A rendező évekkel ezelőtt rájött, hogyan lehetne elrettenteni a stábtagokat attól, hogy munka közben titokban elbújjanak szundítani: azokat, akiket rajtakapnak, lefotózzák egy óriási műfalosszal. Az Inglourious Basterds forgatása alatt Brad Pitt, Gedeon Burkhardt és Diane Kruger is közelebbi kapcsolatba került a Big Jerry-nek keresztelt óriási, lila színű fegyelmező eszközzel. Quentin Tarantino szerint a módszer hatásos, sőt, ezek után mindenki árgus szemekkel figyeli, mikor lehet rajtakapni a másikat.

Quentin Tarantino az Inglourious Basterds (hazai címe: Becstelen Brigantyk) című filmje forgatása kapcsán árulta el, milyen középiskolás építőtáborokat idéző módon fegyelmezi stábját: egy óriási műfarokkal az arcuk előtt fotózza le azokat, akiket forgatás közben szunyáláson kap. A Big Jerry névre keresztelt, ordenáré lila dildóval díszített alvók fotóit mindenki tanulságára egy szégyenfalon gyűjtik, amit szerencsére valaki meg is örökített.

Brad Pitt csak egyszer bukott le

A film egyik szereplője, Michael Fassbender elmondta, ő szerencsére kimaradt a szórásból, ugyanis valahogy soha sem bukott le, amikor véletlenül elszundított forgatás közben. „Big Jerry egy óriási, lila színű dildó volt. Bárkit, aki elaludt a forgatáson, lefotóztak Big Jerryvel az arca előtt, és a fénykép végül felkerült a szégyenfalra. Ha háromszor lebuktál, akkor számodra véget ért a játszma. Egy kicsit aggódtam, mivel igen könnyen elbóbiskolok. Ha van 10 vagy 15 szabad percem, akkor biztos, hogy elszunnyadok az egyik sarokban. Szerencsére soha nem kaptak rajta” – nyilatkozta a FemaleFirstnek. Mások nem voltak ilyen szerencsések: Brad Pitt ugyan csak egyszer került fel a falra, de a Kobra 11-ből is ismert Gedeon Burkhardot kétszer is sikerült rajtakapni, és Diane Kruger sem maradt ki a jóból.

Bevált módszer

A rendező a módszerével kapcsolatban kifejtette, tulajdonképpen semmi gond nincs azzal, ha valaki elbóbiskol a forgatáson, de azért nem akarna bátorítani senkit, hogy így cselekedjen. „Én például egyáltalán nem aludhatok munka közben. Még a Jackie Brown című film forgatása alatt kezdtem el alkalmazni ezt a módszert. Az ember elküldi az egyik asszisztensét a legundorítóbb szexboltba, és megkéri, hogy vegye meg a második legnagyobb dildót, amit ott árulnak. A holmit ezután elnevezed az asszisztensed után, majd amikor valaki elalszik forgatás közben, valaki elővesz egy Polaroid kamerát és a dildót, ez utóbbit a delikvens arcához tartja. A kép ezután a szégyenfalon landol” – fejtette ki az egyébként nagy lábfetisiszta hírében álló Tarantino.

Hozzátette, hogy a módszer hatásos, ugyanis drasztikusan csökkent azoknak a száma, akik elszunnyadtak. Egyrészt, mert nem akartak műfarokkal a szájukban ébredni, másrészt, mert mindenki izgatottan várta, ki lesz a következő áldozat: „Ezután alig várod, hogy valaki elaludjon. Mindenki árgus szemekkel figyeli, hogy kinek jön álom a szemére” – írta le a hangulatot a rendező.