Pár nap leforgása alatt több mint 5500 jelentkező közül kell kiválasztani a Csillag születik stábjának azokat, akikből szeptemberben ismét megpróbálnak celebet gyártani a kamerák előtt. A versenyzők között ismét bőven akad gyerek is - a legfiatalabb előadó mindössze hatéves. Őket szinte minden esetben a szüleik, rokonságuk, vagy pedig a tanáruk ösztönzi a szereplésre.

Mintegy 5500 jelentkezőt hallgat sorra a napokban az RTL Klub mindenre felkészült stábja, hogy megadva az esélyt a tehetségesebbeknek bekebelezze őket a celebgyár. A Csillag születik Ki mit tud?-ok világát idéző műsorába idén több mint hétezren jelentkeztek, ennél persze kevesebb lesz a válogatáson megjelentek száma, és jóval kevesebben lesznek azok, akik majd a végleges zsűri előtt mutathatják be produkcióikat.

Hatéves kisgyerek a legfiatalabb versenyző

A mai, immáron harmadik fordulón a Velvet röpke betekintést nyerhetett a kulisszák mögé, Keresztes Nikolett, kommunikációs menedzsertől pedig gyors helyzetjelentést kaptunk. Kiderült, hogy Megasztár ide vagy oda, ebben a produkcióban is leginkább az énekes ambícióval – rosszabb esetben csak hatalmas önbizalommal – megáldott versenyzők hada próbál érvényesülni. A második legnépszerűbb mutatvány a tánc, de a klasszikus két kategória mellett természetesen lehet számítani egyéb előadásra is. „Munkatársaink nyolc napon keresztül veszik videóra a pár perces produkciókat, amelyekből majd egy szakavatott zsűri fogja kiválogatni a legjobbnak ítélt 200-300 embert. Ezek után még egy forduló várható, így az előbbi szám 30-40 főre fog redukálódni, akik már a színpadon, élő adásban lépnek fel a nézők és az ítélőszék előtt” – magyarázta Keresztes. A korosztályt tekintve ismét széles a felhozatal: a legfiatalabb versenyző egy hatéves kisgyermek, de előfordult az is, hogy ötvenéves előadó állt a kamerák elé. „Tegnap ismerős arcokba is botlottunk, két tavalyi döntős testvérpár próbálkozott megint, csak idén bővült a csapat: magukkal hozták az unokahúgukat is.”

Klikkeljen, hogy a kulisszák mögé lásson!

Azt sem tudják, miért akarnak sztárok lenni

Időközben pörögtek körülöttünk az események, éles hallásunknak köszönhetően pedig elcsíptük néha a főszerkesztő, Schiwert Takács László egy-egy lehúzó kritikáját – olyan produkciónál is, ami egyébként az első szériában simán megállta volna a helyét. „Nem az én tisztem megítélni, hogy ki kerül a legjobbak közé, azt majd eldönti a zsűri” – magyarázta magánvéleménye elhallgatását a fellépők előtt. Így esett, hogy még a legpocsékabb előadók is kellő önbizalommal és sikerélménnyel száguldottak ki a teremből, „Ha most nem sikerül, majd legközelebb is megpróbálom!” – felkiáltással, a stáb legnagyobb örömére.

Celebbé avanzsálni – ez a cél lebegett mindenki szeme előtt, de a megkérdezettek közül egy versenyző sem tudta megfogalmazni, hogy mit is jelent pontosan „csillagnak” lenni Magyarországon, illetve, hogy egyáltalán miért vonzza őket a sztárvilág. Érdekes adalék, hogy a fellépő gyerekeknél érdeklődve kiderült, magától egyiknek sem jutott volna eszébe jelentkezni: kivétel nélkül vagy a szüleinek, valamelyik hozzátartozójának, rokonának, vagy éppen a tanárának ötlete volt a szerepeltetés.

Újabb Utasit vagy újabb Bírót gyártanak?

Közülük egyedül a 12 éves Banka Kristóf volt az, aki korát meghazudtoló érettséggel válaszolt a kérdésekre, az izgulás nyomai pedig legelőször és legutoljára a meghallgató terem ajtajának nyílásakor volt észlelhető „Jaj ne!” nyögéssel tört a felszínre, de az Edda dallamának hallatára már magabiztosan állt a mikrofon mögött. A kisfiút az egyik rokon kísérte el, aki elmondása szerint minimális félelemmel kezeli Banka első lépéseit az ismeretség felé. Úgy véli, egy értelmes és talpraesett kisfiúról van szó, és ez épp elég ahhoz, hogy ne történjen vele az Utasi Árpi sztorijához hasonló - akinek még a családi életét is szétcincálta a média, majd kiköpték, mint egy megunt csontot.

Klikkeljen, hogy a kulisszák mögé lásson!

Schiwert Takács szerint viszont a szülők felelőssége, hogy a gyermek ne sérüljön a történetben. „Itt van például Bíró Gergő esete, aki a legelső Csillag születik után kiadott ugyan egy albumot, de a család közös megegyezéssel a siker ellenére mégis úgy döntött, hogy a fiúnak az iskolapadban van a helye. Ha pedig felnő, még mindig ott a lehetőség arra, hogy híres énekes legyen belőle” – magyarázta és hozzátette, hogy a Csillag születiknek nem célja felhasználni és tönkretenni a kisgyerekeket.

A zsűri kilétéről nem kaptunk bővebb felvilágosítást, de annyit megtudtunk, hogy az ítélőszékekben most nem Náray Tamás, Fábry Sándor, Falusi Mariann és Keleti Andrea fogja véleményezni a produkciókat. "Új műsor, új zsűri" – hangzott a diplomatikus válasz a főszerkesztő szájából. "És ahogyan a zsűri összeállítása is képlékeny még, a főnyereményről is folynak még a tárgyalások" – fűzte hozzá.