Azt mondják, azok a sztárok, akik túl korán haltak meg, szellemként térnek vissza a rajongóik közé. Általában egykori lakhelyeiken találkozhatunk velük, például Elvis Presley-vel vagy akár már Michael Jacksonnal is. Itthon egyedül Zámbó Jimmyról találtunk szellemtörténeteket, igaz, róla többet is. A pop magyar királya felkeresi rajongóit, és még A és G hangokat is énekelget nekik.

A The Sun Michael Jackson halála kapcsán összeszedte a legérdekesebb, celebekhez köthető szellemtörténeteket. Ezeket általában a megbízhatóságáról egyáltalán nem híres National Enquirer szolgáltatja. De nem érdemes egyből a külföldi hírességekhez szaladni, hiszen van nekünk is National Enquirerünk, sőt még királyunk is, úgyhogy előbb nézzük meg a Napi Ász szellemtörténeteit Zámbó Jimmyről.

A Jolly és a Románcok énekese, Jolly valamelyik évben halottak napja környékén találkozott Zámbó szellemével. "Esküszöm az életemre! Soha nem tépném fel a hozzátartozók sebeit azzal, hogy gúnyt űzök minden idők legnagyobb tehetségének emlékéből. Jimmy örül, hogy Sebastian fia megtalálta a szerelmet, a nagyobbik, Krisztián fia pedig elkezdett a zenével foglalkozni. Árpynak pedig azt üzeni: foglalkozzon azzal, amihez a legjobban ért" – nyilatkozta a szellemlátó énekes a Napi Ásznak.

Zámbó Jimmy rajongói oldalán találunk egy másik jelenést is, ez talán még az előzőnél is konkrétabb. "2002 január 4-én, a halála után két nappal hallottam először Jimmy szellemi hangját, A és G hangot énekelt nekem, azonnal tudtam, hogy ő az. Sokkal tisztább, kristályosabb volt a hangja, mint életében. Számomra ismeretlen nyelven, és tőle szokatlan dallamvilágban énekelt és énekel azóta is, üzeneteket és utalásokat oszt meg velem" - olvasható egy Barbara nevű rajongó beszámolója az oldalon.

Úgy látszik, Magyarország nincs túl jól eleresztve szellemsztorikkal, hiába keresgéltünk, nem találtunk ilyet se Máté Péterről, se bármelyik másik nagy kultusszal bíró hírességünkről. Bezzeg az USA-ban külön gyűjtőoldala van a hírességekkel kapcsolatos szellemtörténeteknek.

A The Sun cikke alapján a Neverland birtoknál gyászoló rajongók többször is látták a múlt héten kevencüket a ház folyosóin sétálni. Michael Jacksonnal nagyjából hírességben csak Elvis Presley tudja felvenni a versenyt, természetesen őt is rendszeresen látják.

Presley a memphisi otthonában szokott feltűnni, valamint a Las Vegas Hilton hotelben, ahol rendszeresen fellépett az 1970-es években. Ezeken kívül többször is látták már az RCA kiadó korábbi székhelyén, ahol 1956-ban felvették a Heartbreak hotel című slágerét.

Persze Marilyn Monroe is visszajár, őt a Hollywood Roosevelt Hotelben szokták látni. Általában egy egészalakos tükörben tűnik fel. A tükör jelenleg a szálloda lobbyjában van, de korábban abban a medenceparti lakosztályban volt, ahol Monroe többször is megszállt.

A fiatalon elhunyt sztárok közül Heath Ledger állítólag már kétszer visszatért. Legalábbis volt felesége, Michelle Williams ezt mondta a National Enquirernek. Ledger szelleme először csak a bútorokat tologatta éjszaka, amire Williams fel is ébredt és iszonyúan megijedt. Egy következő alkalommal viszont beszélt is a nővel, és azt mondta neki, sajnálja, hogy nem tud segíteni felnevelni a közös gyereküket, Matildát.

A különféle hírességek szellemeivel foglalkozó oldalak egyöntetűen állítják, hogy a legaktívabb celebszellem Rudolph Valentino, a némafilmek korszakának szívtiprója, aki 31 éves korában halt meg. A temetésekor állítólag százezer ember rótta New York utcáit 1926-ban. A színészt azóta is rendszeresen látják. Egykori háza - a Falcon's Lair - minden szobájában feltűnt már. Egyszer állítólag az egyik istállósegéd azonnal fel is mondott, miután látta Valentino szellemét, amint az egyik lovat eteti. Az egykori legendás házon kívül az oxnardi nyári lakában is többször látták azóta, valamint a Paramount stúdiójának kellékesei is találkoztak vele halála óta párszor.

Látta már hírességek szellemét? Küldje el levélben a velvet(kukac)mail.velvet.hu címre, vagy írja meg kommentnek!