Az Országos Wakeboard Bajnokság celebfutamán Kinter Oszkár nyert, második Bódi Sylvi lett. Az esemény házigazdájának gondolkodása végig nyitott maradt, akár egy boxutca, de valahogy elfelejtett bemutatkozni.

Az Omszki-tó kötélpályáján rendezték meg azt a wakeboard-celebfutamot, aminek értelmét a meghívott közszereplők sem látták. Pintér Tibor színész, az Irigy Hónaljmirigyes Varga Győző és Sípos Tamás azért a biztonság kedvéért elindultak, hiszen megkérték őket, és mégiscsak lehetett ajándékokat is nyerni. A közönség nagyjából csak mi voltunk, és még néhány kolléga. A házigazda humora a hőmérséklet emelkedésével egyenes arányban csökkent, a végén már az is viccnek számított, hogy Sípos Tamás nem egyenlő Sipos F. Tamással.

Celebek és a jószolgálat

Mivel tűzött a nap, nem húzták az időt feleslegesen, hamar lezavarták a kötelező köröket. A kéttagú szakma zsűri – nevüket szintén homály fedi - néha ugyan a fejét fogta, de azért Kinter Oszkár végül egy első hellyel és egy mentőmellénnyel gazdagabban térhetett haza. De hiába nyerte meg a futamot, nem volt elégedett teljesítményével, mert többre számított: „Régen windszörföztem, de a nem túl szerencsés hazai széljárás miatt a wakeboardnál kötöttem ki. Három éve nyomom”.

A második helyezettet, Bódi Sylvit - aki pár hete bordatörésével került a címlapokra - hiába tiltották el az orvosok a mozgástól, nem lehet a vízből kirángatni. A versenyen sem indulhatott volna, de megtette, mert az esemény arca volt, és ahogy mindenhol mondja: ez az ő adrenalinja. Meg a wakeboardpálya-tulajdonos családi hátterű pasijáé is, nyilván. Bár a szervezők a versenynek a celebfutammal akartak hírverést kreálni, Kinter szerint ennek a hétvégének nem róluk kellene szólnia. „Jelenleg több világbajnokunk is van, senki sem tudja a nevüket. Nem értem, miért nem kapott nagyobb figyelmet ez a sport, hiszen extrém és látványos" – kérdezte magától is a műsorvezető. Kinter azt is hozzátette, konkrétan azért mondott igent a felkérésre, hogyha máshogy nem is, de általa legalább megismerjék a világbajnokainkat.

A playmate viszont azt mesélte, eleinte azt hitték róla, öncélú reklámnak használja a wakeboardot, és csak divatos kiegészítőnek vette meg a deszkáját. Nehezteltek rá azért is, mert ismert, de később bebizonyította – esőben és hidegben is -, hogy komolyan meg akarja tanulni ezt a futásnál is jóval drágább sportot. „Amikor rájöttek, hogy már nem vagyok kezdő, akkor persze azért lettem unszimpatikus. Mostanra befogadott a társaság. Olyan mintha egy nagy család lennének” – áradozott arról közösségről a modell, akik a hétvégén majd jól összetartanak, és már nem bánják, ha topless lazít futam után.