A dán szupermodell ismét rendszeres szereplője lett a különböző magazinoknak. Legutóbb például a francia Citizen K nyári kiadása számára vetkőzött, de készült róla egy smink nélküli fotó is a szeptemberi Harper's Bazaarnak. Rajta kívül egyébként számos kilencvenes évekbeli kolléganője vállalta el ezt a feladatot.

Bár az 51 éves Sharon Stone múlt heti topless címlapfotóját nehéz felülmúlni, a negyven körüli szupermodellek is keményen dolgoznak azon, hogy minél többet mutassanak meg magukból. Így tett Helena Christensen is, aki a Citizen K magazin nyári számának címlapján látható kissé bizarr fotón: görnyedt pózban, rengeteg hajjal. A modell nem volt olyan kitárulkozó, mint a színésznő, ugyanis az intimebb részeket szemérmesen takarja a kezével. A negyvenéves Christensennek valószínűleg nem ez lesz a legszexibbként emlegetett címlapfotója, de tény, hogy figyelemfelkeltő.

Csak természetesen

A mesterkélten szép helyett inkább figyelemfelkeltő fotók amúgy nem állnak távol tőle, több kolléganőjével együtt például smink nélkül mutatja majd meg magát a Harper's Bazaar szeptemberi számában. Az ötlet eredetileg a francia Elle magaziné, amely júniusban azzal kedveskedett az olvasóinak, hogy nyolc címlapot készített nyolc smink nélküli híresség fotójával.Ők a következő sztárokat kérték fel erre a feladatra:Monica Bellucci, Sophie Marceau, Anne Parillaud, Karin Viard, Charlotte Rampling, Chiara Mastroianni, Eva Herzigova és Inès de la Fressange. A Harper's Bazaar ezzel szemben a kilencvenes évek szupermodelljeire koncentrált, mint például Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Helena Christensen, Amber Valetta, Kristen McMenamy, Nadja Auermann és Tatjana Patitz – írja az Insider.

Újra a kifutón

Christensen az év elején is szerepelt a Harper's Bazaar magazin hasábjain. Akkor a Pletykafészkek (Gossip Girls) című sorozat egyik szereplőjével, Chuck Bass-szel együtt pózolt. Igaz, ekkor talpig felöltözve, Burberryben, Oscar de la Rentában és Dolce & Gabbanában állt a kamera elé. 2008 őszén pedig az Agent Provocateur aktuális kampányában is szerepelt. Bár számos fotó készült róla mostanában, a kifutót egy ideig hanyagolta. Pár napja azonban a svéd Odd Molly divatbemutatóján ismét végigvonult a kifutón. A negyvenéves topmodell 2008-ban lett a márka arca.

Christensen, a sokoldalú

Helena Christensen nem ült ölbe tett kézzel az utóbbi pár évben sem. 2005-ben például egyik legjobb barátjával, Leif Sigersennel együtt megnyitotta a Butik nevű üzletet, de a gazdasági világválság kellős közepén kénytelen volt bezárni. Kettőjüknek egyébként egy saját ruházati cége is van, ami természetesen Christensen & Sigersen néven fut. Egyúttal ő az egyik alapítója a Nylon magazinnak, bár ebből állítólag már kiszállt. A dán szupermodell emellett fotósként is kipróbálta magát. Több saját kiállítása is volt, fotói megjelentek az Elle-ben és Marie Claire-ben, lencsevégre kapta többek közt Bonót, Robbie Williamst, valamint az R.E.M. frontemberét, Michael Stipe-ot is. Ami a magánéletét illeti, lelkes környezetvédő, kisfia, Mingus októberben lesz tízéves, és jelenleg az Interpol zenekar egyik tagjával, Paul Banksszel jár.