lap információi szerint az elefántok és tigrisek felvonultatásán túl zenészek és színészek is megemlékeznek majd a halála előtt két nappal még aktív énekesről, ám hogy ezt milyen formában teszik, még nem derült ki.

A nyilvános szertartásra – amelyre Elizabeth Taylort, Barack Obamát, Diana Rosst is meghívták - a család 17500 darab ingyen jegyet oszt szét, de már most több mint félmillióan pályáztak a helyekre. A jegyek megszerzéséhez a rajongóknak egy online felületen kell regisztrálniuk szombat este nyolc óráig. Ezt követően a rendszer találomra kisorsolja a 8750 nyertest, akiket vasárnap délelőtt 11 és este 6 között értesítenek, mikor és hol vehetik át két főre szóló jegyüket. A nyertesek közül is csak 11000-en kapnak ülőhelyet a Staples Centerben, a többieknek a szemközti Nokia Theaterben biztosítanak helyet - írja a CNN.

Talán el is temetik

A Daily Mail értesülései szerint a nyilvános megemlékezés után privát ceremóniát is tart a család a hollywoodi Forest Lawn temetőben, amelyen csak a hozzátartozók és a közeli barátok vehetnek részt. Egyes hírek szerint Jacksont ekkor el is temetik, de csak átmenetileg, ugyanis a család mégis úgy döntött, inkább Neverlanden helyeznék örök nyugalomra, ám ahhoz még hiányoznak a szükséges engedélyek. (Kalifornia állam törvényei szerint kizárólag urnába zárt hamvakat szabad eltemetni magánbirtokon.)

Más információk szerint Jackson koporsóját betonba öntik, hogy így óvják az esetleges rongálástól. Quincy Jones, Jackson barátja és egykori producere már most leszögezte, biztosan nem lesz ott a temetésen, ahogyan Michael Jackson majma, Bubbles sem. „Egyetlen temetésre sem akarok elmenni. Nem ez az, amit látni szeretnék" – mondta Jones a lapnak. A lap információi szerint a család múlt éjjel megrendelte Jackson koporsóját, ami a TMZ szerint megszólalásig hasonlít arra a koporsóra, amelyben James Brownt 2006-ban örök nyugalomra helyezték. A prometheusinak nevezett 25000 dolláros (közel 5 millió forintos) bronz koporsót 14 karátos, tükörfényesre polírozott aranybevonat fedi, belsejét bársonnyal bélelték.