Sharon Stone nagyon boldog, hogy Alix Malka, aki a legutóbbi topless fotókat készítette róla, olyannak látja őt, mint ő magát. Nem szereti, hogy a divatmagazinok az ötvenes nőknek fenntartott dobozba pakolják, mert szerinte a kor nem számít: mindent akkor kell megtenni, amikor az jól esik. Ha pedig valakit zavar, hogy ő ötvenen túl is megmutatja a mellét, akkor inkább vele van a hiba.

"Ötvenes vagyok, na és?!" - olvasható a Paris Match legújabb címlapján, amelyen az 1958-as születésű Sharon Stone pózol félmeztelenül. A képeket Alix Malka készítette, aki a színésznő egyik kedvenc fotósa, és Stone saját bevallása szerint különösen örült, hogy amikor Malka elküldte neki, milyen ruhákban szeretné látni a képeken. Ekkor ugyanis kiderült: Malka pont olyannak látja őt, amilyennek ő magát gondolja. "Alix azt mondta: 'Látni akarom az izmaidat, a tested körvonalait'. Ez egy szokatlan megközelítés. A divatfotókon hosszú ideje azon fáradoznak, hogy teljesen leépítsék a nők testét. Alix a fordítottját akarta megmutatni, tiszta módon bemutatni a nőiességet, ünnepelni a vágyat és az erőt" - nyilatkozta Stone a lapnak.

A színésznővel a Paris Matchnak Marc Levy, egy mostanában divatos francia író készített interjút a képek mellé. Mint ebből kiderül, Stone nem szereti azt a skatulyázgatást, amit a divatmagazinok diktálnak. "Ezt kell felvenned húszévesen, aztán ezt, amikor harminc vagy, ezt meg negyvennél. Sosem alkalmazkodtam sablonokhoz, és nem fogok úgy öltözni, ahogy azt elvárják tőlem, csak mert úgy kell. Egyszerűen szórakoztató, nagyon szórakoztató volt ezeket a képeket megcsinálni" - mondta a színésznő az interjúban.

Levy szerint Stone testének tökéletessége már magában provokáció, de azért megkérdezte, miért mutatja ötvenegy évesen a nagy részét ruha nélkül. "Van egy kor, amikor meg kell tiltanunk magunknak egyes dolgokat, mint például hogy megmutassuk a testünket? Az élet fele, nem az élet vége! Ha valakit sokkolnak ezek a képek, akkor az a korról alkotott saját képének a reflexiója, úgyhogy önmagának kell feltennie a kérdést, hogy mi velük a gondja" - mondta a színésznő.

Aztán ismét felemlegették az Elemi ösztönt, amit Stone úgy élt meg, hogy a szexualitás hatalmát formálhatta meg benne. Szóba került az is, hogy a színésznő most, hogy a gyerekei lassan iskolába mennek, valószínűleg készít még egy-két filmet. Szerepálmai azonban nincsenek, inkább az volna a fontos, hogy ki rendezi: mondjuk Terry Gilliam vagy Roman Polanski.

Stone azt is elmondta Levynek, mióta betöltötte az ötvenet, egészen más dolgokat tart fontosnak, mint korábban. Az ötvenedik születésnapján például megvált a vagyontárgyai felétől: ruháktól, műtárgyaktól, bútoroktól, ékszerektől, de még ez is kevésnek bizonyult. Most a barátait szortírozza: igyekszik csak azokat megtartani, akiket igazán fontosnak tart.