Az állatkertben kezdődött minden. Ott csak kézből etetett Tornóczky, a Bazilika előtt azonban már szájból szájba kapott a rénszarvas almát. Mága Zoltán egy nóta után helikopterrel távozott, hogy ne maradjon le egy másik hakniról, miközben Medgyessy feleségéről kiderült, többször igyekezett lányának megtanítani azt, hogy szeresse az embereket is. Leánybúcsún jártunk ahol, amíg sajtó volt, a hangulat kínosan nem mozdult semmilyen irányba.

„Azt szokta mondani: ha legalább feleannyira szeretnéd az embereket, mint az állatokat, akkor nem lenne gond” – így adta vissza anyja szavait Tornóczky Anita a Velvetnek a leánybúcsúján. A kedves mama ekkor nem volt hallótávolságban, a Bazilika mellett található Cathedral teraszán üldögélt Gyulai Zoltánnal – a szépségversenyek Alfájával -, Sarka Katával – Hajdú Péter Omegájával –, a Playboyt is kipipáló kick-bokszolóval, Pesuth Ritával és a felejthetetlen Végvári Tiborral. Körülbelül itt ért véget a sajtónyilvánossága a még hajadon Tornóczky leánybúcsújának.

Ingyenállatkert

Pénteken este hétkor nincs jobb program annál, mint hogy a már látogatókat nem fogadó Fővárosi Állatkertben sétáljon a bulvársajtó Sarka Kata vezetésével. A bámulók közül többen felismerték a műsorvezető feleségét vonulás közben, és nézd, ez nem a Sarka Kata? kérdéssel rokonaikat zaklatták. Tényleg nem volt hétköznapi jelenet, amint fotósok, kamerák, Pesuth Rita és néhány nem közismert személyiség a bejáratnál áll harcra készen. Ezek után mennyire irigyeljük Tornóczky Anitát? Csongrádi Kata óta tudjuk: – hogy csak egy celeb tanítót idézzünk – az univerzum, úgy működik, mint egy jó könyvelő, azaz nincs kifizetetlen számla. Vagyis, nem kell sajnálni a műsorvezetőt, csak azt kapja, amit érdemel.

A limuzinnal érkező hajadont Gyulai Zoltán vezette át a kapun, ahol az aranyesőt követően egy ördögszarvval, egy szalaggal díszítették. „Komplett hülyét csináltok belőlem” – mondta Tornóczky, akinek a meglepődés-faktorát most nem elemeznénk, mert nem vagyunk a közeli hozzátartozói, és nem is tudjuk, mikor őszinte, illetve mikor pózőrködik. Mindenesetre a posztert, ami őt ábrázolta gyerekként az állatkertben, felismerte, és egy mosollyal adta mindenki tudtára, köszöni. A sok puszi után nekiindult a kompánia meglátogatni a kismakikat, amire a társaság fele volt kíváncsi. Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője mogyoróval a kezében bekísérte a tisztelt társaságot a ketrecbe, ahol sok fotó készült, majd a kedves mama és a még hajadon Tornóczky Anita kettesben tette meg az utat a Bagolyvár étterem elkülönített helyiségéig.

Kegyelemdöfés

Amikor a Casting Sztárok énekelni kezdtek Tornóczky mosolygott, mi sem sírtunk, a fiúk pont azt nyújtották, amit várt az ember. Hamis hangokat, bábszínházas mozgást, vagyis még a palkonyai kultúrházban is magasabbra rúg a színvonal, csak ott nem ilyen magas a gázsi. Sarka Kata az Abba slágerek élét azzal tompította, hogy elmondta nekünk: egy kicsit izgul, mert két éve nem ivott, és ma megteszi. Hozzátette, már lefejte magát és most két napig nem találkozik a kislányával, így a gyerek természetes táplálékába nem fog alkohol kerülni.

Nagy partira nem lehetett itt számítani, mert már jött is a limuzin, vitte, vitte a díszes társaságot a Bazilikához. Csaplár Katalint – Medgyessynét – és lánya baráti körét még a turisták is fotózták kiszálláskor, azt hitték topcelebekkel van dolguk. „Ő egy magyar szépségkirálynő?” – kérdezte egy flangáló idegen fotósunkat, aki mondta, hogy nem, a szalag csak megtévesztésre szolgál. Pár pillanattal később Mága Zoltán jelent meg a semmiből – vagy mi maradtunk le arról, hogy megközelíti a helyszínt –, és egy nótával kedveskedett Béla menyasszonyának. „Azt is megértem, hogy a miniszter felesége hozza a tokomat” – mondta a művész, aki korai lelépését a sajtónak azzal indokolta, hogy Balatonalmádiban még van egy fellépése éjszaka. „Először Budaörsre megyek, onnan visz Almádiba helikopter” – tette hozzá távozóban Mága, aki ezt a haknit, úgy tűnik, nem merte lemondani.

Amikor távozott a hegedűs, tudtuk, már csak egy felvonás van hátra. Sarka Kata elmondta, kevesebb mint egy óra múlva egy szarvast hoznak a Bazilika elé, hogy összeházasítsák vele Tornóczkyt. Fél óra sem telt el, és megjelent a másfél éves, jámbor Rudolf rénszarvas, amit Végvári mikulásruhában vezetett fel. Először láttuk az este során az ara arcát kisimultnak. Meglátta az állatot és odafutott hozzá. Szájból etette. „Édesem, ne haragudj, hogy átvittek miattam a városon” – mondta miközben simogatta. Egy tucat ember hívatlanul is körbeállta Rudolfot, így ilyen hozzászólásoknak lehetettünk szem és fültanúi: "mit eszik, citromot? Bélpoklos, de gyönyörű. Fogtad a szarvát? Olyan mint a plüssmaciké.” És ezzel véget is ért a lánybúcsú nagyközönség előtt is vállalt része. Egy ideig nincs kedvünk házasodni. Köszönjük.