Szobrot kap a szoptató Angelina Jolie

bry
2009.08.05. 15:27
A hírességek botrányos ábrázolására szakosodott szobrászművész, Daniel Edwards ezúttal Angelina Jolie-t örökítette meg, ahogy éppen az ikreit szoptatja. A Paris Hiltont széttárt lábú holttestként, Harry herceget hősi halottként, Tom Cruise lányának első székletét pedig aranyba öntve megörökítő művész ezúttal a nyilvános szoptatásra próbálja felhívni a figyelmet, a Jolie-szobor pedig a Szoptatás Hetének védjegye lesz.

Angelina Jolie-t ábrázolja szoptatás közben az az életnagyságú bronzszobor, melyet a már számos hírességet megörökítő szobrász, Daniel Edwards készített. A művet Oklahoma City-ben állítják szeptember 11-én a Szoptatás Hetének jegyében, később pedig Londonban.

A bronzból készített alkotás a hatgyerekes családanyát meztelenül, ikreinek szoptatása közben ábrázolja. A művet a Brad Pitt által a W Magazine címlapjára készített címlapfotó inspirálta, melyen Jolie éppen egyik gyermekét szoptatja, igaz nem pont ugyanebben a pózban.

Daniel Edwards szobrával a Szoptatás Hete és a nyilvános szoptatás mellett kampányolnak: Sandy Wilson, a Phantom-Financial elnevezésű szervezet munkatársa szerint a nőknek meg kellene engedni, hogy bárhol megetessék gyermeküket. „Azt gondoljuk, ez a szobor a nyilvános szoptatás elfogadásának támogatásával egy gyönyörű üzenetet közvetít. Az anyákat bátorítani kellene arra, hogy bárhol megszoptassák a gyermeküket” – nyilatkozta Wilson.

Daniel Edwards egyébként már Britney Spears és Angelina Jolie első szülése óta szeretett volna egy szoptatós szobrot. Azonban amikor Jolie életet adott ikreinek, Knoxnak és Vivenne-nek, arra gondolt, ikrek szoptatása sokkal látványosabb, és ezzel jobban tudja ábrázolni a tökéletes családot.

A család kapcsán egyébként már készült műalkotás Angelina Jolie-ról, Kate Kretz amerikai festőnő Szűz Máriaként ábrázolta a hírességet, karján az akkor újszülött Shiloh-val, mellette pedig két örökbe fogadott gyereke, Maddox és Zahara álldogált angyalszárnyakkal.

Daniel Edwards munkássága

A szobrász elsőként Britney Spears-t örökítette meg, a szobor az éppen vajúdó énekesnőt ábrázolta, Edwards akkor az abortusz ellen próbált kampányolni a botrányt kavart alkotással. Ezután egy közügynek kevésbé mondható alkotással adott hírt magáról, megformálta Tom Cruise és Katie Holmes lányának, Suri az első székletét. Majd Paris Hiltont örökítette meg a boncasztalon, széttárt lábakkal. Ezzel a művel az ittas vezetés veszélyeire kívánta felhívni a figyelmet a művész. Legutóbb pedig az Irakban titkos bevetésen járó Harry herceg ihlette meg, a szobrász műve a harctéren elhunyt herceget ábrázolta.