A színész közeli barátai szerint Law negyedik gyerekének anyja, a feltörekvő színésznő hírében álló Samantha Burke családja ügyvédet fogadott, hogy biztosítsák az édesanya és a gyermek jövőbeni anyagi jólétét. A 24 éves Burke tartásdíjat kér Law-tól, és állítólag azt is eltökélte, a 36 éves színész későbbi bevételeiből is százalékot kér. A háromgyerekes Law közben attól fél, alig marad vagyona, és lelkiismeret-furdalás gyötri, amiért gyermekei igazi sokként élték meg, hogy apunak lesz egy újabb utódja.

Többféle pletyka is napvilágra került azóta, hogy a színész ügyvédje bejelentette, Law volt nője a színésztől terhes.Azt viszont nem közölték, ki is az ismeretlen volt barátnő. A párhuzamos valóságok nagy barátjaként ismert Star magazin, a Hollywood Gossip és a Gawker.com is arról számolt be, valószínűleg Kayleen McAdams sminkmester Law negyedik gyermekének anyja. A lapok azt is meggyőzően állították, McAdams és a színész a Sherlock Holmes forgatásán melegedtek össze. Nem véletlenül jutottak erre az eredményre: Kayleen McAdams a Sherlock Holmes főszereplőjének, Rachel McAdamsnek a testvére.

Tavaly jártak, gyerek lett belőle

A megjelent híreket viszonylag gyorsan, még múlt éjjel cáfolta a sminkmester sajtósa, aki nemhogy a kapcsolatot tagadta, de azt is, hogy Law és Kayleen McAdams valaha találkoztak. A TMZ, amely elsőként közölte Law negyedik gyermekének hírét, fényt derített az anya személyazonosságára. Mint kiderült, Law-nak és a modellként, valamint feltörekvő színésznőként ismert Samantha Burke-nek még tavaly karácsony környékén volt viszonya egymással a Sherlock Holmes forgatása alatt, így a pletykalapok kiinduló tézisei nem voltak egészen tévesek.

A New York-i származású, jelenleg New Jersey-ben élő Burke a hírek szerint október hatodikára várja közös gyermeküket, aki állítólag kislány lesz. Az édesanya gyorsan határozott a gyerek nevéről is: Sophiának fogják hívni. A várandósság híre mindkét felet letaglózta – írja a Daily Mail. Burke családja állítólag rögtön ügyvédhez szaladt, hogy biztosítsák a színésznő és születendő lánya anyagi jólétét. „Jelentős tartásdíjat akar, de egyéb bevételekre is fáj a foga: elhatározta, hogy részesedést szerez Law jövőbeni keresetéből” – mondta a Sunnak egy névtelen forrás. A mindentudó közeli barátok persze a Daily Mail hasábjain is megjelentek. „A hír mindenkit nagy meglepetésként ért. Legjobb tudomásom szerint Jude már tisztázta az anyagi támogatást, ami akár több tízezer font is lehet.”

DNS-teszt bizonyítja az apaságot

Law nem tagadja az apaságot, bár a TMZ szerint nem is lenne rá lehetősége. A hírportál ugyanis tudni véli, DNS-teszt bizonyítja, Jude Law Samantha Burke gyermekének apja. Azt mind a modell-színésznő, mind a 36 éves színész ügyvédei megerősítették, Law vállalta az apaságot, miután Burke-től értesült születendő közös gyermekükről. A nyilatkozatok szerint a háromgyerekes Law támogatásáról biztosította a színésznőt, annak ellenére, hogy már jó ideje nincsenek együtt. Közben három gyerekét és volt nejét, a 44 éves Sadie Frostot is értesítette a történtekről.

Law volt feleségét, akitől hat év házasság után, 2003-ban vált el, állítólag nem érdekelte különösebben a hír, és a Sunnak csak annyit mondott: „Nem érdekel, az ő dolga”. Ennek ellenére a 36 éves színész biztosította volt nejét, három gyermekéhez, a tizenkét éves Raffertyhez, a nyolcéves Irishez, és a hatéves Rudyhoz fűződő kapcsolata ezután sem változik semmiben. Azt nem tudjuk, pontosan mit értett ez alatt Law, de valószínű, hogy az eddigi zavartalan közös nyaralásokra utalt. Frost és a színész ugyanis válásuk után is együtt vitte nyaralni a gyerekeket.

Law gyerekei sokkot kaptak

A Sun információi szerint mégis történt némi változás, a bejelentés ugyanis sokként érte a 36 éves színész gyerekeit, főleg a legidősebbet, Raffertyt. Édesanyjuk ezért azt tervezi, elviszi őket a Földközi-tengerhez, hogy átsegítse őket a nehézségeken. „Jude-nak lelkiismeret-furdalása van, nagyon aggódik a gyerekeiért. Hamlet megőrül a darabban, ő pedig azzal viccelődött, talán ő is erre a sorsra fog jutni” – utalt a színész jelenlegi főszerepére anonim barátja a Sunban.

A 36 éves színész magánélete egy ideje már minden, csak nem nyugodt – írja a Daily Mail, amely példaképp felhozza Law hatéves házasságát. Az időszak alatt több hír is megjelent, amely a színész hűségét vonta kétségbe, nem minden alap nélkül. Hivatalosan még el sem vált Sadie Frosttól, máris összejött Sienna Millerrel. Kapcsolatuk már az eljegyzésig is eljutott, de 2005-ben szakítottak, miután kiderült, a színész félrelépett gyerekeinek bébiszitterével. Az elmúlt négy évben több nővel is hírbe hozták, például egy német fehérneműmodellel, Susan Hoecke-kel, és Lily Cole-lal is.