Leonardo DiCaprio excsaja nem tűnik letörtnek azokon a fényképeken, amiket a 2010-es a Sports Illustrated katalógusfotózásáról szivárogtatott ki egy stábtag. A modellszakma legendás keménységéről szóló sztorik ellenére úgy tűnik, egy fürdőruhás fotózás a tengerparton még mindig nem hasonlítható össze mondjuk a szénbányászok munkájával.

A Sports Illustrated fürdőruhás különszámába bekerülni minden feltörekvő modell számára valódi kihívás, Bar Refaelinek viszont 2007 óta már csak rendszeres meló. Leonardo DiCaprio excsaja idén is elutazott egy szigorúan meg nem nevezett tengerpartos-pálmafás helyszínre, hogy kolléganőivel együtt bemutassa a 2010-es szám fürdőruha-kollekcióját, illetve ennek ürügyén azt, miért is ő a világismertebb topmodelljeinek egyike.

A stáb egyik tagja Twitter-oldalára kiposztolt pár werkfotót - melyeket a Yeeah.com vadászott össze szorgalmasan -, és mivel a jelek szerint ezek még Photoshop-mentesek, így hitelesen mutatják meg, hogy Refaeli karrierje nem csak digitális rásegítéssel, vagy DiCaprio hatásának köszönhetően ível olyan szépen felfelé.

A fotókról kiderül, hogyan zajlik a munka (nem stresszesen), és miket csinálnak két kép közt a szünetekben (például idétlen napszemüvegben ökörködve gyártanak nyaralós képeket, amiket aztán jól ki lehet posztolni mindenhova).

Persze az is kiderül belőlük, hogy a modellszakma keménységéről szóló rémtörténetek ellenére egy fürdőruhás katalógusfotózás azért még mindig nem hasonlítható össze mondjuk a szénbányászok vagy a kohászok küzdelmes mindennapjaival. Az alábbi videó például a tavalyi közös munkáról készült, ami szintén nem tűnik megerőltetőnek.

Refaeli a jelek szerint nem búsul exe után, talán azért sem, mert azóta már talált magának egy legalább egyfajta vonzó tulajdonsággal rendelkező utódot. DiCaprio viszont egy orosz modellel vigasztalódik épp, úgyhogy Refaeli akár aggódhatna is: ahogy ő DiCaprio előző exe, Gisele Bündchen nyomdokaiba lépett, úgy jövőre már talán őt túrja ki a Swimsuit Issue címlapjáról az új szerzemény, Anna Vyalitsyna, alias Anna V.