John Mayer igazi twitterfüggő, és az egyik posztjában fogadást ajánlott a TMZ hírportálnak. Azt írta, ha megtalálják a rendőrségi fotót, ami egy régebbi letartóztatásakor készült, fizet egy állatvédő alapítványnak 25000 dollárt. A TMZ talált, Mayer pedig fizet: két alapítvány között osztja meg a pénzt.

"Kihívás: Ha Harvey Levin a TMZ-nél megtalálja a rabosítási képemet, 25000 dollárt adományozok egy általa választott alapítványnak" - írta a Twitteren John Mayer zenész, Jennifer Aniston exe.

A hírportál - és vezetőjük, a celebekre szakosodott médiaújságíró, Harvey Levin - úgy döntöttek, állnak a kihívás elé, valamint jófejek lesznek, és egy állatvédő alapítványnak szerzik meg a 25000 dollárt. Azt azért előrebocsátották: ha kiderül, hogy nincs semmiféle kép, megírják, hogy John Mayer gyűlöli a kiskutyákat.

A TMZ ezután lázas kutatásba fogott, amihez az olvasók segítségét is kérték, mert sehogy sem lelték a fotót. Pedig még azt a tippet is ellenőrizték, hogy Mayer mugshotja valahol a Grand Theft Auto (GTA) nevű számítógépes játék negyedik részében található. Így utaltak Mayer egyik korábbi humoros akciójára, amikor leírta fiktív letartóztatásának történetét, nagyjából úgy, ahogy a GTA bűnöző főszereplőjével ez általában megtörténik.

Az oldal kommentelői nem tudtak segíteni a TMZ-nek, viszont a kifejezetten rabosítási képekre specializálódott The Smoking Gun a TMZ előtt öt perccel posztolta a képet. Végül mégis a TMZ-t hozták ki győztesnek, elfogadva azt a magyarázatot, hogy ők még a The Smoking Gun előtt megírták, hogy megvan nekik a kép, csak még nem tudták közzétenni, meg különben is nekik szólt a felhívás, nem a Smoking Gunnak. "Szóval virítsd a lóvét, haver!" - örömködtek a TMZ-sek, Mayer pedig állítólag már át is utalta a pénzt annak két alapítványnak, amit a nyertesek megjelöltek neki. Egyik bejegyzésében azt ígérte, elküldi a bizonylatot a TMZ-nek. A két alapítvány a Pet Orphans és az Ace of Hearts, utóbbiak weboldalukon már meg is köszönték a felajánlást John Mayernek és Harvey Levinnek.

Az oly nagyon vadászott rabosítási fotó egyébként még 2001 nyarán készült, amikor Mayert letartóztatták Atlantában, amiért jogosítvány nélkül vezetett és túl gyorsan hajtott, de végül egy hónap múlva megszünették ellene az eljárást. A képet az atlantai büntetésvégrehajtási intézet egyik munkatársa, Ashanti Moore küldte el a TMZ-nek és a The Smoking Gunnak is.

John Mayer azok közé a celebek közé tartozik, akik teljesen a mikroblog megszállottjává váltak, állandóan a Twitteren lóg, életének szinte minden pillanatát megosztja a nagyvilággal, ami az ő esetében nagyjából kétmillió rendszeres követőt jelent. Állítólag twitterfüggősége is közrejátszott abban, hogy szakítottak Jennifer Anistonnal.