A Forma1-es német pilóta gyorsabb volt, Köböl viszont magasabb. De a Köböl-Freire-Dammak hármas még így is előbb végzett a Toyotával, mint Storcz Botond, Horváth Gábor és Katus Attila.

Már szinte hagyomány a WestEnd előtt minden évben egyszer megengedni a népnek, hogy kipróbálhassa, hogyan kell kereket cserélni egy valódi Forma1-es versenyautón. Idén is befutott az óriásinak tűnő Toyota kamion, amibe bepréseltek egy autót (egy ilyen versenyautó meglepően kicsi amúgy), az érdeklődők meg állhattak sorba a tűző napon, hogy megmérhessék, nekik mennyi ideig tart kicserélni egy kereket.

Trulli és Glock nem magyar celebek

Azt tudtuk,hogy celebek feltűnése is várható, de az csak a helyszínen derült ki számunkra, hogy Jarno Trulli és Timo Glock első számú Toyota pilóták is köztük vannak, akik a nyár elméletileg legmelegebb napja ellenére sem tűntek különösebben elcsigázottnak, talán az integetésük volt csak kicsit halovány. A celebek vonalát erősítette még a mi Velvet-lányunk, Köböl Anita, aki diétás tippeket hallgatott Katus Attilától, de Storcz Botond és Horváth Gábor is kiugrottak kajakjukból az ominózus kerékcserére. A pilóták kocsival gurultak be a West End előtt álló kamionig, a lelkes nézelődök pedig Világi Péter hangulatkeltésére üdvözölték őket. Aztán kicsit még várni kellett Freire Szilvia ex-szépségkirálynőre, aki saját bevallása szerint persze a dugó miatt késett, és amúgy sem igen vezet gyorsan, merthogy nem is tud. Vezetni.

Már épp nagy volt a rémület, hogy Dammak Jázmin be se fut, de aztán Trulli és Glock szerencséjére csak megérkezett, neki egyenesen lerobbant a kocsija. Mikor minden celeb a helyén volt, és Világinak is szóltak, hogy azért nem ártana, ha lefordítaná azt az angolul folytatott bájcsevelyt, amit a messziről jött pilótákkal folytatott, elkezdődött a kerékcsere.

Trulli és Glock beálltak a kamion gyomrába, ahonnan pont azok nem látták őket, akik a legjobban szerették volna, a lánycelebek pedig 21 másodperc körül végeztek, ami igenis időnek számított, hiszen férfi sportolóinknak mindez közel 30 másodpercig tartott. Leszámítva persze Glockot, akinek kicsit több, mint hatig, de ő nem a mi sportolónk, ugye. Mondta is, hogy könnyű dolog, ha valaki tudja, hogy kell csinálni. Mondjuk ezt Világi úgy fordította, hogy könnyű, ha megmutatják hogyan kell, ami persze csak azért ciki, merthogy celebjeinknek amúgy megmutatták. Sőt még próbálhattak is előtte. A fiúk is.

Köböl Anita a kerékcseréről

A műsorvezetést magára vállaló Világi Péter külön kérte, ha lehet, ne tegyek említést arról, hogy nem tudta a nevemet, úgyhogy ettől most el is tekintenék. A celeblista jeles képviselőinek érkezése némiképp váratott magára, éppen ezért volt szerencsém többször mikrofon közelbe kerülni, ahol kitárgyaltuk a kerékcsere csínját-bínját és elemeztük az eseményhez egyáltalán nem kapcsolódó mélyenszántó gondolatkört, hogy miért is nem voltam én még idén strandon. Ekkor éreztem kicsit, hogy kezd hanyatlani a beszélgetés, úgyhogy nagyon örültem, mikor megérkezett a sorban a második, Katus Attila. Aztán érkeztek folyamatosan a csajok is, előbb Freire Szilvi, majd jött Dammak Jázmin is, úgyhogy így lett teljes a lányos csapat. És igen, megmutattuk, hogy a lányok is érthetnek férfiakat megszégyenítő módon a kerékcseréhez! A fiúk az elején be is ijedtek, úgyhogy az elsőbbséget ránk hagyva mutathattuk meg, hogy a legközelebb az M7-en elakadó fiú nyugodtan ránk bízhatja magát kerékcsere-ügyben. Azt csak hallomásból tudom, hogy ezek a gumik mennyire könnyűek, a folyamatból ugyanis a leszerelés művészete jutott nekem. Férfiasan bevallom, annyira simán nem ment, mint gondoltam, de közben azért megállapítottam, hogy Szilvi lába tényleg szép. Bár Glock hat másodperces csúcsidejét nem sikerült túlszárnyalnunk, azért a hivatalos csapatversenyt így is megnyertük.

Zárásként pedig jöhetett a jól megérdemelt fotózkodás és aláírásgyűjtés, amiből természetesen nem maradhattam ki. Remélem tetszenek a képek, találkozunk hétvégén a Ringen!

Ajándék a Toyotától

Na, de a lényeg, hogy a lányok még Toyota macit is kaptak, ami nagyon cuki, különösen a ruhája. Aztán kicsit fotózkodtak, és elmentek. A sort pedig feltételezhetően újra megnyitották, hogy tovább próbálgassa a nép, milyen is egy percre ott, a depóban.