A Házbuli Attilával című műsorban Oláh Ibolya cigány származásán viccelődött a mulatós dalokban és a népies viseletben utazó Mc Hawer és Tekkno duó egyik tagja. Kocka Géza az eset után bocsánatot kért "Van-e sötétebb virág, mint a fekete tulipán?" találóskérdés gyakori meséléséért, és elmondta, valójában semmi bajuk Oláh Ibolyával.

Mc Hawer és Tekknő a Házibuli Attilával című műsor vendége volt, és a közönség hangulatának fokozása érdekében viccmesélésbe kezdtek. A mulatós zenében és hímzett ruhában utazó csapat Oláh Ibolya származásán viccelődött. Mc Hawer, valódi nevén Kocka Géza egy találóskérdést tett fel a nézőknek. „Ismernek-e sötétebb virágot, mint a fekete tulipán?” - hangzott el a kérdés, majd rögtön jött a válasz is: Oláh Ibolya.

A felvétel nem ment ki adásba, azonban valaki – valószínűleg egy stábtag – felrakta az internetre a felvételt. A Bors az eset után megkereste az érintetteket. A poén célpontja, Oláh Ibolya inkább megtartotta magának a véleményét. Ugyanakkor kifejtette, hogy a cigánysággal kapcsolatos dolgoknak manapság szomorú aktualitása van, és az ezzel kapcsolatos kérdéseket nem neki, hanem a magyar társadalomnak kellene feltennie.

Mindenesetre a vicc mesélője, azaz Kocka Géza szerint - aki honlapjukon példaképként egy olyan embert jelölt meg, aki eléri a célját, de mellette egyenes jellemű marad - a közönségük eddig nem panaszkodott a virágos vicc miatt. „A közönség jópofának tartja ezt a viccet, ezért meséltük el gyakran a fellépéseinken” - nyilatkozta Mc Hawer, majd hozzátette, nekik semmi bajuk sincs az énekesnővel, bocsánatot kérnek a vicc gyakori meséléséért, és többé nem teszik azt. Ugyanakkor elmondta a hét platina- és nyolc aranylemezzel jutalmazott duó tagja, szerinte valaki rosszindulatból tette fel ezt a videót.

Valószínűleg ezzel egyetért a műsorvezető, tilinger Attila is, aki elmondta, igazán nem szerettték volna, ha kitudódik ez az eset. „Nyilvánvaló, hogy valaki a stábból hozta nyilvánosságra ezt a felvételt, meg fogjuk keresni, hogy ki az, és tettének következményei lesznek. Ibolyától pedig ezúton elnézést kérünk” - szabadkozott a lebukás miatt.